«Θα εξοικονομήσουμε πόρους και θα παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες» δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Αναστάσιος Καρασαββόγλου

Σε ενεργειακή αναβάθμιση θα προχωρήσει το Νοσοκομείο Καβάλας με την χρήση συμπιεσμένου αερίου. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσουν πολλά χρήματα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι μία πρόταση που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου και θα χρησιμοποιήσουμε στο εγγύς μέλλος συμπιεσμένο αέριο προκειμένου να παράξουμε ενέργεια για θέρμανση, ψύξη κλπ. Αυτό που γίνεται αυτήν τη στιγμή είναι ότι χρησιμοποιούμε απίστευτα μεγάλες ποσότητες πετρελαίου γι’ αυτό το σκοπό. Το πετρέλαιο είναι ακριβό και δεν είναι το καλύτερο περιβαλλοντικά. Επομένως, θα υποκαταστήσουμε, ως ένα βαθμό, πετρέλαιο με συμπιεσμένο αέριο για να κάνουμε την ίδια δουλειά Το συμπιεσμένο αέριο είναι φθηνότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον. Επομένως και θα εξοικονομήσουμε πόρους και καλύτερες υπηρεσίες, πιο ποιοτικές, θα προσφέρουμε στους πολίτες. Αυτό το αέριο θα το προμηθευόμαστε εμείς από την αγορά σε τεράστιες μποτίλιες, θα στήσουμε ένα εσωτερικό δίκτυο διανομής στο νοσοκομείο και έτσι θα διοχετεύουμε αέριο αντί για πετρέλαιο για να παράξουμε ενέργεια. Αυτό θα οδηγήσει σε μία εξοικονόμηση ποσοτήτων πετρελαίου σε ένα ποσοστό 40%. Άρα λοιπόν, λιγότερο πετρέλαιο, περισσότερο αέριο και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου».

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Πρόσθεσε δε πως «Θα ήθελα να τονίσω επίσης ότι αυτό το δίκτυο που θα στήσουμε θα είναι εκείνο που θα μπορεί να υποδεχθεί κατά τα άλλα το κανονικό φυσικό αέριο όταν και εφόσον έρθει στην πόλη μας. Το νοσοκομείο είναι ένας μεγάλος προμηθευτής φυσικού αερίου, από τους πρώτους φορείς που θα το αξιοποιήσει με τον ερχομό του στην πόλη μας. Και το καλό είναι ότι αυτό που θα κάνουμε τώρα, το δίκτυο που θα στήσουμε δηλαδή, θα μπορεί άμεσα να χρησιμοποιηθεί όταν έρθει το φυσικό αέριο στα όρια της πόλης. Αποσκιρτούμε ως ένα βαθμό από τη μονοσήμαντη αξιοποίηση του πετρελαίου. Μπορούμε να έχουμε και ένα δεύτερο μέσον, μια δεύτερη ενεργειακή πηγή για να κάνουμε τη δουλειά μας και θα μπορούνε στην ανάγκη να χρησιμοποιούμε τη μία ή την άλλη πηγή. Αποκτούμε δηλαδή έναν αυξημένο βαθμό ανεξαρτησίας ως προς την ενεργειακή πηγή. Έχουμε εκτιμήσει ότι περίπου σε μία πενταετία θα αποσβέσουμε τη δαπάνη για να στήσουμε αυτό το δίκτυο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *