Θέμα υπάρχει με κάποιους  συμβασιούχους του Δήμου Καβάλας που οδεύουν προς μονιμοποίηση

Ένα θέμα που απασχολεί τους δήμους και φυσικά και τον Δήμο Καβάλας  έχει να κάνει με τους συμβασιούχους και κυρίως αυτούς των οποίων οι συμβάσεις ανανεώνονται καθώς καλύπτουν κάποιες ανάγκες συγκεκριμένες.   Μάλιστα με βάση  το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου  υπάρχει η δυνατότητα κάποιοι από αυτούς να μονιμοποιηθούν. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Ηλίας Καλανταρίδης.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Καλανταρίδης «Σύμφωνα με την τροπολογία του Κατρούγκαλου από το 2015 άτομα τα οποία απασχολούνταν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, μπορούσαν να κάνουν μια ανανέωση μέχρι το τέλος του 2015. Εκεί βέβαια υπήρχαν κάποια προβλήματα με Δήμους, ορισμένοι από τους οποίους είχαν ανάγκη να ανανεώσουν  και άλλοι δεν είχαν!

Βέβαια αυτοί που δεν ανανέωσαν βρέθηκαν  στην συνέχεια με προβλήματα. Γιατί προσέφυγαν οι συμβασιούχοι. Όμως μετά ήρθε μια νομική τροπολογία που έβγαλε την δυνητικότητα. Δηλαδή έβγαλε το ΑΝ             και το έκανε υποχρεωτικό. Έλεγε ότι αυτοδικαίως ανανεώνονται οι συμβάσεις αυτών των ανθρώπων και έφτασαν μέχρι το τέλος του έτους.

Φτάσαμε όμως με τον τρόπο αυτό στο σημείο να έρθουν στο νέο έτος και όσοι βρίσκονταν εν ενεργεία και μετά, είδαμε άτομα που δούλευαν 2μηνο, 5μηνο ή 8μηνο μέσω ΑΣΕΠ. Και τώρα έρχεται μια καινούρια τροπολογία, του Βερναρδάκη συγκεκριμένα η οποία λέει ότι ανανεώνονται αυτοδίκαια οι συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2017. Άρα ο Δήμος Καβάλας, στο τέλος του έτους θα έχει τους 64 υπαλλήλους οι οποίοι έχουν υπαχθεί στις τροπολογίες και ήδη ανανεωθήκαν οι συμβάσεις τους. Οπότε όλοι αυτοί θα έχουν ουσιαστικά πάνω από 24 μήνες υπηρεσίας στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό και άρα αυτοδίκαια πάνε παραπάνω. Γιατί μετά από 18 μήνες ουσιαστικά μπορείς να πεις ότι δεν καλύπτεις έκτακτες παρά μόνιμες ανάγκες, δηλαδή πάγιες και διαρκείς ανάγκες καλύπτεις οπότε αλλάζουν όλα».

ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ

Πρόσθεσε δε πως «Κάποιες από αυτές τις προσλήψεις έγιναν και χωρίς ΑΣΕΠ  ενώ εδώ όπως έγινε όλη η διαδικασία έπιασε και ανθρώπους  από 2μηνες συμβάσεις με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μια τέτοια κατάσταση.

Αυτοί οι άνθρωποι όταν μονιμοποιηθούν θα πληρώνονται από το Δήμο Καβάλας και όχι από την Κεντρική Διοίκηση. Για αυτό και η ΚΕΔΕ δηλώνει ότι δεν μπορείς να αναγκάσεις έναν άλλο φορέα να πάει σε ανανέωση εργασίας. Για αυτό και ζητά η ΚΕΔΕ από το κεντρικό κράτος να καλύψει τη δαπάνη ειδάλλως θα υπάρξει πρόβλημα

Γιατί μπορεί να υπάρχουν και Δήμοι που δεν θα μπορούν να καλύψουν αυτό το κόστος, την επιπλέον δαπάνη.  Το μπαλάκι πάει προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα ήθελα να δω τι θα γίνει μια και γίνεται πολιτική εις βάρος κάποιων άλλων που δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να σηκώνει αυτό το βάρος. Όσο για το Δήμο Καβάλας, ουσιαστικά απασχολεί τα άτομα αυτά και αναλαμβάνει κόστη. Και τους 64 μπορεί να καλύψει. Γενικά βλέπουμε ότι πάμε σε αυτή την κατεύθυνση ενώ οι άνθρωποι αυτοί είναι σταθεροί στις υπηρεσίες μας προσφέροντας σταθερό έργο.

Τέλος σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του Δήμου είναι καλά. Το 2016 πήγαμε καλά. Δεν υπάρχουν προβλήματα και στα έσοδα και στα έξοδα καλά είμαστε, είμαστε καλοπληρωτές. Όλα κυλούν ομαλά και χωρίς προβλήματα. Προβλήματα έχουμε μόνο με τη γραφειοκρατία. Γιατί μόνο θεωρητικά μιλάμε για πληροφορική. Στην ουσία μόνο προβλήματα έχουμε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *