«Η Περιφερειακή Σύνθεση θα είναι διοίκηση στην Περιφέρεια ΑΜΘ από το Σεπτέμβριο» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Σειρά αποφάσεων ενίσχυσης δράσεων αποφάσισε η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης δήλωσε πως το έργο της επιτροπής είναι πολύ σημαντικό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η Επιτροπή Ανάπτυξης συνεδριάζει κάθε βδομάδα, παίρνει πολύ σημαντικές αποφάσεις. Την Τρίτη εγκρίναμε όλες τις εκδηλώσεις που θα συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Δεκάδες εκδηλώσεις. Επίσης εγκρίναμε όλες τις δράσεις δημόσιας υγείας. Οι εγκρίσεις και η οικονομική συνεισφορά της Περιφέρειας περνάει πάντα από αυτήν την Επιτροπή. Μπορεί να μη δίνουμε δημοσιότητα αλλά είναι μια δουλειά για την ουσία κι όχι για το φαίνεσθαι. Για παράδειγμα, όλη αυτήν την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και στην Καβάλα και σε όλες τις άλλες περιφερειακές ενότητες περνάει από την έγκριση και την αποφασιστική αρμοδιότητα της Επιτροπής Ανάπτυξης, που έχω τη μεγάλη τιμή να προεδρεύω από τη μέρα που έγινα Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης».

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Για το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νέα Καρβάλη, δήλωσε ότι «πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του χωριού ότι το ταχυδρομείο παραμένει. Βέβαια δεν ξέρω μέχρι πότε. Η αλήθεια ήταν ότι η κινητοποίηση των κατοίκων από αυτήν την ξαφνική απόφαση μιας διοίκησης, χωρίς να λογαριάζει τον κόσμο και τις ανάγκες της περιοχής, ήταν σύσσωμη. Κι όταν οι κοινωνίες είναι ενωμένες και αποφασισμένες, πάντα μπορούν να κερδίζουν πολλά.

Γενικά πρέπει όσοι ασκούν διοίκηση να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Όχι να πηγαίνουν πάντα μ’ αυτό που θέλει η κοινωνία. Όταν είσαι ηγεσία οδηγείς, δεν οδηγείσαι. Αλλά, βέβαια, πρέπει να βλέπεις και τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου. Μπορεί η αλληλογραφία να μην έχει σήμερα τη δύναμη που είχε πρώτα, αλλά στο ταχυδρομείο πληρώνονται οι συντάξεις, οι λογαριασμοί. Δεν μπορούν οι ηλικιωμένοι να πηγαίνουν να πληρώσουν με e-banking τη ΔΕΗ και να πάρουν τη σύνταξή τους με άλλη διαδικασία. Αυτά όλα έπρεπε να τα είχαν αφουγκραστεί. Δεν είμαστε ένας οικισμός ξεκομμένος. Θα μπορούσε να βρει μία λύση ενδιάμεση. Ή να είναι 3-4 μέρες την εβδομάδα. Αλλά αυτό το απόλυτο κλείσιμο, το απόλυτο μαύρο, νομίζω ότι ήταν λάθος και πιστεύω εισακούστηκαν και η αντίδραση της κοινωνίας και η πίεση των φορέων προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ».

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ

Κλείνοντας είπε ότι «γενικά οδεύουμε προς μία προεκλογική περίοδο που αρχίζει σιγά- σιγά να ανάβει η φωτιά. Από ‘κει και πέρα, νομίζω ότι ο κόσμος αρχίζει αν κατασταλάζει κυρίως όσον αφορά το δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Εισπράττω θετικά μηνύματα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Νομίζω ότι η Περιφερειακή Σύνθεση θα είναι διοίκηση από το Σεπτέμβριο. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης νομίζω ότι είναι ο επόμενος περιφερειάρχης. Οι πάντες ασχολούνται με μας. Είναι ο συνδυασμός που αυτήν τη στιγμή είναι έτοιμος. Έχει κάνει πολύ μεγάλες εκδηλώσεις. Ο κόσμος πρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ για να αλλάξει το ρου της ιστορίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *