Θετικό χαρακτηρίζεται το μέτρο των 120 δόσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Θετικό χαρακτηρίζεται το μέτρο των 120 δόσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Γιάννης Παναγιωτίδης σημείωσε ότι θα πρέπει να διευκρινιστούν κάποιες λεπτομέρειες για το μέτρο αυτό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι μέτρα τα οποία, κυρίως η ρύθμιση για τις 120 δόσεις που τελικά θα δείξει με το άνοιγμα της εφαρμογής κατά πόσο εφαρμόσιμη είναι για όλους τους επαγγελματίες. Κρατάω κάποιες επιφυλάξεις γι’ αυτό. Σε πολλά θέματα είναι σωστή, κυρίως θα διευκολύνει οφειλέτες στον  παλιό ΟΑΕΕ για να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους. Υπάρχουν, όμως κι αυτοί που έχουν προσφύγει και δεν έχουν ακόμα αποφάσεις από τα δικαστήρια. Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Για την εστίαση, το μέτρο είναι μισό. Είναι θετικό στα τρόφιμα ότι επανέρχεται στο 13%. Δηλαδή η κυβέρνηση το επαναφέρει από εκεί που το πήρε και είναι θετικό ότι αναγνωρίζει το λάθος της, έστω και ως προεκλογικό μέτρο. Πρέπει να δούμε το ότι δεν εφαρμόζεται στα καφέ, δηλαδή στο σημείο πώλησης του καφέ το 13% είναι κι αυτό ένα θέμα και εφαρμόζεται μόνο στην εστίαση, ενώ η αναμονή ήταν ότι θα γινόταν παντού, ώστε να βοηθήσει αυτήν τη βαριά βιομηχανία που λέγεται επισιτισμός, εστίαση και διασκέδαση.

Θα τα δούμε πολύ πιο αναλυτικά. Η Ομοσπονδία πολύ γρήγορα, την άλλη εβδομάδα το πιο πιθανόν, θα κάνει μία διημερίδα, θα καλέσει όλα τα μέλη της για να ενημερωθούν για το τι μπορούν να πράξουν γενικότερα ή ειδικότερα ο καθένας, όσον αφορά τις οφειλές τους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *