«Θέλουμε να έχουμε υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας» δηλώνει η νέα πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου

Νέα πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εξελέγη η κ. Αναστασία Αντωνίου. Η τελευταία σε δηλώσεις της έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου της κ. Κροκίδη υποσχόμενη ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει το ίδιο υψηλό επίπεδο στον σύλλογο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι αρκετά δύσκολο το πόστο που αναλαμβάνω και διαδέχομαι έναν πολύ άξιο συνάδελφο, τον κ. Κροκίδη, που έχει βάλει ψηλά τον πήχη κι έχει οικοδομήσει πολύ γερά θεμέλια για να χτίσουμε κι εμείς πάνω σ’ αυτά.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την εποχή καίρια προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Πιστεύω, όμως, ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε, μπορούμε να διασφαλίσουμε τα μέχρι τώρα δικαιώματά μας. Να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των ανθρώπων και να καταφέρουμε να κατεβάσουμε δικές μας πρωτότυπες και καλές ιδέες για να έχουμε υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας. Πράγματι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και στη δημόσια και στην ιδιωτική υγεία. Πρέπει να σταματήσει η εξαθλίωση και η απαξίωση του ιατρικού επαγγέλματος –υποστελέχωση των νοσοκομείων- θέλει δουλειά αλλά πιστεύω ότι όλοι όσοι εκλεχθήκαμε και πολύ περισσότεροι οι συνάδελφοι που έχουν δουλέψει παλιότερα στα διοικητικά συμβούλια, θα βοηθήσουν να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε μία ποιοτική υγεία».

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Για το γεγονός ότι πάρα πολλοί νέοι γιατρού φεύγουν στο εξωτερικό, είπε ότι «μ’ ανησυχεί ιδιαίτερα. Γιατί αυτοί οι νέοι γιατροί θα μπορούσαν να προσφέρουν πάρα πολλά στη χώρα μας. Είναι ανθρώπινο δυναμικό πολύτιμο. Οι περισσότεροι έχουν τελειώσει ελληνικά πανεπιστήμια που σημαίνει ότι όλοι εμείς τους σπουδάσαμε και τώρα θα τους εκμεταλλευτεί μία άλλη χώρα. Κι επειδή πιστεύω στο ελληνικό μυαλό, είτε σπουδάζουν εδώ, είτε σπουδάζουν στο εξωτερικό, ειδικά αυτοί που ακολουθούν αυτήν την επιστήμη, γιατί είναι μια επιστήμη δύσκολη, ψυχοφθόρα και πρέπει να την αγαπήσει πολύ κανείς και πρώτα απ’ όλα να αγαπάει τον άνθρωπο για να την τιμά. Γιατί, στον Όρκο του Ιπποκράτη, ορκιζόμαστε να τιμούμε την επιστήμη μας με αξιοπρέπεια, ευσυνειδησία, να φυλάσσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την τιμή και τις ευγενείς παραδόσεις του ιατρικού λειτουργήματος. Αυτό οι περισσότεροι Έλληνες γιατροί το κάνουν και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό. Καλό είναι να σταματήσει αυτή η μετανάστευση και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στο χώρο της υγείας».

ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Είναι λυπηρό που φεύγουν και οι περισσότεροι φεύγουν με βαριά καρδιά. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή οι κατάλληλες συνθήκες για να μείνουν και να απορροφηθούν. Ελπίζουμε όλοι σ’ ένα καλύτερο αύριο. Η χώρα πέρασε και περνάει δύσκολες στιγμές σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στην υγεία, αλλά η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και διασφαλίζεται με σωστή παροχή. Ευχής έργο είναι να καταφέρουμε από ‘δω και πέρα να σταματήσει αυτή η μετανάστευση των γιατρών. Όσο γίνεται περισσότεροι να μένουν στον τόπο τους, που το θέλουν γιατί όλοι αγαπούν την πατρίδα τους και θέλουν να προσφέρουν εδώ. Προσωπικά έχω πολλούς φίλους στο εξωτερικό που είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα και έφυγαν ξανά με την οικονομική κρίση. Θα φροντίσουμε, η ιατρική οικογένεια της Ελλάδας να μεγαλώνει και όχι να συρρικνώνεται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *