Θέμα ημερών η έναρξη των δρομολογίων του Υδροπτέρυγου στη γραμμή Καβάλας- Λιμένα

Θέμα ημερών είναι η έναρξη των δρομολογίων του Υδροπτέρυγου από Καβάλα για Λιμένα Θάσου. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Θασιακής κ. Νίκο Τσιλογιώργη, υπολείπονται κάποια γραφειοκρατικά θέματα ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιλογιώργης δήλωσε ότι «αυτή η καθυστέρηση έναρξης των δρομολογίων δείχνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Οι πληροφορίες που είχαμε το τελευταίο διάστημα, τον τελευταίο μήνα, μιλούσαν για έναρξη δρομολογίων τη 1 Φεβρουαρίου. Δεν έγιναν τα δρομολόγια και μάθαμε ότι τη Δευτέρα, στις 4 Φεβρουαρίου, το νομικό τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου, θα γνωμοδοτούσε για την επάρκεια του φακέλου που έχει καταθέσει η ναυτιλιακή εταιρεία. Την ίδια μέρα μίλησα με τον βουλευτή καβάλας  κ. Παπαφιλίππου και μου είπε επί λέξει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στο φάκελο. Δεν υπήρχε αριθμός φορολογικού μητρώου της ναυτιλιακής εταιρείας που έχει το δελφίνι. Και μείναμε εκεί».

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Την Πέμπτη επικοινώνησα και με το Λιμεναρχείο και με το πρακτορείο που έχει αναλάβει το υδροπτέρυγο. Το Λιμεναρχείο δεν είχε κάποια πληροφορία για πότε θα αρχίσουν τα δρομολόγια. Το πρακτορείο είπε ότι σήμερα (σ.σ. χθες) υπάρχει ένα ραντεβού μεταξύ του ναυτικού πρακτορείου που έχει αναλάβει το υδροπτέρυγο με τον καπετάνιο. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μία κινητικότητα τις τελευταίες μέρες. Ήδη το πλοίο βρίσκεται δεμένο στην προβλήτα του λιμανιού, ο καπετάνιος είναι εδώ αλλά ας ελπίσουμε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια. Δηλαδή θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν είτε αυτά είναι γραφειοκρατικής φύσης είτε οτιδήποτε άλλο και πολύ σύντομα θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα γιατί πραγματικά τείνει να γίνει σήριαλ. Ήταν να ξεκινήσουν το καλοκαίρι τα δρομολόγια, τώρα κοντεύει να τελειώσει ο χειμώνας κι ακόμη δεν ξεκίνησαν. Να ευχηθώ να ξεπεραστούν σύντομα τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια, γιατί θα λύσουν κάποια προβλήματα του επιβατικού κοινού. Είμαι αισιόδοξος αλλά πρέπει να το δούμε στην πράξη αυτό που είπαμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *