Θα αλλάξει ριζικά η περιοχή του Αγίου Νικολάου από το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, δηλώσεις Μ. Δέμπα

Ριζικά θα αλλάξει η περιοχή του Αγίου Νικολάου από το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου που θα λειτουργήσει εκεί. Το πρόγραμμα είναι περίπου 2 εκ. ευρώ και είναι χρηματοδοτούμενο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα η πρότασή τους εγκρίθηκε καθώς ήταν πλήρης και  τεκμηριωμένη.

Ο κ. Δέμπας είπε ότι «πάντοτε είμαστε λίγο συγκροτημένοι μέχρι να ολοκληρωθούν, όπως ολοκληρώθηκαν θετικά όλες οι διαδικασίες. Εμείς γνωρίζαμε έτσι κι αλλιώς, γιατί την πρόταση την έχουμε παρουσιάσει και στο Επιμελητήριο δύο φορές, πώς θα είναι περίπου. Έχουν καλεστεί δύο φορές και οι επιχειρήσεις της περιοχής. Γιατί κυρίως για τις επιχειρήσεις γίνεται αυτή η προσπάθεια και λιγότερο από πλευράς μιας άλλης ανάπλασης. Οπότε σ’ όλες τις προσπάθειες είναι να έχουν οι επιχειρήσεις αυτά τα οφέλη που προσδοκούμε. Για την πρότασή μας είχε γίνει μία πολύ καλή δουλειά απ’ όλα τα στελέχη, το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, το δήμο Καβάλας, τον μελετητή που είχε αναλάβει τη σύνταξη του φακέλου, και πραγματικά νοιώσαμε αδικία όταν βλέπαμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Παρ’ όλα αυτά έχουν ολοκληρωθεί και στη συνέχεια που θα δούμε και κάποιες οριστικές μελέτες όσον αφορά τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις αλλά και τις παρεμβάσεις στις υποδομές στην περιοχή από πλευράς του δήμου, πραγματικά θα είναι ένα σημείο που όταν γίνει θα θέλουν και τα άλλα σημεία της πόλης να ενταχθούν σ’ ένα παρεμφερές πρόγραμμα. Το οποίο έτσι κι αλλιώς θα το εξετάσουμε. Μια νέα προγραμματική περίοδος θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια και νομίζω θα έχουμε τη δυνατότητα και νέες περιοχές να εντάξουμε σε νέα προγράμματα που θα βγουν στη συνέχεια».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Εμείς έτσι κι αλλιώς την Τρίτη που μας έρχεται, σε μία εβδομάδα, στις 23 Ιουλίου, θα έχουμε συνάντηση και με την μελετητική ομάδα που είχε ασχοληθεί μέχρι σήμερα και με τη νέα δημοτική Αρχή, προκειμένου να έχουμε μια καλύτερη παρουσίαση και ανάλυση. Και φυσικά να θέσουμε κι ένα χρονοδιάγραμμα του πώς θα κινηθούμε από ‘δω και πέρα. Και τι πρέπει να κάνει ο κάθε φορέας. Νομίζω ότι σιγά- σιγά θα ωριμάζει ακόμη περισσότερο η πρότασή μας. Θα έχουμε παρουσίαση αναλυτικά το τι θα γίνει και πώς θα γίνει και σε εικόνα και σε πραγματικότητα μετά από 1,5-2 χρόνια που πιστεύω ότι αυτό το έργο θα παίρνει σάρκα και οστά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *