Θεαματική η άνοδος του τουρισμού στο Δήμο Παγγαίου

Ημέρες τουριστικής δόξας βιώνει ο Δήμος Παγγαίου στο παραλιακό του τμήμα με Βαλκάνιους τουρίστες κυρίως. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μποσμπότη ο όγκος των τουριστών είναι πρωτόγνωρος.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν ότι ίσως ο τουρισμός στην Ελλάδα θα έχει μία μικρή κάμψη, σε μας όχι μόνο δεν υπάρχει κάμψη αλλά υπάρχει και αύξηση. Το βλέπουμε και το ζούμε κάθε μέρα. Ευχάριστο είναι το γεγονός και αποδεικνύει ότι η περιοχή μας δεν είναι κόμη κορεσμένη τουριστικά. Μας λείπουν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, μας λείπουν οι υποδομές και αν δημιουργηθούν όλα αυτά, φαντάζεστε τι μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια. Από ’κει και πέρα, σαν δήμος εμείς φροντίσουμε να ανταποκριθούμε πλήρως στο κομμάτι που μας αναλογεί, είτε αυτό είναι αποκομιδή απορριμμάτων, καθαριότητα και το μεγάλο κομμάτι της ύδρευσης. Παλιότερα υπήρχαν για πολλές ώρες διακοπές στην υδροδότηση και δεν είναι το καλύτερο να πας κάπου για τουρισμό και να μην έχει νερό έστω για ντους. Αυτά τα προβλήματα, πλέον, δεν υπάρχουν στο δήμο Παγγαίο.

Όντως, οι όγκοι των τουριστών είναι πάρα πολύ μεγάλοι. Το βλέπουμε κι από την κίνηση στη Νέα Ηρακλείτσα που εισέρχονται στο πάρκινγκ κοντά στα 100 αυτοκίνητα καθημερινά. Από όλα τα στοιχεία που έχουμε, προκύπτει ότι είναι τεράστιο το τουριστικό ρεύμα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην περιοχή μας. Οι τουρίστες είναι κυρίως Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Για τους Βούλγαρους έχουμε γίνει και ημερήσια εκδρομή. Κάποιοι κατεβαίνουν, κάνουν το μπάνιο τους κι επιστρέφουν. Πέρα από αυτό και οι διακοπές των 3 των 5 ημερών, της εβδομάδας, είναι οι περισσότεροι Βαλκάνιοι. Βέβαια, μας ανακαλύπτουν και οι Έλληνες όλο και περισσότερο. Η Θεσσαλονίκη έχει ανακαλύψει τους Αμμολόφους και ελπίζουμε όταν δημιουργηθούν περισσότερες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, η περιοχή μας να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Σ’ ένα παραλιακό μέτωπο 60 χιλιομέτρων, από εδώ μέχρι το Στρυμώνα, οι μονάδες είναι ελάχιστες. Είμαστε ακόμη στα σπάργανα του τουρισμού. Μπορούμε να δούμε πράγματα που θα είναι απίστευτα για μας. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα δραστηριοποιηθούν οι επενδυτές. Ήδη δραστηριοποιούνται, κάποιες μονάδες ετοιμάζονται και τα επόμενα χρόνια σαφώς θα είναι ακόμη καλύτερα από τα μέχρι τώρα».

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Για την τουριστική επένδυση στην Αλμύρα, είπε ότι «γίνεται μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα εκεί. Ένα πολύ ωραίο πεντάστερο ξενοδοχείο. Όταν υπάρχει αυτό το τουριστικό ρεύμα, κινείται και το ενδιαφέρον των επενδυτικών κεφαλαίων. Κεφάλαια υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο, κάπου πρέπει να επενδυθούν και να έχουν απόδοση. Βλέπουν ότι η περιοχή μας μπορεί να αποδώσει σε κάποιους που θα θελήσουν να επενδύσουν. Ας ελπίσουμε ότι θα προχωρήσει και η επένδυση των Λουτρών Ελευθερών όπου είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση. Με 4-5 μεγάλες κινήσεις θα αλλάξει άρδην το τουριστικό σκηνικό της περιοχής.

Οι επιχειρηματίες καταλαβαίνουν τι γίνεται. Αυξάνουν την ποιότητα των παροχών τους, γιατί δεν μπορείς μόνο να παίρνεις λεφτά. Πρώτα θα επενδύσεις, πρώτα θα πουλήσεις ποιότητα και μετά θα έχεις τα έσοδά σου. Όλα αυτά συντελούν στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους τουρίστες, δεν πρέπει να τους κοροϊδεύουμε. Να τους παρέχουμε αυτά για τας οποία πληρώνουν».

3η ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τέλος, αναφέρθηκε στην 3η Γιορτή αθλητισμού του Δήμου Παγγαίου που θα γίνει σήμερα, λέγοντας ότι «θα πραγματοποιηθεί στις 9μμ στον πεζόδρομο της Νέας Περάμου. Προβλέπεται κι εκεί κοσμοσυρροή. Θα υπάρχουν πολλές βραβεύσεις παλαιών αθλητών προερχόμενων από το Δήμο Παγγαίου αλλά και νέων παιδιών που διακρίθηκαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *