«Θα ακουσθεί το όνομα της Καβάλας στην Αμερική» δηλώνει η Μαρίνα Φιλιππίδου εκ μέρους του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας

Το Λύκειο Ελληνίδων αναχώρησε για την Αμερική το πρωί της Τρίτης για να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου.  Στην αποστολή συμμετέχει και η Μαρίνα Φιλιππίδου που έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως ανέφερε αρχικά «35μελής αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων αναχώρησε τα ξημερώματα της Τρίτης από την πόλη μας για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να λάβει μέρος στη μεγάλη παρέλαση της ομογένειας με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου».

Το ταξίδι έγινε  οδικώς μέχρι τη Θεσσαλονίκη, αεροπορικώς έως την Κωνσταντινούπολη, στη συνέχεια για τη Νέα Υόρκη. Υπάρχει πρόγραμμα επαφών με ελληνικούς συλλόγους και τον Σύλλογο Καβαλιωτών Νέας Υόρκης ενώ προγραμματίστηκε συνάντηση της Καβαλιώτης αποστολής και με τον γνωστό επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Ο κ. Σαββίδης ορίστηκε τελετάρχης της εκδήλωσης.

ΧΟΡΟΙ

«Θα χορέψομε στην Αστόρια και την ημέρα της παρέλασης θα χορέψουμε δύο χορούς και αυτό θα το δείξει απευθείας η τηλεόραση. Χορευτές, δάσκαλοι, μέλη του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Συλλόγου Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης θα είμαστε εκεί, Θα πάμε και στον Αρχιεπίσκοπο ενώ θα ξεναγηθούμε και στη Ν. Υόρκη. Γεύμα θα μας παραθέσει ο Σύλλογος Καβαλιωτών Ν Υόρκης , που είναι γνωστοί στην Καβάλα μια και δίδουν χρήματα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ θα δούμε και την κ. Ψαρά που έκανε δωρεές  στην Παιδόπολη και θα μας παραθέσει και γεύμα, ενώ γεύμα θα μας παραθέσει και ο επιχειρηματίας κ. Μάστορας, όπως γεύμα θα δεχθούμε και από την Ομοσπονδία των Ελληνικών Σωματείων.

Μιλάμε για ένα μεγάλο ταξίδι, αν και έχουμε πάει  στην Κίνα, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη, στην Κύπρο και σαφώς αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταξίδια. Για αυτό και θεωρώ ότι πρόκειται για αναγνώριση της αποστολής μας με την συμμετοχή στην παρέλαση. Είναι η Ομογένεια με τους χιλιάδες Έλληνες που θα έρθουν στην παρέλαση και νομίζω ότι θα είναι κάτι διαφορετικό».

ΤΑ ΕΞΟΔΑ

Να σημειωθεί ότι τα έξοδα του ταξιδιού αλλά και τα εισιτήρια, και τα ξενοδοχεία θα καλυφθούν από τους ίδιους τους ενώ σύμφωνα με την κ. Φιλιππίδου «αυτό που μας βοήθησε είναι ο Σύλλογος του Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν, όπου η κ. Ψαρά είναι πολύ γνωστή για την φιλανθρωπική της δράση. Έρχεται κάθε χρόνο στην Καβάλα, δίδει χρήματα και στην Παιδόπολη, και στο Ίδρυμα  Αγία Μαρίνα ενώ είχαν βαπτίσει και τρία παιδιά από την Παιδόπολη και όλοι μιλούν για σημαντική φυσιογνωσία. Μας βοήθησε και η κ. Στρουμπάκη του Συλλόγου Καβαλιωτών και όλες τις ευχαριστούμε.

Το ότι θα ακουσθεί στην Αμερική η Καβάλα είναι πολύ σημαντικό, ενώ κάθε χρόνο 2- 3 Κολέγια της Θεσσαλονίκης πηγαίνουν στην παρέλαση μια και το μακεδονικό στοιχείο είναι πάρα πολύ έντονο εκεί. Η Καβάλα θα ακουσθεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας. Μουσικοί δεν είναι μαζί μας ενώ θα παραχωρήσουμε και συνέντευξη εκεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση