Θα προσληφθούν 28 άτομα στο Κέντρο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας

Η υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου βράβευσε μαθητή του Κέντρου Προστασίας Παιδιού στην Δράμα για την είσοδο του σε ΤΕΙ. Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Σωτήρης Σωτηριάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το όλο γεγονός.

Όπως ανέφερε «Είναι γεγονός ότι αυτή η πράξη της βράβευσης μας έχει συγκινήσει όλους. Και το λέω αυτό γιατί μια διάκριση ενός παιδιού ενός ιδρύματος – και όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό μια και πολλές είναι οι δυσκολίες που έχει η ζωή του μέσα στο ίδρυμα – ωστόσο ο Βασίλης με έναν δικό του προσωπικό αγώνα αλλά και με στήριξη από το προσωπικό και τις εθελόντριες και τους εθελοντές του κέντρου της Δράμας (μια δομή όπως έχουμε εμείς εδώ την πρώην Παιδόπολη) κατάφερε να πετύχει στις πανελλήνιες εξετάσεις.  Βέβαια ο ίδιος ήθελε να περάσει στην Θεσσαλονίκη αλλά τελικά κατάφερε να περάσει στην Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων στην Κεφαλονιά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκινηθεί και να ενδιαφερθεί και η κ. Φωτίου και στην 83η Έκθεση Θεσσαλονίκης εκεί στο περίπτερο του υπουργείου ζήτησε να τον συναντήσει, να τον συγχαρεί και να τον βραβεύσει για την επιτυχία του».

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ο κ. Σωτηριάδης σχολίασε ότι «Σαφώς και πρόκειται για μια επιτυχία που αφορά τον ίδιο τον Βασίλη αλλά και όλους εμάς που καθημερινά προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να πετύχουμε ό,τι το καλύτερο μπορούμε για αυτά τα παιδιά γιατί πραγματικά το αξίζουν.

Άλλωστε όλο αυτό είναι και ένα μήνυμα και για τα παιδιά γενικά και για τα μικρότερα παιδιά μας, που είτε μεγαλώνουν σε ανάδοχες οικογένειες είτε σε ίδρυμα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να παλεύουν και να αγωνίζονται για να πετύχουν το όνειρο και τον στόχο τους.

Μακάρι να έχουμε και άλλα παιδιά που θα εισάγονται στην ανώτερη εκπαίδευση».

ΚΑΙ ΓΕΥΜΑ

Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια η υπουργός παρέθεσε και γεύμα σε όλους τους μαθητές – φοιτητές κύρια Ρομά που κατάφεραν και αυτοί να περάσουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ο κ. Σωτηριάδης πρόσθεσε ότι «Αυτό ήταν σημαντικό γιατί δεν συναντάς καθημερινά υπουργούς που παραθέτουν γεύμα σε παιδιά ώστε να έρθουν κοντά τους και να ακούσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας τους, τα βιώματα τους. Αυτό χαροποίησε όλους τους συμμετέχοντες και ήταν κάτι πολύ σημαντικό.

Εμείς βέβαια ως Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας όπως κάναμε μέχρι τώρα αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον, ώστε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας που σπουδάζουν, όπου και οικονομικά και με κάθε τρόπο θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους».

Σε ό,τι το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ο συνομιλητής μας πρόσθεσε ότι και αυτή η χρονιά ξεκινά με μεγάλη αισιοδοξία. «Ένα από τα αιτήματα μας έχει ικανοποιηθεί και αφορά την πρόσληψη προσωπικού.  Από τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας  έχουμε ήδη την προσωρινή λίστα των επιτυχόντων και έτσι αναμένουμε 28 άτομα να απασχοληθούν από τέλη του Σεπτέμβρη στις δομές μας, για οκτώ μήνες. Στην Καβάλα και στην Ελευθερούπολη θα έχουμε γύρω στα 8 άτομα και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Κάθε τέτοια πρόσληψη έστω και αν είναι 8μηνο και όχι η οριστική λύση είναι μια λύση για εμάς. Γιατί πάντα λέγαμε ότι αυτές οι δομές χρειάζονται κόσμο και προσωπικό, πόσο μάλλον όταν μπήκαμε στην σκληρή περίοδο των μνημονίων είδαμε τρομερή υποστελέχωση. Θέλουμε βέβαια μόνιμες προσλήψεις θα πάρουμε όμως τώρα τα 8μηνα. Αναμένουμε και 23 άτομα επικουρικό προσωπικό με συμβάσεις 12 μηνών και αναμένουμε τις αποφάσεις του υπουργείου.

Αναμένουμε όμως και το μεγάλο πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ και αφορά στην πρόσληψη 5500 εργαζομένων με συμβάσεις 12μηνης διάρκειας. Μιλάμε για νέους άνεργους επιστήμονες ενώ εμείς ζητήσαμε περίπου 80 επιστήμονες. Αν γίνει θα είναι κάτι πρωτοφανές για τα δικά μας δεδομένα. Για πρώτη φορά θα παράξουν έργο νέοι επιστήμονες με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένο αντικείμενο δράσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Όπως ο ίδιος εξήγησε η προκήρυξη αναμένεται στα μέσα του  Οκτώβρη και οι προσλήψεις οριοθετούνται για τα μέσα του Νοέμβρη του 2018. «Αυτό θα μας δώσει πολύ μεγάλη ανάσα και επί της ουσίας θα μας βοηθήσει να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τη δουλειά μας και να έχουμε τη δυνατότητα να θέσουμε ακόμη περισσότερους στόχους. Για αυτό και ξεκινάμε με αισιοδοξία τη νέα εκπαιδευτική χρονιά και θέλω να πιστεύω ότι το 2019 θα είναι καλύτερο και μάλιστα μέσα στο 2019 θα ανακοινωθεί από την ίδια την υπουργό οι μόνιμες προσλήψεις που τόσο έχουν ανάγκη οι μονάδες της πρόνοιας. Έτσι θα κάνουμε καλύτερο έργο.

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσω ότι θα συνεχίσουμε από την  πλευρά του ο καθένας με κάθε ιδιότητα να μπορέσουν όλα τα παιδιά που μένουν σε κλειστού τύπου ιδρύματα να μπορέσουν είτε να επιστρέψουν στις δικές τους οικογένειες, είτε να μπουν σε ανάδοχες οικογένειες γιατί στόχος κάθε παιδιού και δικαίωμα του είναι να μεγαλώνει μέσα σε μια οικογένεια και όχι σε μια δομή έστω και αν πασχίζουμε όλοι να του προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό, στο 1000%» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *