«Η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών δεν σταματάει» τονίζει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου   Παρασχούδης Πάρης

Το περίπτερο της Θάσου βραβεύτηκε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βουκουρεστίου. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ.  Παρασχούδης Πάρης.

Όπως τόνισε αρχικά «Είναι αλήθεια πως το περίπτερο μας ήταν τόσο ωραίο που άμεσα κέρδισε τα βλέμματα και τις εντυπώσεις και φυσικά και το βραβείο. ‘Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της καλής προσπάθειας που έγινε και στην έκθεση του Βουκουρεστίου και όχι μόνο φυσικά.

Αυτό που ξεχώρισε είναι και η εικόνα με το περιεχόμενο του περιπτέρου και φυσικά και οι επαφές που κάναμε. Γιατί και η εικόνα και η εξυπηρέτηση ξεχώρισαν. Η στελέχωση επίσης ήταν άψογη και ήταν λογικό να πάρουμε μια διάκριση.

Οφείλουμε βέβαια να έχουμε μια καλή παρουσία στην Θάσο μια και οι Ρουμάνοι είναι φίλοι τουρίστες που προτιμούν την περιοχή μας και οι περισσότεροι θέλουν να κάνουν εδώ διακοπές. Πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία και δεν πρέπει να τους υποτιμάμε ως τουρίστες και εν δυνάμει επισκέπτες.

Άλλωστε η Θάσος δεν είναι ένας άγνωστος προορισμός για τους Ρουμάνους. Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι από την στιγμή που οι Ρουμάνοι μας ξέρουν δεν χρειάζεται να κάνουμε ειδικές παρουσίες στις εκθέσεις. Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτε δεδομένο. Πρέπει να προβληθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Για αυτό και εμείς δώσαμε το παρόν μας στην εν λόγω έκθεση ενώ πρέπει να πάμε στις αγορές που μας προτιμούν.

 

Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και τίποτε δεν είναι δ4εδομένο. Άλλωστε φέτος η Περιφέρεια δεν ήταν κοντά μας, για λόγους που δεν γνωρίζω. Εμεί τελευταία στιγμή μάθαμε ότι δεν θα έρθει η Περιφέρεια για αυτό και κάναμε την προσπάθεια μας την τελευταία στιγμή βέβαια».

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα απάντησε  ότι  «Καταρχάς ο ήλιος και η θάλασσα είναι αυτά που κερδίζουν από την πρώτη στιγμή την προσοχή. Όμως δεν αρκεί αυτό. Θέλουμε υποδομές και φυσικά και εκδηλώσεις, και δράσεις και προγράμματα ώστε να κερδίσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών μας.

Χρειαζόμαστε ό,τι περισσότερο, κυρίως ανθρώπους καλύτερους που θα αφήσουν δηλαδή κάτι οικονομικά καλύτερο. Οι τουρίστες αυτοί αφήνουν χρήματα στην περιοχή και μιλάμε για μια ανερχόμενη αγορά. Πρέπει όμως να είμαστε από κοντά για να μπορέσουμε και εμείς να επωφεληθούμε.

Τώρα η γειτονική Τουρκία έχει τα θέματα της και λογικά πολλοί ευρωπαίοι δεν θα πάνε στη γείτονα χώρα. Αλλά και οι άλλοι προορισμοί όπως η Ισπανία, σαφώς δεν μπορούν να απορροφήσουν το όλο ρεύμα μια και έχουν ακριβύνει πάρα πολύ.

 

Και εμείς φοβόμαστε τη γειτονιά μας, δεν τολμάμε ως χώρα να αυξήσουμε τις τιμές μας, έχουμε κόσμο βέβαια αλλά δεν μπορούμε να κινηθούμε σε υψηλά επίπεδα. Είμαστε συγκρατημένοι έστω και αν αυτό στο τέλος μας αφήνει μικρότερο ταμείο. Αν δεν σιγουρευτούμε και εμείς με το περιβάλλον γύρω μας δεν μπορούμε να αυξήσουμε τις τιμές μας».

ΤΟΥΡΚΙΑ

Αναφορικά με τους Τούρκους τουρίστες σχολίασε ότι «Όσο για το ενδιαφέρον προς την Τουρκία από ξένους τουρίστες θα το δούμε το καλοκαίρι, Και εκεί οι κρατήσεις είναι της τελευταίας στιγμής, Φέτος εμείς έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον και δη από Γερμανία, έχουμε πληρότητες ήδη και επανέρχονται οι δυτικοευρωπαίοι και οι σκανδιναβοί στο νησί, οπότε δύσκολα θα βρει κάποιος δωμάτιο την τελευταία στιγμή. Οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες για το καλοκαίρι αλλά θα περιμένουμε την κίνηση και την οικονομική κίνηση συγκεκριμένα».

 

ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Τέλος ερωτηθείς σχετικά για τους Ρουμάνους τουρίστες τόνισε ότι ήδη οι Ρουμάνοι τουρίστες είναι αρκετοί και δεν χρειάζεται να διαταραχθεί η ισορροπία.

«Θέλουμε μια πολυσυλλεκτικότητα στο τουριστικό προϊόν. Να έχουμε δηλαδή τουρίστες και αυτοί  να είναι από διάφορα μέρη της Ευρώπης.   Δεν θέλουμε να κολλήσουμε σε μια αγορά. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Για αυτό και κάναμε ένα ωραίο περίπτερο για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε και άλλους και καλύτερους τουρίστες.

Τέλος πολλά είπαμε για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αν όμως τα λόγια γίνουν πράξη τότε ίσως και να έχουμε αποτέλεσμα» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση