«Θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για καύσωνες» δηλώνει ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Σταύρος Κυβράκης

Δεν τίθεται θέμα καύσωνα σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρο Κυβράκη. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «έχουμε ανεβασμένες θερμοκρασίες σήμερα και αύριο (σ.σ. Τετάρτη και Πέμπτη), ωστόσο φαίνεται ότι μετά αρχίζει να υποχωρεί κάπως το θερμόμετρο. Ίσως να έχουμε και μια μικρή αστάθεια που μπορεί να δώσει και κάποια φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας. Σύμφωνα και με τα δελτία της ΕΜΥ δεν θα επηρεάσει την περιοχή μας. Θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για καύσωνες από αυτούς που ξέρουμε ότι δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα. Ωστόσο, βέβαια, ο κόσμος γενικά πρέπει να λαμβάνει τα μέτρα του. Δεν σημαίνει αυτό ότι είναι ακίνδυνος ο ήλιος και οι θερμοκρασίες. Κι αυτό ισχύει σχεδόν για όλο το καλοκαίρι. Όποτε βλέπουμε ανεβασμένες θερμοκρασίες θα πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας. Ένας λόγος παραπάνω βέβαια όταν μιλάμε για συνθήκες καύσωνα. Τέτοιες, όμως, δεν προβλέπεται να έχουμε στο νομό μας και κυρίως στις παράκτιες περιοχές, κάτι που το νοιώθουμε και εμείς οι ίδιοι. Περισσότερο επηρεαζόμαστε από αυτά που ακούμε για άλλες περιοχές, όπως είναι η Λάρισα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου εκεί υπάρχει κι ένα μικροκλίμα που κάνει λίγο πιο αφόρητη την κατάσταση. Εμείς απλά σαν γενικές οδηγίες, θα πρέπει να προσέχουμε. Είναι τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις και είναι γνωστά. Ελαφριά ρούχα, μακριά από την έκθεση στον ήλιο και την θερμότητα που εκπέμπει και πολλά υγρά, ελαφριά γεύματα, μακριά από οινοπνευματώδη και ξεκούραση όσο γίνεται».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Πρόσθεσε δε ότι «Αυτές οι θερμοκρασίες που εξαγγέλλονται είναι υπό σκιά. Όταν είμαστε απ’ ευθείας στον ήλιο μπορεί να είναι πολύ πιο ανεβασμένες. Έτσι κι αλλιώς δεν θα πρέπει να είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, τουλάχιστον για ώρες χωρίς αιτία. Και δεν υπάρχει λόγος να είμαστε. Κι ένας λόγος παραπάνω που το καλοκαίρι είναι επικίνδυνο αυτό.

Γενικά δεν έχουμε συνθήκες, να μην το ανεβάσουμε ψηλά γιατί μετά θα χάσουμε το μέτρο. Ακόμη είναι νωρίς το καλοκαίρι. Μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν είδαμε ακόμη και ούτε θα δούμε αυτές τις μέρες μεγάλες θερμοκρασίες και συνθήκες καύσωνα, αλλά ωστόσο να προσέχουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *