«Η πόλη μας χρειάζεται πολλές Λευκές Νύχτες για να ζωντανέψει ξανά» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Γιάννης Παναγιωτίδης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Λευκή Νύχτα στην Καβάλα που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για 6η συνεχή χρονιά. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν για μια ακόμη χρονιά εντυπωσιακή αποδεικνύοντας ότι η όλη διοργάνωση έχει σταθερές βάσεις. Στην φετινή διοργάνωση οι εκδηλώσεις ξεπέρασαν τις 30, με συναυλίες και άλλα διάφορα δρώμενα που έδωσαν ένα εξαιρετικό χρώμα στην όλη Λευκή Νύχτα! Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά λειτούργησε με εκπτωτικό χαρακτήρα οπόταν οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν φθηνά διάφορα προϊόντα. Από τη άλλη πλευρά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την όλη διοργάνωση τονίζοντας ότι και φέτος κατάφεραν να διοργανώσουν μία γιορτή της αγοράς που την απόλαυσαν άπαντες! Παράλληλα ευχαρίστησε το Επιμελητήριο, την Δημωφέλεια, τον Δήμο Καβάλας, την Αντιπεριφέρεια, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών αλλά και όλους όσους βοήθησαν στην φετινή διοργάνωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Γιάννης Παναγιωτίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως πλέον η Λευκή Νύχτα έχει γίνει θεσμός. Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι πλέον ένας θεσμός που κάθε χρόνο είναι πετυχημένος. Αυτό δείχνει και η προσέλευση του κόσμου και η κατανάλωση. Άλλωστε αυτός ήταν ο σκοπός της. Αυτά τα δύο ταυτόσημα στοιχεία έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ στη διάρκεια της εκδήλωσης κι αφού είναι τόσο πετυχημένα μπορούμε να μιλάμε για μία ακόμη Λευκή Νύχτα. Και αυτό βάζει όλο και κάθε χρόνο ψηλότερα τον πήχη. Έφερε κόσμο απ’ όλο το νομό κι από τους όμορους νομούς. Τα καταστήματα πήγαν καλά, οι τιμές ήταν καλές και πλέον βλέπουμε τι πρέπει να προσθέσουμε για την επόμενη φορά. Η πόλη μας χρειάζεται πολλές Λευκές Νύχτες για να ζωντανέψει ξανά».

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Για αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη δήλωσε ότι «υπάρχει μια μερίδα κόσμου που κατέβηκε και ψώνισε τη Λευκή Νύχτα και πιθανόν να μην ψωνίσει το επόμενο διάστημα αλλά όλοι ομολογούν ότι είχαμε και κόσμο εκτός Καβάλας άρα είχαμε ένα πρόσθετο εισόδημα που δεν θα το είχαμε τις άλλες μέρες. Και να μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια η πόλη έχει έναν τουριστικό χαρακτήρα. Τονώνεται η αγορά με τον τουρισμό και η εμπορική δραστηριότητα θα αυξηθεί από τους επισκέπτες. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ίσως ο χειρότερος όλων για την αγορά. Την επιβίωσή της τη βοηθά η καλοκαιρινή σεζόν χάρη στους τουρίστες».

ΜΕΤΡΑ

Για το κλίμα που επικρατεί γενικώς στην αγορά είπε ότι «αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε το ΦΠΑ στο 13% και το πήγε στο 24% και μετά από 4 χρόνια το πήγε ξανά εκεί που ήταν. Το ίδιο και με τη φορολογία εισοδήματος. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όσον αφορά τη μείωση στην ενέργεια, σαφώς και βοηθάει δεν ξέρω, όμως, αν αντισταθμίζεται αυτό από τη μείωση ή την εφάπαξ πληρωμή που είχε η ΔΕΗ. Είναι ένα μέτρο προς τη θετική κατεύθυνση και θα πρέπει να αντιληφθεί η κάθε κυβέρνηση ότι αν δεν πέσει το κόστος παραγωγής των επιχειρήσεων, δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα». Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων είπε ότι υπάρχουν αρκετά κενά. Εκτιμά ότι είναι καθαρά πολιτικό το μέτρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *