«Θα πρέπει να κάνουμε έργο για να κερδίσει η πλατεία Ελευθερίας την θέση που της αξίζει» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης

Στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας θα προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας σε δύο φάσεις καθώς αρχικά θα γίνει ένας ευπρεπισμός με την ενίσχυση του φωτισμού και την ενίσχυση του πρασίνου.  Σύμφωνα με τον  Αντιδήμαρχο κ. Δημοσθένη Τουλκίδη  ο προϋπολογισμός του έργου είναι της τάξεως των 25.000 ευρώ ενώ η δεύτερη φάση της γενικότερης ανάπλασης είναι ένα έργο που θα χρειαστεί να επιστρατευτούν μελετητές καθώς η υλοποίηση του θα χρειαστεί αρκετά χρόνια.

Όπως τόνισε αρχικά «Μετά από εντολή της Δημάρχου και από απαίτηση των πολιτών έπρεπε να βρούμε κάποια έστω κονδύλια προκειμένου να κάνουμε κάτι για την κεντρική μας πλατεία. Το μεγάλο πλάνο για την πλατεία όμως ξεκινάει σιγά σιγά.

Θέλουμε να περάσουμε σε ένα πλάνο διαβούλευσης και σε ένα πλάνο συλλογής ιδεών είτε με ένα διαγωνισμό είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να σχεδιάσουμε την πλατεία του μέλλοντος μας, την πλατεία της πόλης μας.

Αυτό θα είναι ένα μεγάλο έργο που θα ξεπεράσει την θητεία αυτής της διοίκησης. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία. Είναι μια πλατεία σχεδιασμένη για άλλους σκοπούς και για άλλες εποχές που πρέπει να πάρει τώρα την μορφή που της ταιριάζει. Αυτή λοιπόν είναι μια εργασία που θα την βλέπουμε εμπρός μας από εδώ και πέρα».

ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΕΙ..

Ώσπου να γίνει αυτό όμως ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η πλατεία μας να ομορφύνει. «Προς το παρόν η Πλατεία πρέπει να βαφτεί, να φωτισθεί, να ομορφύνει. Έχουμε το πράσινο, τα λουλούδια ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να μπορεί ο πολίτης να περπατάει άνετα μέσα σε αυτή.

Χρειάζεται βέβαια να γίνουν και παρεμβάσεις ώστε να γίνει η πλατεία τόπος συνάθροισης. Και θα πρέπει να πούμε ότι χρήματα δεν υπάρχουν αλλά κάτι πρέπει να εξασφαλισθεί για να παρέμβουμε σε αυτό το κεντρικό σημείο της Καβάλας.  Έπρεπε να βρεθεί κονδύλι για να κάνουμε τις απολύτως βασικές και αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε η πλατεία μας να πάρει την μορφή που πρέπει.

Έτσι και ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό στην Οικονομική Επιτροπή και μετά θα μας δώσει το πράσινο φως και το δημοτικό συμβούλιο. Καταγράψαμε λοιπόν ένα ποσό της τάξεως των 25 χιλιάδων ευρώ θεωρώντας ότι κάτι μπορεί να γίνει με αυτό το ποσό και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα αλλάξουμε, τι θα προσθέσουμε για να δούμε και την πλατεία μας επιτέλους με μια άλλη μορφή.

Βέβαια εμείς έχουμε ένα όραμα εμπρός μας, ένα μεγαλόπνοο σχέδιο και οι εργασίες είναι αρκετά μεγάλες. Ας ξεκινήσουμε τώρα, και ας καθυστερήσουμε και λίγο. Πρέπει όμως να πάρουμε ιδέες από όσους περισσότερους μπορούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες για ένα καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αρκεί και πρέπει βέβαια να συμφωνήσουμε ότι αυτή θα είναι η πλατεία μας για τα επόμενα χρόνια.

Από την άλλη είναι σαφές ότι όλοι μας θέλουμε μια φωτεινή πλατεία, μια πλατεία όμορφη, κέντρο για τον καβαλιώτη προκειμένου να κερδίσει την θέση που της αρμόζει» κατέληξε ο ίδιος.

ΤΑ ΕΡΓΑ

Συνεπώς στην παρούσα φάση τα έργα που θα γίνουν στοχεύουν στην ενίσχυση του φωτισμού, το βάψιμο τοιχίων αλλά και η ενίσχυση του πρασίνου. Παράλληλα θα γίνεται και ο σχεδιασμός για το μεγάλο έργο που περιέγραψε ο κ. Τουλκίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση