Θετικά αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας την επικείμενη μείωση των τελών κατά 20% για τα τραπεζοκαθίσματα

Μία σύσκεψη για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έγινε την Δευτέρα στον Δήμο Καβάλας και μάλιστα η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας  θα μειώσει τα τέλη κατά 20%.  Η μείωση θα ισχύσει από 1-1-2019, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Γιάννη Παναγιωτίδη να δηλώνει ικανοποιημένος.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Παναγιωτίδης «Πράγματι  έγινε αυτή η συνάντηση τη Δευτέρα και ο Δήμος Καβάλας θα προτείνει 20% μείωση τελών για τα τραπεζοκαθίσματα. Ήταν άλλωστε μια σκέψη της Δημάρχου Καβάλας, η οποία και ωρίμασε πλέον. Είχε γίνει βέβαια μια σύσκεψη και με το Σωματείο Καφεζυθοπωλών νωρίτερα, οπότε και αυτό το θέμα συζητήθηκε αλλά και άλλα πολλά.

Διαδικαστικά σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων και μάλιστα παρουσία του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών και του Αντιδημάρχου κ. Καλανταρίδη, είδαμε πως μπορεί να γίνει καλύτερα η αδειοδότηση σε ό,τι αφορά την χρήση τραπεζοκαθισμάτων.

Βέβαια η μείωση ικανοποιεί αλλά υπάρχουν και προτάσεις. Γιατί υπάρχουν αυτοί που χρησιμοποιούν έκταση κοινόχρηστη πάνω από 10 τ.μ. και άλλοι που  χρησιμοποιούν μικρότερη. Οι πρώτοι πληρώνουν λιγότερα και για αυτό και έγινε μια πρόταση να αποκατασταθεί η αδικία και να είναι πιο αναλογικό το σύστημα πληρωμής.

Ζητήσαμε μια εξομάλυνση γιατί παρατηρείται το φαινόμενο να είναι περισσότερα τα καταστήματα που χρησιμοποιούν χώρο κάτω των 10 τ.μ.».

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Η συζήτηση ήταν πολύ καλή, θέματα διευθετήθηκαν και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας  θα επιληφθεί μετά και τους συνεχείς ελέγχους που έκανε η Δημοτική Αστυνομία στην περιοχή του Αγίου Νικολάου για τις άδειες. Θα βεβαιώνεται το ποσό ηλεκτρονικά για την επόμενη χρονιά και όποιος δεν συμφωνεί να δηλώνει ότι θέλει λιγότερα ή περισσότερα τετραγωνικά. Έτσι οι καταστηματάρχες θα γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Θα λυθεί μια παρεξήγηση και προβλήματα λογικά δεν θα προκύπτουν και πάλι».

Η συζήτηση ήταν να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα, αναβλήθηκε δύο φορές.  Ο κ. Παναγιωτίδης  εξήγησε ότι «Ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα αφορούν τη νέα χρονιά και όσοι ήταν παραβάτες στους τελευταίους ελέγχους, έκαναν ήδη ενστάσεις.

Ζητήσαμε να υπάρξει κατανόηση σε όσους είναι συνεπείς και πληρώνουν κάθε χρονιά, άρα δεν είχαν λόγο να μην πληρώσουν και είπαμε να είναι αυστηροί σε όσους δεν πληρώνουν συνειδητά για να ανανεώσουν τις άδειες τους.

Ο Οργανισμός Λιμένας Καβάλας  έχει μια χαμηλότερη πολιτική αλλά το πρόβλημα ήταν με το Δήμο Καβάλας. Άκουσαν το δίκαιο μας αίτημα, υπάρχει η μείωση και αφέθηκε να δούμε μήπως τελικά υπάρξει και άλλη διαμόρφωση τιμών για να είναι δίκαιη τιμή για όλους.  Αν θυμάμαι καλά, 26 ευρώ το τετραγωνικό πληρώνουν αυτοί που είναι κάτω από 10 τ.μ. και 58 αυτοί που είναι πάνω από 10 τ.μ.

Καθήκον μας είναι να διεκδικούμε τα συμφέροντα των πολιτών. Προσωπικά δέχθηκα και προτάσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά τα καθήκοντα και στην Ομοσπονδία και στο Επιμελητήριο δεν με αφήνουν».

ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ

Ο ίδιος επίσης δήλωσε ότι ο καιρός δεν βοήθησε το τελευταίο διάστημα – κυρίως ψυχολογικά. «Ο Ιούνιος δεν αφήνει πλήρη ικανοποίηση στην Θάσο αλλά ούτε και  στην Καβάλα. Σίγουρα η αγορά δεν έχει κινηθεί καλά αλλά αναμένω τις εκπτώσεις που ξεκινούν από την επόμενη Δευτέρα και μπαίνοντας σε ένα καλοκαιρινό κλίμα θα παλέψουμε για να αντέξουμε τον χειμώνα.

Τουλάχιστον έστω και αργά η αγορά θα πάει καλά. Όσο για το αεροπορικό σόου, προσωπικά δηλώνω υπέρ αλλά νομίζω ότι έφτασε σε οριακό σημείο. Αν θέλουμε να εξελιχθεί το Air Show θα πρέπει να κάνουμε περισσότερες δράσεις, άρα να δώσουμε και περισσότερα χρήματα.

Αν θέλουμε ως κοινωνία να δώσουμε και άλλα λεφτά, αυτό είναι ένα θέμα. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ροδόπης και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «τα έβαλαν» με το Δήμαρχο τους που δεν κάνει κάτι. Όσοι το βλέπουν το Air Show  για πρώτη φορά σαφώς και εντυπωσιάζονται. Εμείς που το ξέρουμε θέλουμε και κάτι άλλο. Θα πρέπει να το αγκαλιάσουμε περισσότερο, να κινητοποιηθούμε περισσότερο και να δούμε μέχρι που φτάνει το πάπλωμα μας.

Οι επαγγελματίες βάζουν και πληρώνουν έτσι και αλλιώς πολλά. Πληρώνουν δημοτικό φόρο για να γίνουν  πράγματα. Ο επαγγελματίας πληρώνει πολλά τέλη και ζητάει δράσεις για να έρθει ο κόσμος στην αγορά. Σαφώς και πληρώνει. Φέτος οι Καφεζυθοπώλες έδωσαν 1000 ευρώ για το Air Show. Και το Επιμελητήριο από τους πρώτους αγκάλιασε το θεσμό με κριτική μεν, αλλά έδιδε χρήματα. Μακάρι όλοι να μπορούσαν να δώσουν περισσότερα. Και το Επιμελητήριο 6000 ευρώ έδωσε  από την πρώτη στιγμή και μάλιστα εν μέσω κρίσης. Θα συνεχίσει, άρα ο επαγγελματίας τον στηρίζει τον θεσμό.  Θεσμός που σαφώς και πρέπει να γίνει καλύτερος».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *