«Θα περάσει πάνω από το πτώμα μας ο αγωγός ΤΑΡ» δήλωσε ο Παναγιώτης Αρσονιάδης

Παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας έκανε προχθές η Συντονιστική Επιτροπή κατά του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε να κάνει δοκιμαστικές τομές σε χωράφι των Τεναγών Φιλίππων. Σύμφωνα με τον κ. Αρσονιάδη η όδευση του αγωγού δεν έχει αλλάξει παρά του ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ενάντιο  σε αυτή την όδευση. «Θα περάσει πάνω από το πτώμα μας» δήλωσε ο κ. Αρσονιάδης.

Αναλυτικά ο κ. Αρσονιάδης σημείωσε πως «τη Δευτέρα κάναμε μια παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ως Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών του πρώην Δήμου Φιλίππων, που έχουμε στοχεύσει μαζί με το Δήμο Καβάλας να αλλάξει η όδευση του αγωγού ΤΑΡ. Και ήμασταν εκεί γιατί βλέπουμε ότι το έργο προχωράει με τους αρχικούς σχεδιασμούς, παρόλες τις αντιδράσεις μας, παρόλες τις προσφυγές μας, παρόλες τις αγωνίες και τους φόβους της τοπικής κοινωνίας, η εταιρία δεν δίνει να συμμορφώνεται καν να αναμένει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των προσφυγών που έχουμε καταθέσει και προχωράει σε καταπάτηση γης».

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Συμπλήρωσε με έμφαση πως «πριν από λίγες μέρες έγινε θερμό επεισόδιο στον κάμπο των Φιλίππων, όταν σε χωράφι ιδιοκτήτη μπήκαν μηχανήματα της εταιρίας για να κάνουν δοκιμαστικές τομές. Όταν η συγκομιδή ήταν προ των πυλών, όταν το χωράφι είχε παραγωγή πάνω. Κατέστρεψαν την παραγωγή, είχαν το θράσος να μην ενημερώσουν κανέναν, δεν ήταν δικό τους το χωράφι και μπήκαν μέσα με το στανιό για να κάνουν δοκιμαστικές τομές. Όταν λοιπόν το αντιληφθήκαμε και ήμασταν μπροστά σαν ασπίδα σε αυτόν τον συμπολίτη μας, ήρθε η αστυνομία και το μόνο που περιορίστηκε να πει ο Ιταλός προϊστάμενος της εταιρίας ήταν «δεν πειράζει, πάμε παρά δίπλα σε εκείνο το χωράφι που σήμερα ο ιδιοκτήτης δεν είναι εδώ». Είμαστε αποφασισμένοι όπως είχε δηλώσει και η κ. Τσανάκα, όπως είχαν δηλώσει και πολλοί άλλοι πολιτικοί, να περάσει πάνω από το πτώμα μας αυτός ο αγωγός από την περιοχή μας. Δεν υπάρχει περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Νομίζω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του θέματος, για αυτό εξάλλου αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας για άμεση σύσκεψη όλων των πολιτικών φορέων και των υπόλοιπων φορέων για να δούμε για το πώς θα δράσουμε τις επόμενες μέρες».

ΑΠΤΟΗΤΗ…

Ο κ. Αρσονιάδης πρόσθεσε πως «Η εταιρία συνεχίζει κανονικά απτόητη, συνεχίζει ανατολικά και δυτικά του κάμπου των Φιλίππων, εκεί που οι αντιδράσεις είναι πολύ μικρότερες. Συνεχίζει πολύ ύπουλα και μεθοδευμένα σε πολίτες που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, έχουν δώσει κάποια χρήματα σε συμπολίτες μας από την ευρύτερη περιοχή της Δράμας, αλλά και προς το Χαλκερό και με αυτό το πρόσχημα, ότι δίνουν πολλά χρήματα, προσπαθούν να μεταπείσουν και τους πολίτες του πρώην Δήμου Φιλίππων. Αυτό όμως δεν θα γίνει και αν θα πείσουν θα πείσουν πολύ λίγους, γιατί και οι άνθρωποι αυτοί με όλη τη φορολογική λαίλαπα έχουν έρθει σε πολύ δυσχερή οικονομική κατάσταση και δυστυχώς δεν βλέπουν τον πραγματικό κίνδυνο που υπάρχει από τη διέλευση του αγωγού στα Τενάγη των Φιλίππων και αποδέχονται την πρόταση. Οι υπόλοιποι όμως θα είμαστε εκεί, θα περάσει πάνω από το πτώμα μας αυτός ο αγωγός. Υπάρχουν άλλοι οδοί να περάσει. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος όχι μόνο γιατί καταστρέφονται οι περιουσίες μας, γιατί καταστρέφεται η ιστορία μας, αλλά γιατί καταστρέφεται η ζωή μας. αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος. Πρέπει να καταλάβει ότι οι συνέπειες από ένα ενδεχόμενο ατύχημα θα είναι τραγικές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.