«Θέλουμε τους αναλογικούς σταθμούς» δηλώνει ο βουλευτής Κώστας  Μορφίδης 

Σύσκεψη με τον υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη είχαν οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος για το θέμα των διοδίων της Εγνατίας Οδού. Ο βουλευτής κ. Μορφίδης  στις δηλώσεις του τόνισε πως η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπόψη του όλες τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς που του τέθηκαν.

Όπως ανέφερε αρχικά «είχαμε μια συνάντηση με τους Βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας, με το ΤΑΙΠΕΔ, την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και τα κυβερνητικά στελέχη όπως και τον κ. Σπίρτζη.  Ήταν μια συνάντηση λοιπόν για να δούμε πως θα πορευθούμε στο άμεσο μέλλον. Το πιο δίκαιο σύστημα και αυτό που όλοι θέλουν να προχωρήσει είναι αυτό των αναλογικών διοδίων. Όλοι αυτό το σύστημα θέλουμε.  Βέβαια μπορεί οι δανειστές να μην μας έχουν εμπιστοσύνη μια και δεν κάναμε αυτά που υποσχεθήκαμε,  θα πρέπει όμως να μας ακούσουν σε αυτό που λέμε. Να ετοιμάσουμε το αναλογικό σύστημα και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες. Χρειάζονται υποδομές για το αναλογικό σύστημα αλλά αυτές θα είναι οι υπάρχουσες υποδομές. Η αναλογική χρέωση θα είναι για όλες τις εθνικές οδούς και όχι μόνο για την ΕΓΝΑΤΙΑ. Θα μιλάμε για αποζημίωση ανά χιλιόμετρο ίσως πέντε λεπτά το χιλιόμετρο και αναμένουμε αναλογικά διόδια μέσα στο 2018. Απλά θα προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για τρεις σταθμούς με την μορφή που θα είναι σήμερα. Αυτοί θα είναι στο όριο μάλλον. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα τους προλάβει το αναλογικό σύστημα τους νέους σταθμούς και έτσι δεν θα παραμείνουν μετωπικοί οι σταθμοί παρά θα λειτουργούν μόνο οι αναλογικοί. Μετωπικοί θα είναι μόνο στις εισόδους της χώρας. Μετά θα χρειάζονται να ξηλωθούν οι σταθμοί οι μετωπικοί και αυτοί οι μετωπικοί σταθμοί θα είναι μόνο στις εισόδους της χώρας και των εθνικών οδών».

ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αναφορικά με το δικό μας τον σταθμό  διοδίων τόνισε πως « κατάλαβαν στο Υπουργείο Μεταφορών  το πρόβλημα και θα συνεχίσουμε την συζήτηση ώστε να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη. Για εμάς εξάλλου και για όλους τους φορείς το αναλογικό σύστημα είναι το καλύτερο και αυτό θέλουμε να δουλέψουμε καλά.

Ίσως κάποια πράγματα να φαίνονται στον αέρα,. Αλλά οι προθέσεις είναι ξεκάθαρες. Τα αναλογικά διόδια είναι αυτά που θέλουμε όλοι μας. Το αναλογικό σύστημα είναι το καλύτερο.

Τώρα έτσι και αλλιώς ο κ. Σπίρτζης θέλει αυτά τα αναλογικά διόδια και σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει τελειώσει και θα είναι το νέο σύστημα απολύτως έτοιμο. Θα συνεχίσουμε όμως την συζήτηση σε ό,τι αφορά την Καβάλα. Απλά είπαμε να δούμε και θέματα της Εγνατίας οδού όπως η κίνηση των ΑμΕΑ, οι παράπλευροι δρόμοι κλπ σημείωσε εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι από την σύσκεψη έμεινε ικανοποιημένος αφού όλο δουλεύουν για τα αναλογικά διόδια».

ΠΕΡΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στο ερώτημα αν ο νομός Καβάλας θα έχει και αναλογικά και μετωπικά διόδια ο βουλευτής σχολίασε ότι  «Έγινε και για αυτό συζήτηση αλλά το βασικό είναι να προχωρήσουμε προς μια κατεύθυνση και η άλλη να μην ισχύσει ποτέ. Αυτό είναι θέμα του υπουργείου δημόσιας τάξης να προχωρήσει στην σήμανση των οδών και στον έλεγχο για να μην έχουμε το φαινόμενο να παρακάμπτουν τα διόδια και να περνούν εντός πόλης.  Οι αναλογικοί θα μεταφερθούν στις εισόδους της Εγνατίας Οδού γιατί εκεί θα χρειασθεί να μπει τελικά ο σταθμός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση