Η 6η σύσκεψη στο πλαίσιο της συνένωσης του ΤΕΙ ΑΜΘ, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε χθες στην Καβάλα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ ΑΜΘ στην Καβάλα με την παρουσία των διοικήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ Σερρών στο πλαίσιο της συνένωσης των 3 Ιδρυμάτων. Ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ κ. Θανάσης Μητρόπουλος εξήγησε ότι έχουν φτάσει στην τελική ευθεία και προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν 2 ακόμη συναντήσεις για να κλείσει το θέμα της συνένωσης των Ιδρυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «αυτή η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 11 σήμερα (σ.σ. χθες). Είναι η Επιτροπή Γαβρόγλου που έχει ορίσει ο υπουργός σε ό,τι αφορά τη συνένωση μεταξύ του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. Θα είναι η 6η συνάντηση που θα κάνουμε. Αυτά που θα συζητηθούν κυρίως είναι η διοικητική ενοποίηση των Ιδρυμάτων. Έχει ήδη προηγηθεί μία Επιτροπή διοικητικών υπαλλήλων η οποία έχει επεξεργαστεί το ζήτημα και διάφορες άλλες λεπτομέρειες. Είμαστε, νομίζω, προς τα τελειώματα αυτήν τη στιγμή. Θα ακολουθήσουν τουλάχιστον ακόμη μία- δύο συναντήσεις αλλά δεν νομίζω να πάει σε μεγαλύτερο βάθος η όλη συζήτηση εκτός αν ανακύψουν τυχαία προβλήματα τα οποία δεν τα βλέπουμε αυτήν τη στιγμή. Νομίζω ότι πάει καλά. Θα περπατήσει καλά και είναι υπόθεση 10-15 ημερών. Μια- δυο συναντήσεις ακόμα και θα το κλείσουμε το θέμα γιατί νομίζω ότι τα έχουμε βρει σε όλα σχεδόν τα σημεία. Σε λεπτομέρειες υπάρχουν κάποιες διαφορές αλλά είναι διαχειρίσημες αυτήν τη στιγμή».

ΕΝΩΜΕΝΑ

Ο κ. Μητρόπουλος  εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «Αυτά τα τρία Ιδρύματα θα είναι ενωμένα τη νέα πανεπιστημιακή περίοδο. Θεωρούμε ότι από το 2019 θα βάζουμε εισακτέους σε καινούργια τμήματα, εφόσον όλα εξελιχθούν σωστά. Θα δούμε τώρα πώς θα γίνουν. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες. Τα τρία Ιδρύματα έχουν τρία διαφορετικά ΑΦΜ. Αυτά θα ενοποιηθούν σε ένα; Θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τρία διαφορετικά ΑΜΦ; Θα έχουμε μία ομοσπονδιοποίηση των Ιδρυμάτων; Θα έχουν συγχώνευση; Τέτοια ζητήματα είναι αυτά τα οποία απασχολούν τώρα την Επιτροπή και προκειμένου να κάνει μία λεπτομερή κι ενδελεχή πρόταση στον Υπουργό, τα μελετάει ώστε να βρει τις βέλτιστες λύσεις. Νομίζω ότι αυτά είναι τα προβλήματα. Τα υπόλοιπα έχουν λυθεί. Τα ακαδημαϊκά έχουν λυθεί, τα διεθνούς φοιτήσεως έχουν μείνει ανοιχτά ακόμη, σήμερα (σ.σ. χθες) ενδεχομένως και στην άλλη συνάντηση θα τα συζητήσουμε. Νομίζω ότι πάμε καλά. Τα εκκρεμή ζητήματα είναι γραφειοκρατικού χαρακτήρα και λεπτομερειών αλλά οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και πολλές φορές δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα γι’ αυτό και θέλουμε αυτά να έχουν λειανθεί σωστά και να μην φτάσουμε, όπως συμβαίνει αυτήν τη στιγμή σε άλλα Ιδρύματα, που αυτά δεν μελετήθηκαν σωστά και έτσι ανακύπτουν «αγκάθια» συνέχεια και δεν προχωράνε τα πράγματα. Εμείς θέλουμε αυτά να έχουν τελειώσει, να ξέρουμε από την αρχή πού βρισκόμαστε, πού πατάμε και πού πηγαίνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *