«Θα πάμε δυνατά σε νέα αγωνιστικά μέτρα κατά των νέων διοδίων» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος  Καβάλας   Γιώργος Φιλόσογλου

Στον Δήμο καβάλας επικρατεί μεγάλος προβληματισμός  για τη απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών κ.κ. Τσακαλώτου και Σπίρτζη για την λειτουργία νέων σταθμών διοδίων μετωπικών και πλευρικών  και στον Νομό Καβάλας και συγκεκριμένα συνολικά 7 σταθμών. Ο Αντιδήμαρχος  Καβάλας  κ. Γιώργος Φιλόσογλου κλήθηκε να κάνει δηλώσεις για το όλο θέμα.

Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρισθούν κάποια πράγματα που τυγχάνουν λανθασμένης αξιολόγησης. Και αυτά αφορούν και στη δράση όλων μας και σε αυτή του Δήμου Καβάλας βέβαια.  Για κάποια πράγματα την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι τοπικοί φορείς.

Αν για παράδειγμα μια λάμπα είναι καμένη την ευθύνη την έχει ο Δήμος Καβάλας. Αν κάτι δεν έχει φτιαχτεί ο Δήμος έχει την ευθύνη. Τη γενική πολιτική και τις αποφάσεις που δεν λαμβάνονται από το Δήμο ή την Περιφέρεια ούτε υπογράφονται από τους δύο αυτούς φορείς, την απόλυτη ευθύνη την έχει η κεντρική διοίκηση.

Άρα θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να σχηματίζουμε εντυπώσεις και να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε συνεχώς την τοπική αρχή. Από το 2014 ίσως από το 2011 είχαμε μια ανακοίνωση. Και όμως χρειαζόταν τώρα νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)  και νέο ΦΕΚ για να γίνει ο νέος σταθμός διοδίων,

Μέχρι να βγει η ΚΥΑ και το ΦΕΚ δεν υπήρχε κανένα ενδεχόμενο να μπει νέος σταθμός διοδίων.  Πότε επομένως υπογράφηκε η ΚΥΑ για να γίνει νέος σταθμός; Την ημέρα της καβαλιώτικης διαμαρτυρίας. Και την επόμενη ημέρα αυτή η απόφαση και η ΚΥΑ πήγαινε τόσο απλά στο ΦΕΚ. Αυτή είναι η αλήθεια. Ήταν όσοι έχουν πρόσβαση στην κυβέρνηση, οι βουλευτές μας δηλαδή, για όσα συνέβησαν; Βεβαίως. Γιατί όχι μόνο στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο  που φάνηκε να γνωρίζουν το θέμα με την ΚΥΑ του 2014 οι βουλευτές αλλά και μετά γνώριζαν το θέμα.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές άλλωστε έχουν πρόσβαση σε κέντρα αποφάσεων και στα νομοθετικά κέντρα και αυτοί όφειλαν να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία. Ο Δήμος Καβάλας εξαντλεί όλα τα νόμιμα περιθώρια ή τις αντιδράσεις οι οποίες ξεκίνησαν και θα κλιμακωθούν. Βλέπουμε ότι απλά μας δουλεύουν και ο Δήμος Καβάλας θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις ενώ μετά ως Δήμος Καβάλας θα κινηθούμε  δικαστικά μια και εμείς φρονούμε ότι όλο αυτό είναι άκρως επικίνδυνο και δεν πληροί τη νομοθεσία σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση διοδίων στην εθνική οδό».

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ;

Στο ερώτημα αν έτσι και αλλιώς πηγαίναμε σε νέα ΚΥΑ ο ίδιος απαντά ότι  «Ή θα πρέπει να καταλογίσουμε ευθύνες και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο για όσους ήταν στα πράγματα το 2011… Βέβαια τότε δεν ήταν η δήμαρχος κ. Τσανάκα στα πράγματα. Ήταν ο τέως δήμαρχος κ. Σιμιτσής, ο τέως ΑΣντιπεριφερειάρχης κ. Γρανάς και ο τέως Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Παπαδόπουλος που μας κατηγορεί διαρκώς ήταν διακεκριμένος περιφερειακός σύμβουλος που ήξερε όλα τα θέματα. Αν τότε δημιουργήθηκε το θέμα τι έκαναν τότε όλοι αυτοί; Δεν είναι σωστό να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο ενώ σε τοπικό επίπεδο κανείς δεν είχε ευθύνη.

 

Και ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι η κ. Τσανάκα δεν ήταν ενημερωμένη. Ο ίδιος ήταν ενημερωμένος. Ας μας ενημέρωνε εμάς. Δεν είναι όμως σωστό να αναζητούμε ποιος ήταν υπεύθυνος. Γιατί πρέπει να το κάνουμε κάθε φορά αυτό; Και όταν βγει κάτι καλό θα είναι δώρο της Πολιτείας ενώ όταν έρθει το άσχημο τότε θα φταίει ο Δήμαρχος ή  ο Περιφερειάρχης…

Ούτε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν έβαζε τόσα μπλόκα. Οι ρεαλιστές έλεγαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ποτέ δεν θα έσχιζε  τα μνημόνια γιατί απλά δεν μπορούν. Και αυτό πιστεύουμε και εμείς τώρα.

Ή υπάρχει κρατική κυριαρχία ή όχι… Ας μας πουν από την κυβέρνηση ότι έχουν παραδώσει τα πάντα και δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτε. Ας μας το πουν. Διότι δεν μπορώ να δεχθώ κάτι άλλο. Και ας δούμε αν η χρέωση θα είναι αναλογική κλπ. Εδώ μιλάμε για λανθασμένη τοποθέτηση των σταθμών διοδίων στην Καβάλα…  Θα έρθει η Καβάλα ωσάν του 1980. Θα πηγαίνουν τα παιδιά μας στην παραλία και θα εισπνέον το καυσαέριο του φορτηγού που πάει στην Τουρκία… Θυμόμαστε κυκλοφοριακά κομφούζια, ασθενοφόρα στην ουρά και πανικό όταν δεν λειτουργούσε η Παράκαμψη της Καβάλας… .

Ας πουν ότι φταίει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα όμως ας το αλλάξουν. Αυτό ζητάμε. Βέβαια υπάρχει και η νομική οδός. Την Πέμπτη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  θα αναλύσουμε το θέμα εκτενώς και θα πει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας πως μπορούμε να πάμε σε νομικά μέσα. Και σε τελική ανάλυση θα περιμένουμε κάποτε να γίνουν  τα αναλογικά διόδια όταν τώρα γίνονται τόσα έξοδα και τόσοι σταθμοί.

Μιλάμε για λογική του παραλόγου. Όσο για τις νέες κινητοποιήσεις θα τις πει η Δήμαρχος  κ. Τσανάκα στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Απλά αυτή την φορά έστω και αν ο κόσμος δεν είναι καλά ψυχολογικά ας έρθει να δώσει ένα βροντερό παρόν γιατί το χρωστάει στα παιδιά του. Αυτή την στιγμή κανείς δεν είναι ανεπηρέαστος από την κρίση.  Εκτός από λίγους που έχουν λύσει τα προβλήματα τους και τα δικά τους και των παιδιών τους,  όλοι μας παλεύουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση