Η Συντονιστική Επιτροπή κατά του ΤΑΡ σταμάτησε χθες τις εργασίες της Κοινοπραξίας στις Κρηνίδες

Η Συντονιστική Επιτροπή για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ σταμάτησε χθες τις εργασίες στις Κρηνίδες που ξεκίνησαν από πλευράς κοινοπραξίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντονιστικής κ. Θέμη Καλπακίδη οι εργασίες αυτές είναι παράνομες και για αυτό τον λόγο τις διέκοψαν.

Ξεκίνησε κάνοντας λόγο για τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από πλευράς ΤΑΡ την Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν μία συνέντευξη- παρωδία, θα λέγαμε, γιατί ήταν, απ’ ό,τι έχουμε ακούσει, πολύ αστείος ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτή η συνέντευξη Τύπου. Θα πρέπει να πούμε ότι εμείς ζητήσαμε να παρακολουθήσουμε τη συνέντευξη αυτή, στα πλαίσια του ότι ο ΤΑΡ μιλάει με τις τοπικές κοινωνίες και στα πλαίσια του ότι ο ΤΑΡ έχει λύσει τα προβλήματα της περιοχής. Εμείς θέλαμε να βάλουμε κάποια ζητήματα και παρουσία των δημοσιογράφων γιατί πάντοτε μας αρέσει η δημόσια συζήτηση, γιατί πάντοτε επιθυμούμε να δει ο κόσμος τι γίνεται. Δεν μας το επέτρεψαν από τον ΤΑΡ και μπορεί να καταλάβει πολύ εύκολα κάποιος γιατί. Γιατί έχουν μάθει στο μονόλογο, γιατί έχουν μάθει να λένε αυτά που θέλουν χωρίς να έχουν αντίλογο. Δυστυχώς δεν μας επέτρεψαν να ακούσουμε ή να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πώς έχουν λύσει τα ζητήματα και μπορεί να καταλάβει ο καθένας ότι τίποτε από αυτά που λένε ότι έχουν λύσει τα ζητήματα κι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη όδευση»

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «από ‘κει και πέρα σήμερα (σ.σ. χθες) ξεκίνησαν κάποια τοπογραφικά συνεργεία στην περιοχή, κάτω από τις Κρηνίδες, να βάζουν κάποιους πασσάλους προκριμένου να κάνουν σημάνσεις για το έργο, όπου ουσιαστικά είναι παράνομες αυτές οι εργασίες. γιατί είμαστε εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας. Και επίσης δεν έχουν καμία άδεια από το δήμο Καβάλας και υπάρχει απόφαση του δήμου Καβάλας σχετικά με το ότι θα πρέπει να έχουν κάποιες άδειες για να κάνουν οποιεσδήποτε εργασίες σε περιουσία ή σε χωράφια ή σε δρόμους του δήμου. Σταματήσαμε αυτές τις εργασίες, είναι η αστυνομία εδώ. Κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να κάνουν δολιοφθορές στα μηχανήματά μας, βάζοντας πασσάλους μέσα σε καλλιεργημένα χωράφια τα οποία ουσιαστικά δεν φαίνονται. Και καταλαβένετε ότι όταν θα πάει ένα μηχάνημα, ένα τρακτέρ ή οτιδήποτε, να καλλιεργήσει ή να σκαλίσει ή να ραντίσει ή οτιδήποτε, φαντάζεστε τι ζημιά μπορεί να πάθει. Όλα αυτά είναι τελείως απέναντι στη φιλοσοφία τη γενικότερη της δημοκρατίας. Εμείς θέλουμε να γίνει διαβούλευση, θέλουμε να τηρείται η νομιμότητα. Θα πρέπει να πούμε εδώ ότι πάρα πολλοί δεν έχουν αποζημιωθεί, πάρα πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο αγωγός περνάει από το χωράφι τους και αυτά που λέει η Κοινοπραξία ότι τους έχει αποζημιώσει όλους και το γνωρίζουν όλοι, είναι ψέματα. Από ‘κει και πέρα εμείς θα είμαστε εδώ όσο χρειαστεί για να διεκδικούμε το δίκιο και την αλήθεια. Γιατί το δίκιο και η αλήθεια δεν χάνουν ποτέ».

ΕΔΩ, ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

«Οι εργασίες έχουν σταματήσει. Είναι εδώ οι εργαζόμενοι από την Κοινοπραξία, είναι και η αστυνομία, είμαστε και εμείς εδώ και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τελικά. Προφανώς θα περιμένουμε μέχρι να βγει η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και μετά η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Έχουμε, δηλαδή, πάρα πολύ καιρό μπροστά μας. Μόνο σηκωτούς θα μας πάρουν από εδώ ή ξαπλωτούς. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση. Δεν φεύγουμε εμείς από ‘δω εάν δεν τηρηθεί η νομιμότητα. Η Εταιρεία κάνει παρανομίες και το καταγγέλλουμε συνεχώς. Εμείς θα είμαστε εδώ μέχρι το τέλος. Μέχρι να καταλάβουν κάποιοι ότι το δίκιο και η αλήθεια πάντοτε νικάνε. Έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και από ‘κει και πέρα διεκδικούμε το δίκιο και την αλήθεια και τη νομιμότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *