«Η σημερινή κυβέρνηση έκλεισε τον κύκλο της, καιρός να πάμε σε εκλογές» εκτιμά το μέλος του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Παπουτσής

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής  με τον ΣΥΡΙΖΑ  το μέλος του Κινήματος κ. Δημήτρης Παπουτσής.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Είναι μια δύσκολη περίοδος αυτή για την χώρα. Έχουν προηγηθεί πράγματα και θαύματα ενώ έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση σε σχέση με την αντιμετώπιση του χειρισμού πολλών από τα ανοικτά ζητήματα που έχει η χώρα μας και είναι βαρύ το μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά.

Υπάρχει βέβαια και μια αβεβαιότητα σχετικά με τα μελλούμενα. Έχει βέβαια και προβλήματα συνοχής το κυβερνητικό σχήμα από την κυβερνώσα πλειοψηφία. Το εθνικό ζήτημα της συμφωνίας με τη γειτονική χώρα των Σκοπίων για το Μακεδονικό  παράγει σοβαρά προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή. Και αυτό το ζήτημα το χειρίζεται η κυβέρνηση με μια αίσθηση αβεβαιότητας βάσει των όσων προηγήθηκαν. Θα θυμίζω ότι προ μιας εβδομάδας είχαμε δει και το κείμενο της συμφωνίας και την επομένη της δημοσίευσής του, ουσιαστικά δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την πλειοψηφία πλην μιας απώλειας που είχε εξαιτίας των χειρισμών αυτών.

Προσωπικά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συνεργασθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε οιαδήποτε μορφής συνεργασία.

Αυτό είναι δεδομένο και στην κυβερνητική και στην κοινωνική βάση του Κινήματος Αλλαγής αλλά και στο σκεπτικό των συλλογικών μας πραγμάτων».

ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Και πρόσθεσε ότι «Η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές βάσει της εξέλιξης των πραγμάτων. Αυτό ζήτησε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά. Η κυβέρνηση αυτή δεν πάει άλλο. Έχει κλείσει τον πολιτικό της βίο βάσει των έργων και των ημερών της…

Από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και από πολλά στελέχη του κόμματος, ειπώθηκαν πολλά αλλά στην ουσία τα αντίθετα όλων αυτών έγιναν, οπότε οι υποσχέσεις έμειναν μετέωρες.

Άλλωστε έχει πέσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και αυτό οφείλεται σε λάθη, παραλείψεις και ατυχίες στον χειρισμό των θεμάτων που αφορούν την οικονομική κρίση».

 

Μάλιστα ο ίδιος εκτίμησε ότι επιπρόσθετα και επιβαρυντικά λειτούργησε και το εθνικό θέμα των Σκοπίων. «Δεν είμαστε από αυτούς που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου. Τις απορρίπτουμε όμως τις πράξεις βίας ενάντια σε υπουργούς ή βουλευτές.

Εμείς λέμε κάτι που έχει μεγάλη σημασία μια και ήμασταν εκεί στα θέματα που εμφανίσθηκαν πριν από 10 χρόνια ενώ πολλοί από τους σημερινούς κυβερνώντες που τότε προπηλάκιζαν και έριχναν αυγά και γιαούρτια τώρα απλά κυβερνούν.

Εμείς όμως δεν νοιώθουμε χαιρέκακα. Αλλά και τώρα αντιδρούμε και θέλουμε να πάψει αυτή η κατάσταση. Χρειάζεται σωφροσύνη στον τόπο, να λειτουργήσει το δημοκρατικό μας πολίτευμα και απορρίπτουμε τα ακραία μας συνθήματα.

Σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης που έτσι και αλλιώς είναι συκοφαντημένη ακόμη και από αυτούς τους σημερινούς κυβερνώντες. Είπαν ότι οι άλλοι κατέστρεψαν την χώρα μας…. Εμείς δεν ακολουθούμε αυτή την τακτική. Θέλουμε να πάψει η κατάσταση της αποδοκιμασίας των πολιτικών ανθρώπων και ο λαός ας έρθει στην κάλπη να δείξει το αληθινό του θέλω και πιστεύω» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *