«Θέλουμε το εργοστάσιο των Λιπασμάτων ανοιχτό»  σχολιάζει η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα  Τσανάκα

 

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα έχει δηλώσει κατ` επανάληψη ότι  εξ` αρχής τάχθηκε και τάσσεται  υπέρ του να είναι ανοιχτό το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Λιπασμάτων  και σε επαφές που είχε με τον βουλευτή κ. Εμμανουηλίδη του ζήτησε να της προγραμματίσει μία συνάντηση στα Υπουργεία Εργασίας και Βιομηχανίας.  Η κ. Τσανάκα έκανε νέες δηλώσεις για το όλο θέμα μετά και τις τελευταίες απολύσεις εργαζομένων.

Όπως τόνισε αρχικά «Σε ό,τι αφορά τη ΒΦΛ θα το ξαναπώ. Εμείς δεν θέλουμε κανένα απολυμένο και θέλουμε το εργοστάσιο ανοικτό. Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές και μπροστά στους συνταξιούχους οι οποίοι με επισκέφθηκαν τρεις φορές και εμπρός πήρα τηλέφωνο τον κ. Εμμανουηλίδη οπότε και του ζήτησα να μου κλείσει ραντεβού μαζί να πάμε, στο υπουργείο Εργασίας και στο υπουργείο Βιομηχανίας. Με πέταξαν απέξω ενώ το ραντεβού έγινε με τους βουλευτές και τους εργαζόμενους. Εμένα δεν με θέλουν μέσα.

Δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό. Ίσως εμείς να μην σκεφτόμαστε στενά και πολιτικά ….αυτοί ΝΑΙ. Όταν όμως γίνεσαι Δήμαρχος οφείλεις να μην ανήκεις σε κανένα κόμμα. Οφείλεις να φροντίζεις όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το κόμμα που στηρίζεις. Περίμενα να δω τι θα γίνει, τι αποτέλεσμα θα φέρει η μιας εβδομάδας συζητήσεις που έγιναν στην Αθήνα. Πιστεύω ότι αυτούς τους ανθρώπους τους έχουν υποσχεθεί από πολλές πλευρές πάρα πολλά πράγματα και θα λυπηθώ ιδιαιτέρως όταν θα τους απογοητεύσει. Μακάρι να μην τους απογοητεύσει. Αλλά πρέπει να τα πούμε ανοικτά και καθαρά. Η κυβέρνηση έχει και το πεπόνι και το μαχαίρι. Αν δεν υπάρχουν νομικές λύσεις, υπάρχουν και οι πολιτικές λύσεις. Δίδονται πολιτικές λύσεις από την ίδια την κυβέρνηση. Εγώ μετά το Cosmopolis θα αρχίσω πάλι τις βόλτες μου στην Αθήνα να φροντίσω όλα τα καβαλιώτικα θέματα και σας διαβεβαιώνω ένα από αυτά θα είναι και η ΒΦΛ. Και θα προσπαθήσω να το προσεγγίσω και όπου αλλού. Αφού είδαμε ότι με το υπουργείο Εργασίας και Βιομηχανίας δεν βγαίνει άκρη, να δούμε μήπως από πουθενά αλλού να δούμε κάτι άλλο».

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ

Αναφορικά με το Φεστιβάλ Cosmopolis δήλωσε ότι  «Όταν σταμάτησε το COSMOPOLIS εγώ ήμουν δημοτική σύμβουλος. Την ίδια εποχή ο κ. Σιμιτσής (μάλλον τα ξέχασε) ήθελε να σταματήσει και τη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Πιστεύω ότι ήθελε να προωθήσει μια λογική διαχωρίζοντας τη δική του διοίκηση από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Κάτι που εγώ δε το βρίσκω μεμπτό ωστόσο οφείλω να διευκρινίσω ότι σε άλλο κοινό απευθύνεται το Φεστιβάλ Φιλίππων, άλλο θα πάει στην Απολογία Σωκράτη και άλλο στον Φιλιππίδη. σε άλλο κοινό το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου και σε άλλο κοινό το COSMOPOLIS.

Εμείς όμως οφείλουμε να μεριμνούμε για όλους τους δημότες. Έτσι κάναμε και το ράγκμπι. Ο θεσμός του COSMOPOLIS συναντά ανταπόκριση σε ευρείς πλατιές μάζες διότι πρόκειται για δωρεάν καθημερινή διασκέδαση, που ζωντανεύει το κέντρο της πόλης και τη συνοικία της Παναγίας. Και αυτό το έχουμε ανάγκη. Φέτος ο δήμος προσπάθησε να κατανείμει διαφορετικά τα κονδύλια για τον πολιτισμό. Από το κονδύλιο των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων δαπανώνται χρήματα, ζήτησα όμως να μου παρουσιάσουν προτάσεις σημαντικών εκδηλώσεων που θα προσελκύσουν κόσμο εκτός Καβάλας. Δεν το μοίρασα αυτό το κονδύλι. Τους είπα φέρτε μια σπουδαία εκδήλωση και εγώ θα την χρηματοδοτήσω. Για αυτό και οι τόσες πολλές εκδηλώσεις.

Το δε ποσό των 220.000 ευρώ είναι μόνο ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης. Η πραγματική δαπάνη θα παρουσιαστεί στον απολογισμό της. Και όταν φέρνεις συγκρότημα από την Χιλή αλλά και  μέσα από την Τουρκία οι οποίοι μάλιστα εγκλωβίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη και εμείς καταφέραμε να τους φέρουμε, όταν τελευταία στιγμή μας λένε ότι δεν μπορεί να έρθει η αποστολή της Τουρκίας και εμείς καταφέρνουμε έστω και την τελευταία στιγμή να φέρουμε το χορευτικό συγκρότημα … Oι άνθρωποι έρχονται ασυνόδευτοι γιατί απαγορεύεται να βγουν από την Τουρκία αιρετοί και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι. Και ήρθαν με τις στολές τους για να αποδείξουν ότι έρχονται για πολιτιστικό γεγονός για να χορέψουν. Απλά πράγματα…  Η επαναφορά του COSMOPOLIS ήταν προεκλογική μας δέσμευση, ήταν μια επιθυμία του κόσμου και γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία για τη διοίκηση».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Τέλος αναφορικά με τη μη συμμετοχή των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων στη διοργάνωση του Cosmopolis η κ. Τσανάκα τόνισε πως «πρέπει να υπογραμμίσω ότι σχεδόν σε κάθε άλλη εκδήλωση του δήμου εμφανίζονται ντόπια συγκροτήματα. Κάθε χρόνο συμμετέχει μια πλευρά της Ελλάδος και φέτος είναι η Τρίπολη για το Cosmopolis.  Και στο Air Show είχαμε χορούς και παντού. Τους δικούς μας χορούς τους ξέρουμε, σκοπός είναι να δούμε χορούς και από μακριά.  Είναι γνωστό πως όταν υπάρχουν δράσεις θα παρατηρούνται και αντιδράσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση