«Θα πρέπει να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο να στηρίξουμε την Αγία Μαρίνα» τονίζει ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς

Θέμα καταστατικού του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα προέκυψε στη συνάντηση της Δευτέρας με την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Αρχέλαος Γρανάς.  Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Γρανάς σημείωσε πως «το καταστατικό της Αγίας Μαρίνας προβλέπει ότι εφόσον δεν έχει δυνατότητα να λειτουργεί περνάει στο Ίδρυμα Απροσαρμόστων που έπρεπε να είχε δημιουργηθεί, που είχε αποφασιστεί να δημιουργηθεί στο Σανατόριο, στο κτήριο της Ορθοπεδικής. Αυτό όμως δεν λειτούργησε ποτέ, δεν έγινε και επομένως αυτή η δυνατότητα δεν προκύπτει. Βέβαια υπάρχουν και άλλου είδους προβλήματα στην Αγία Μαρίνα. Ξέρουμε όλοι ότι τα χρέη της προς το ΙΚΑ είναι γύρω στις 400 χιλιάδες, το προσωπικό έχει να πληρωθεί αρκετό χρονικό διάστημα και πληρώνεται όταν έχουν κάποιες εισφορές από δωρεές και αυτό έχει μια καθυστέρηση πέντε με έξι μήνες. Αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τη στιγμή που τους βγάλανε έξω από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Και η Αγία Μαρίνα αθέτησε τη ρύθμιση αυτή, διότι ο ΕΟΠΥΥ ο οποίος τους πλήρωνε τα νοσήλια με κάποιον τρόπο των ωφελούμενων δεν τα έδωσε στην ώρα τους. Επομένως απεντάχθηκαν. Επίσης ενώ τα νοσήλια κανονικά πρέπει να είναι 40 ευρώ για κάθε άτομο την ημέρα, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να τους δίνει 10 ευρώ. Τώρα αυτά τα κατάσχουν στο ΙΚΑ όπως επίσης και την επιδότηση που ερχόταν στην Περιφέρεια και κάποια άλλα έσοδα που είχαν».

ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ

Συμπλήρωσε δε πως «όλα κατάσχονται και επομένως είναι αδύνατη η λειτουργία. Εκεί που συζητούσαμε είπαν ότι υπάρχει μια σχετική δομή και στο δήμο, αλλά εκεί δεν θέλουν να πάρουν περιστατικά τα οποία είναι βαρύτερα. Αυτό είναι λίγο ακατανόητο πραγματικά, εκεί θα πρέπει να το δούμε. Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε 25 οικογένειες μια πόλη και ένας δήμος 70.000 κατοίκων, δηλαδή κάπου θα πρέπει να βρούμε μια λύση. Την Τρίτη άκουσα τη δήμαρχο που κατέθεσε τον απολογισμό των έργων για τα 2,5 χρόνια θητείας και ένα κάρο λεφτά δόθηκαν σε διάφορα έργα, σε διάφορες δράσεις, κάπου πρέπει και αυτές οι οικογένειες που είναι δημότες μας τουλάχιστον θα πρέπει να στηριχθούν. Εγώ αυτό πιστεύω, αυτό θα προσπαθήσω να το συζητήσω και με τη δήμαρχο και το είπα και στην κ. Φιλιππίδου που ήταν μαζί με τον πρόεδρο τη Δευτέρα το βράδυ εκεί που είχαμε τη συνάντηση. Θα πρέπει δηλαδή ο δήμος και η πόλη μας να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να στηρίξουμε την Αγία Μαρίνα. Να λειτουργεί τουλάχιστον και από κει και πέρα ας κρατάει τα χρήματα που δίνονται από τον ΕΟΠΥΥ, ένας τρόπος θα πρέπει να βρεθεί, όλοι οι φορείς θα πρέπει να καθίσουμε κάτω και να ψάξουμε να βρούμε έναν τρόπο».

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Γρανάς «η Ιατρική Εταιρία αυτή την περίοδο έχει δυσκολίες. Τα έσοδά της ήταν κυρίως από το ενοίκιο του νοσοκομείου του Σανατορίου και κάτι ενοίκια που είχαμε από ακίνητα στην Αθήνα τα οποία αυτήν την περίοδο είναι και ξενοίκιαστα. Επομένως έσοδα έχει ελάχιστα και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πραγματικά και στα δικά της έξοδα, τη γραμματειακή υποστήριξη που έχουμε και κάτι που πληρώνουμε εκεί στον Παιδικό Σταθμό. Όσα έσοδα έχουμε δηλαδή τα δίνουμε στον Παιδικό Σταθμό που είναι στον Αμυγδαλεώνα. Η παραίνεσή μου είναι προς όλους μας να στηρίξουμε αυτή τη δομή, η οποία μπορεί πραγματικά να χρειαστεί στον κάθε πολίτη της Καβάλας και θα πρέπει να υπάρχει. Γιατί οι δομές οι κρατικές που υπάρχουν είναι υπερπλήρεις, δυστυχώς υπάρχει αυτή η πληρότητα σε όλες αυτές τις δομές και δεν υπάρχει δυνατότητα να πάει άλλος κόσμος. Για να γίνεται και σωστή δουλειά, γιατί είναι και εξειδικευμένο το προσωπικό, αλλά και τα άτομα είναι με προβλήματα. Επομένως θα πρέπει να το στηρίξουμε αυτό, να υπάρχει όσο είναι δυνατόν, μέχρι να ομαλοποιηθεί μια κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *