Κύριο άρθροΠολιτική

Θέμα για τα σύνορα θα θέσουν οι Νομαρχιακές της Νέας Δημοκρατίας στην τηλεδιάσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς

Το κλείσιμο των συνόρων στην Νυμφαία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στους ανθρώπους του τουρισμού και στην Καβάλα. Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος έκανε σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «προσπαθεί η κυβέρνηση με ενέσεις να συνεφέρουμε την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό. Όταν δουλεύει κάποιος είναι φυσικό να υπάρξουν και κάποιες αστοχίες. Κοιτάζουμε να τις διορθώσουμε για να πάμε όσο πιο εύρυθμα γίνεται τουλάχιστον φέτος, όσον αφορά το τουριστικό εισόδημα που είναι πολύ σημαντικό, διότι ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι οι πρώτοι τομείς που συνεισφέρουν στο ΑΕΠ της χώρας.

Δεν νομίζω ότι δεν είναι έτοιμοι οι σταθμοί. Κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους, δεν το ξέρω. Εμείς ως κόμμα σε τοπικό επίπεδο, έχουμε κάνει κάποιες επαφές κάτω στην Αθήνα. Νομίζω ότι μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχουμε κάποια νέα να δούμε, σε ό,τι αφορά την σκοπιμότητα της ενέργειας. Η κυβέρνηση νομίζω έχει δώσει εξετάσεις κι έχει πάρει άριστα. Από ‘δω και πέρα, ό,τι αστοχίες γίνονται, επεμβαίνει η κυβέρνηση και τις διορθώνει».

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Στη συνέχεια είπε ότι «την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) το απόγευμα έχουμε τηλεδιάσκεψη οι Νομαρχιακές με συναρμόδιους υπουργούς. Θα τεθεί το θέμα και θα δούμε τι απάντηση θα πάρουμε. Θα πιέσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεν είδα αντίδραση από τους δήμους του νομού Καβάλας και των άλλων νομών, αλλά νομίζω ότι θα ευθυγραμμιστούν μαζί μας και θα πιέσουμε όλοι μαζί για την καλύτερη λύση. Δίνουμε καθημερινά εξετάσεις ως κυβέρνηση.

Η αγορά και τα μαγαζιά που ήταν κλειστά στην πανδημία δεν έχουν συνέλθει ακόμη και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να τους ενισχύσουμε και αν υπάρχει πρόθεση από το Δήμο Καβάλας να κάνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση. Έγινε μια κουβέντα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Τα χρήματα ήρθαν από την κυβέρνηση. Προτείναμε κάποιες λύσεις, θα τα φέρουμε όλα στο δημοτικό συμβούλιο. Έφερε ο Δήμος Καβάλας  κάποια μέτρα όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, το ποσοστό των ενοικίων αλλά ήταν πολύ λίγα της τάξεως των 200 χιλιάδων ευρώ. Προσπαθούμε να γλιτώσουμε τη μεγάλη χασούρα».

Για τις παραλίες είπε ότι «υπάρχει προσωπικό και γίνεται καλή δουλειά σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας και την καθαριότητα. Για τους ναυαγοσώστες δεν ξέρω τι έχει γίνει».

Για τη Δημοτική Αγορά είπε ότι «έγινε μια συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης. Θα έρθει προς συζήτηση το θέμα διότι υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς λειτουργούσε τόσα χρόνια κι έτσι πρέπει να λειτουργήσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *