«Θεωρώ ότι το καλοκαίρι δεν θα επηρεαστεί από τον κορωνοϊό», δηλώνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης

Πολύ καλή ήταν η τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία της Καβάλας το εορταστικό τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας με περιορισμένο αριθμό ακυρώσεων κρατήσεων.Σύμφωνα με τον πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνη Μιτζάλη οι ακυρώσεις δεν επηρέασαν αρνητικά την τουριστική κίνηση.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν ήταν τόσο μεγάλο το ποσοστό των ακυρώσεων στα ξενοδοχεία. Ο κόσμος ήρθε, είχε μια καλή φιλοξενία στην Καβάλα και στις γύρω περιοχές. Όλα καλά. Όσοι έφτασαν στην Καβάλα δεν ήταν πανικοβλημένοι. Αυτοί που επέλεξαν να μην έρθουν και δεν ήταν λίγοι –είχαμε ένα σχετικά υψηλό ποσοστό ακυρώσεων- παρέμειναν σπίτια τους. Ήθελαν μην μπουν σ’ αυτόν τον πανικό και φόβο».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Για το καλοκαίρι είπε ότι «είναι πολύ πρώιμο να γίνουν εκτιμήσεις. Θεωρώ ότι το καλοκαίρι δεν θα επηρεαστεί από τον κορωνοϊό. Θεωρούμε ότι είναι αρκετά μακριά. Μεγαλύτερη προσοχή δίνουν τα ξενοδοχεία που είναι συνεχούς λειτουργίας τις άμεσες μέρες και βδομάδες. Εκεί πιστεύουμε ότι θα υπάρχει μια πίεση και μια κάμψη στις κρατήσεις και θέλουμε να δούμε πώς πάει. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στο θέμα της νόσου και είμαστε έτοιμοι.

Όσον αφορά τους Ρουμάνους θα είναι μια καλή χρονιά. Αυτό έδειξε η τελευταία επίσκεψη στο Βουκουρέστι για τη Έκθεση τουρισμού. Ακόμη και οι υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι θα έχουν κι αυτοί ανάλογη επισκεψιμότητα. Πιστεύουμε ότι θα είναι και πάλι ένα καλό καλοκαίρι, το είπαμε και πριν. Δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να προβλέψουμε τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊο. Περιμένουμε και θα δούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *