«Η πιο σημαντική επαφή μου με τον κόσμο είναι το έργο μου κι όχι τα λόγια μου», δηλώνει ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για τον β’ γύρο των εκλογών. Συγκεκριμένα είπε ότι «σύμφωνα με το νέο εκλογικό σύστημα, την πρώτη Κυριακή γίνεται η κατανομή των εδρών στους δημοτικούς συμβούλους. Αυτό έγινε. Εκπροσωπούνται και οι 4 συνδυασμοί που κατέβηκαν στις εκλογές και τώρα η δεύτερη Κυριακή αφορά τα δύο πρόσωπα που διεκδικούν την θέση του δημάρχου. Εδώ μπαίνει το ερώτημα εξ αρχής: Ποιος μπορεί. Ποιος γνωρίζει και ποιος έχει τη δυνατότητα, τη γνώση, την ικανότητα να συνεχίσει την ανοδική πορεία του νησιού, να συνεχίσει να εργάζεται ούτε ώστε να μην εκτροχιαστεί το νησί όσον αφορά τα προγράμματα του ΕΣΠΑ τα οποία δεν περιμένουν ούτε ώρα και πρέπει να ολοκληρωθούν για να μην έχουμε απεντάξεις και να μην επιβαρυνθεί ο δήμος μας, το νησί μας, οι κάτοικοί του με δυσβάσταχτα ποσά. Γιατί αυτό θα συμβεί. Τα έργα τα οποία βρίσκονται σήμερα έτοιμα να ενταχθούν και να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία και τη δημιουργία των έργων υποδομής που είναι τόσο σημαντικά, να μην χαθούν διαπαντός. Γιατί δεν βγαίνουν κάθε χρόνο ΕΣΠΑ. Θα περιμένουμε να περάσουν δεκαετίες ίσως για να έχουμε καινούργια χρηματοδοτικά προγράμματα. Αυτό είναι το διακύβευμα της Κυριακής. Ποιος γνωρίζει, ποιος έχει αποδείξει ότι γνωρίζει και ποιος μπορεί να συνεχίσει και να συμβάλει στην ανάπτυξη αυτού του τόπου. Και όχι άλλου είδους αφηρημένες προσεγγίσεις. Αυτό πρέπει να μπει ξεκάθαρα στο μυαλό του κάθε ψηφοφόρου πριν απαντήσει αυτό το ερώτημα με την ψήφο του στην κάλπη».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Είμαι αισιόδοξος γιατί έχω επαφή με τον κόσμο, γνωρίζει ο κόσμος ποιος είμαι. Έχω αποδείξει μια δεκαετία ότι είμαι ο δήμαρχος που ξεχρέωσε αυτόν τον υπερχρεωμένο δήμο των 20 εκ ευρώ. Ο δήμαρχος που έχει δημιουργήσει σήμερα πλεόνασμα 2,5 εκ ευρώ και ο πρωταθλητής δήμος που είναι δικό μας δημιούργημα –εγώ είμαι ο δήμαρχος αυτά τα χρόνια– που ο δήμος μας έγινε πρωταθλητής στις χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα. Το γνωρίζει αυτό ο κόσμος και αυτή η γνώση με γεμίζει αισιοδοξία ότι θα μου ανανεώσουν την εντολή ούτως ώστε να μην χαθούν αυτές οι ευκαιρίες που είναι ιστορικής σημασίας για το νησί μας.

Οι επαφές με τον κόσμο δεν έχουν σταματήσει από το 2011 που είμαι δήμαρχος. Δεν περιμένω ποτέ τις εκλογές για να αρχίσω επαφές. Η πιο σημαντική επαφή είναι το έργο μου κι όχι τα λόγια μου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *