Θα αρχίσουν μαθήματα Bridge  στην Καβάλα την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Λούσυ

Το Μπριτζ είναι ένα ομαδικό πνευματικό παιχνίδι αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού  που παίζεται με τράπουλα από δύο ζεύγη παικτών που κάθονται μεταξύ τους αντικριστά. Το αγωνιστικό μπριτζ στην Ελλάδα θεωρείται πνευματικό άθλημα.

Το Μπριτζ είναι ένα πνευματικό άθλημα στρατηγικής και τεχνικής, συναφές με το σκάκι, αλλά σαφώς  πιο κοινωνικό.

Το μπριτζ είναι το μαζικότερο παιχνίδι στον κόσμο, και αυτό είναι γραμμένο στο Βιβλίο Γκίνες, δεδομένου ότι διεξάγονται αγώνες που ξεπερνούν σε συμμετοχή τους 100.000 παίκτες. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν εγγεγραμμένοι σε σωματεία πάνω από 1,000.000 αθλητές  σε 120 περίπου χώρες.

Το Μπριτζ έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία της Καβάλας και στους καπνέμπορους της πόλης όπου συναντιόνταν σχεδόν καθημερινά  στο κτίριο της μεγάλης Λέσχης για την με όρεξη και πάθος ενασχόληση τους και σκοπός της Ίδρυσης του Συλλόγου είναι η αναβίωση , ενασχόληση και προώθηση του Αθλήματος Μπριτζ στην Καβάλα

 

Τα μέλη του Δ.Σ. στο KAVALA CLUB OF BRIDGE είναι τα κάτωθι :

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         :  Τσεκμέζογλου Δημήτρης του Ανέστη

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ               :   Ηλιάδης Γεώργιος του Ιωάννη

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Πολύμερος Παναγιώτης του Ιωάννη

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :  Μάρθα Τατση του Κωνσταντίνου

ΤΑΜΙΑΣ                              :  Ελένη Βενέτη του Αποστόλου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το πρωί  δόθηκε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Λούσυ από το Δ.Σ. του Club  με την παρουσία του προέδρου  κ. Τσεκμέζογλου Δημήτρης, του Γ.Γ. κ. Πολύμερου, της κ. Ελένης Βενέτη και του προπονητή κ. Δημήτρη Δημητρακόπουλου.

Ο κ.   Τσεκμέζογλου αρχικά τόνισε πως το Μπρίτζ είναι ένα πνευματικό άθλημα που παίζεται με τράπουλες και έιναι αναγνωρισμένο από την Ελληνική Γραμματεία Αθλητισμού. Τα μαθήματα θα αρχίσουν στην Καβάλα την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Λούσυ ενώ σύμφωνα με τον κ. Τσεκμέζογλου το παιχνίδι μαθαίνεται πολύ εύκολα ενώ ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος. Το παιχνίδι αφορά μεσήλικες και τους κρατάει σε εγρήγορση, είναι ένα πνευματικό άθλημα. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάιο και θα κοστίζουν 70 ευρώ θα γίνουν παράλληλα και ημερίδες.  Το μπρίτζ δεν χρειάζεται καλή τύχη αλλά καλή σκέψη σύμφωνα με τον κ. Τσεκμέζογλου, που πρόσθεσε πως έχει ιστορία στην Καβάλα καθώς το έπαιζαν καπνέμποροι και προύχοντες στην Μεγάλη λέσχη.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 60 σωματεία και 12.000 μέλη. «Η προσπάθεια μας είναι να γνωρίσουν οι Καβαλιώτες το μπρίτζ που θέλει συγκέντρωση, στρατηγική και σκέψη» σημείωσε καταληκτικά.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο προπονητής κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως το παιχνίδι είναι ομαδικό σαν το πόλο ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν 24 όμιλοι με πιο πετυχημένο αυτόν της Δράμας.

Πρόσθεσε για παράδειγμα ότι στην Τουρκία που είναι πολύ διαδεδομένο  υπάρχουν 1.000.000  παίκτες! «Θέλουμε ο κόσμος να το αγκαλιάσει το παιχνίδι» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.  Καταληκτικά ανέφερε ότι το μπρίτζ βοηθάει στην εξάσκηση του μυαλού ενώ ο γνωστός Billy Gage δήλωσε πως πρέπει να γίνει υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία.

Ο κ. Τσεκμέζογλου πρόσθεσε πως ήδη διδάσκεται σαν μάθημα στα σχολειά ορισμένων χωρών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση