Η πολιτική αστάθεια στην Τουρκία φέρνει μείωση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Καβάλα

Μειωμένες θα είναι και φέτος οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Καβάλα λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστο Ηλιάδη γίνονται επαφές να έρχονται με κρουαζιερόπλοια Κινέζοι τουρίστες σε όλα τα λιμάνια της Βορείου Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «η υπόθεση του τουρισμού κρουαζιέρας είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα εδώ και αρκετά χρόνια και είναι, φυσικά, κάτι το οποίο δεν το κάνουμε για μία χρονιά. Πρέπει να υπάρχει μία συνέχεια, το λιμάνι μας πρέπει να είναι στο χάρτη της κρουαζιέρας, με δεκάδες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, με τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία. Έχουν γίνει μεγάλοι αγώνες από τον Οργανισμό Λιμένα, σε συνεργασία με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Επιμελητήριο –δεν τα ξεχνάω αυτά- ωστόσο τα τελευταία 2 χρόνια, το 2017 και φέτος, θα έχουμε λίγες αφίξεις. Είμαστε, ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτές τις εποχές δυστυχώς, στη ρότα της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα η ρευστή κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία να αποτυπώνει τα σημάδια της και στον αριθμό αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι μας. Εμείς, φυσικά, δεν μένουμε μόνο σ’ αυτό, να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια. Πέρα από τη συντήρηση και ανάπτυξη νέων υποδομών ελλιμενισμού και ασφάλειας των επιβατών, πέρα από το ότι πηγαίνουμε σε διάφορες εκθέσεις, πέρα από το ότι συζητούμε κατ’ ιδίαν με τις εταιρείες, προσπαθούμε και κάνουμε κι άλλες κινήσεις. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, πριν 10 μέρες στο συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, κατέθεσα την πρόταση, προς τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ) κυρίως, να συγχρονιστούμε, να βρεθούμε τα λιμάνια του βορείου Αιγαίου, κυρίως, που έχουν υποστεί μεγάλη πτώση στον αριθμό των αφίξεων, να συνεννοηθούμε, να βρεθούμε και να κοιτάξουμε με διάφορες κινήσεις και σε σχέση με την προσπάθεια που κάνει ο ΟΛΠ να φέρει Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα, αυτά τα κρουαζιερόπλοια να πηγαίνουν κυκλικά στα λιμάνια τα οποία έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα το 2017 και το 2018. Είναι μία πρόταση η οποία έτυχε καλής αποδοχής. Το επόμενο διάστημα θα γίνει μια συνάντηση ώστε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας και να θέσουμε τους στόχους για το πώς θα προχωρήσουμε και ποια θα είναι τα επόμενα βήματά μας».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ CARNIVAL

Συνέχισε λέγοντας ότι «παράλληλα θα πρέπει να σημειωθούν κάποια πράγματα ιδιαίτερα σημαντικά. Πέρυσι ήρθε η Αϊντα για πρώτη φορά στο λιμάνι μας και έχει κι ένα κρουαζιερόπλοιο για το 2018. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είμαστε αυτήν της στιγμή σε επικοινωνία και σε συνεννόηση με την Carnival, τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων που έχει πολύ μεγάλα πλοία και μπορούν να ελλιμενιστούν στην Καβάλα και όχι στα υπόλοιπα λιμάνια της βορείου Ελλάδας. Είναι αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουμε σαν λιμάνι. Κάνουμε κάποιες προσπάθειες και είμαστε σε συνεννόηση με την εταιρεία για να έρθει δικό της κρουαζιερόπλοιο. Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά τις αντίξοες συνθήκες, και το δεδομένο είναι ότι αν όχι το 2019, από το 2020 και μετά θα αρχίσουμε και θα βλέπουμε μία σημαντική αύξηση στις αυξήσεις των κρουαζιερόπλοιων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *