«Θα θέλαμε να υπάρξει και στην Καβάλα ο θεσμός του Γιατρού της Γειτονιάς» δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  Ξενοφών Κροκίδης

Η Καβάλα δεν συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές για την εφαρμογή του πιλοτικού μέτρου του Γιατρού της Γειτονίας. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ευελπιστώντας αυτό να γίνει σε δεύτερη φάση.

Αρχικά ανέφερε ότι « Όντως είναι γεγονός πως η Καβάλα δεν περιλαμβάνεται στην λίστα των περιοχών που πρωτίστως θα αποκτήσουν τον νέο αυτό θεσμό, έναν θεσμό που αφορά στην παροχή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επίκειται η θεσμοθέτησή του μέχρι τέλος του χρόνου σε νομοσχέδιο που θα κατεβάσει το υπουργείο Υγείας και το οποίο προβλέπει τη αναδιοργάνωση των έξω από το νοσοκομείο υπηρεσιών υγείας όπου και θα κατατεθεί ο νέος κορμός, ο λεγόμενος γιατρός της γειτονιάς, ένας παθολόγος, ένας γενικός ιατρός που θα έχει υπό την ευθύνη του, 2000 – 2500 πολίτες εντός των αστικών περιοχών.

Ο νέος θεσμός επίκειται να ξεκινήσει το 2017 και σε αρκετούς Δήμους της χώρας, ενώ στην περιοχή μας θα αποκτήσουν το νέο θεσμό η Ξάνθης, η Δράμα και η Κομοτηνή, όχι όμως και η Καβάλα.

Δυστυχώς η πικρία μας όπως αυτή εκφράσθηκε άλλωστε είναι καίτοι ως ιατρικό σώμα, ως ιατρικός σύλλογος κάναμε πάρα πολλά για αυτό το νέο σύστημα, έχουμε κάνει εκδήλωση μάλιστα για το νέο θεσμό τον περασμένο Ιούνιο, εκφράσαμε πολλάκις και με σθένος την διάθεση μας να δοκιμάσουμε το νέο αυτό θεσμό και να δούμε την πορεία του, ωστόσο το περασμένο Σάββατο όταν ήμασταν στην Θάσο στη διημερίδα προς τιμήν του Δημήτρη Έλληνα, ακούσαμε από τον διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ κ. Πλωμαρίτη Στράτου, του πλέον αρμόδιου δηλαδή ότι η Καβάλα δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το νέο θεσμό».

ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΑΡΟΝ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Εμείς να το πούμε γενικά ότι κάθε νέο καλό είναι να το έχεις κοντά σου. Και εμείς δηλώσαμε το παρόν, ενημερώσαμε το Δήμο Καβάλας, στείλαμε στις δημοτικές παρατάξεις το προσχέδιο της επιτροπής υπό τον κ. Μπένο αλλά δυστυχώς μείναμε εκτός.

Και σε κάτι καινούριο που έρχεται καλό είναι να είσαι παρόν, έστω και αν δεν είναι βέβαιο αν όλα αυτά τελικά θα προβούν προς κάτι το καλύτερο. Απλά δοκιμάζεις και αναμένεις. Εξάλλου τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και υπάρχει μια ανεπάρκεια των έξω από το νοσοκομείο δομών και δυστυχώς οι πολίτες αναγκάζονται να έρθουν στα νοσοκομεία είτε στα νοσοκομεία είτε στα κέντρα υγείας με αποτέλεσμα να δημιουργείται φόρτος εργασίας και μεγάλη συμφόρηση.

Ενώ αν υπήρχε αυτός ο θεσμός ενδεχομένως δεν θα χρειαζόταν να έρχονται όλοι άμεσα στο νοσοκομείο και να εξασφαλίζονταν έτσι μια καλύτερη ροή προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Αυτό δεν έγινε δυστυχώς και αποτελεί μια απογοήτευσή μας μια και παλέψαμε για το νέο θεσμό όσο βέβαια μας επιτράπηκε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση