«Η ρύθμιση των 24 ή των 48 δόσεων είναι κάτι που γίνεται προς τη θετική κατεύθυνση», δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας

Πρώτη προτεραιότητα για το Επιμελητήριο Καβάλας είναι η ρύθμιση των χρεών και των ασφαλιστικών εισφορών σε 24 ή 48 δόσεις για τους επιχειρηματίες. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε σε δηλώσεις του ότι όσο περισσότερες είναι οι δόσεις τόσο καλύτερα για τους οφειλέτες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι ένα σοβαρό θέμα. Συζητιέται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι και πρώτο στην ατζέντα του Επιμελητηρίου και της Καβάλας και της χώρας, οι δόσεις που από 12 θα γίνουν 24 και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις από 24 θα γίνουν 48. Είναι κάτι που ανακοίνωσε ήδη το κυβερνητικό επιτελείο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ότι πλέον μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί αυτή η ρύθμιση και θα τύχει της ανάλογης εφαρμογής. Οι 12 δόσεις είναι σε εξέλιξη, αλλά όταν πας να κάνεις τέτοια ρύθμιση σου ζητάν και μια σχετικά υψηλή πρώτη δόση για να ξεκινήσεις τη ρύθμιση. Για πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά δυσβάσταχτο για πολίτες και επιχειρηματίες να μπουν σ’ αυτήν τη ρύθμιση. Αυτό που έρχεται και θα έχει μια μόνιμη βάση, η ρύθμιση των 24 ή των 48 δόσεων, είναι κάτι που γίνεται προς τη θετική κατεύθυνση. Πιέζουμε συνεχώς ώστε αυτό να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ναι μεν τα κυβερνητικά στελέχη και το υπουργείο ανακοίνωσαν ότι όσοι μπουν στη ρύθμιση των 12 δόσεων θα μπορούν στη συνέχεια να μπουν και στη ρύθμιση των 24 δόσεων. Κι αυτό επίσης είναι θετικό, αλλά είναι τόσο υψηλή η πρώτη δόση που μερικές επιχειρήσεις αδυνατούν ακόμη κι αυτό να ξεκινήσουν. Το παρακολουθούμε το θέμα. Τουλάχιστον πρόσφατα ανακοίνωσε το υπουργείο, έθεσε και μια ημερομηνία, περίπου στις 24-25 Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η ρύθμιση. Νομίζω ότι όσοι μπορούν να περιμένουν έναν μήνα ακόμη, καλώς θα περιμένουν. Έτσι κι αλλιώς έχει διευκρινιστεί ότι και στις 12 δόσεις αν μπούνε, στη συνέχεια μπορούν να αλλάξουν και να πάνε στην επόμενη ρύθμιση».

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Για τη συνάντηση του Συνδυασμού του που έγινε την Τετάρτη στο Επιμελητηρίο, είπε ότι «συζητήθηκαν διάφορα επίκαιρα θέματα. Συναντήσεις πάντοτε έχουμε σαν ομάδα και σαν Διοικητική Επιτροπή. Ένα από αυτά ήταν αναμενόμενο, η αποχώρηση του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Παναγιωτίδη από την ομάδα. Μετά κι από τις δηλώσεις και τη συνέντευξη Τύπου που είχε κάνει, ήταν κάτι αναμενόμενο. Από ‘κει και πέρα, η διοίκηση του Επιμελητηρίου συνεχίζει. Έχουμε πολλά θέματα μπροστά μας που θα είναι εξέλιξη. Αυτό που ενδιαφέρει τον επιχειρηματία είναι να έχουμε δράσεις που θα προάγουν την επιχειρηματικότητα και νομίζω ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός, έχουμε άλλα δύο χρόνια μπροστά μας, θα εκδηλωθούν φιλοδοξίες στο χρόνο που πρέπει να εκδηλωθούν. Εμάς δεν μας επηρεάζει κάτι και μένα προσωπικά, το να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει. Από ‘κει και πέρα ο καθένας θα αξιολογηθεί και θα αξιολογηθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο με τη σχετική σοβαρότητα και αυστηρότητα. Προσωπικά με ενδιαφέρει να παράξουμε έργο και πολύ λιγότερο οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *