Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών έδωσε τα φώτα της για τα προβλήματα με την παράνομη στάθμευσης…

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στα πεζοδρόμια, αλλά και στους πεζόδρομους της Καβάλας κινήθηκαν το πρωί χθες  τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ”Λευκού Μπαστουνιού” που είναι η 15η Οκτωβρίου, με στόχο να διαπιστώσουν οι ίδιοι την κατάσταση που επικρατεί εκεί κι αν γενικότερα οι συμπολίτες οδηγοί, συμμορφώνονται και τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διευκολύνοντας την κυκλοφορία των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Ο Μάκης Κρεμμύδας, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε αρχικά: ”Η παρουσία μας εδώ, μας δίνει τη δυνατότητα να φέρουμε στη μνήμη μας τις δυσκολίες που υπάρχουν για τα άτομα με προβλήματα όρασης, δυσκολίες που τις περισσότερες φορές προκύπτουν από τις κακές νοοτροπίες που ενδεχομένως επικρατούν σε ορισμένους συμπολίτες μας”.

ΠΕΡΙ ΕΝΤΟΛΗΣ

”Προσπαθούμε να τις αναδεικνύουμε αυτές τις δυσκολίες, προκειμένου να βελτιώνεται η ζωή και οι συνθήκες της ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης, των εμποδιζόμενων ατόμων, των ηλικιωμένων και να υπάρχουν κανόνες στην πόλη, με τους οποίους να μπορούμε με ασφάλεια και με αυτονομία να κάνουμε τις καθημερινές μας σε δουλειές. Έτσι λοιπόν σήμερα είμαστε εδώ, παρουσία και της Δημοτικής Αρχής δια μέσω του αντιδημάρχου του κ. Αποστόλου Μουμτσάκη και της Δημοτικής Αστυνομίας, με σκοπό να κινηθούμε στα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους της πόλης για να δούμε κατά πόσο και η εντολή του υπουργού του κ. Χρυσοχοΐδη έχει πιάσει τόπο, σχετικά με τα ελεύθερα πεζοδρόμια που θα πρέπει να υπάρχουν, τα οποία θα πρέπει να είναι μη κατειλημμένα από τροχοφόρα, δίκυκλα, από εμπόδια από διαφημιστικά stand και λοιπά, από την αυθαίρετη κατάληψη από τραπεζοκαθίσματα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας”, ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Μάκης Κρεμύδας.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

”Επίσης πρέπει να δούμε επιτέλους εάν τα πεζοδρόμια είναι κατασκευασμένα και φτιαγμένα για να κινούνται οι πεζοί ή είναι τελικά, για κάποιους λόγους που εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, προορισμοί σε οποιονδήποτε καταχρηστικά θέλει να τα χρησιμοποιήσει εις βάρος των πεζών και όλων των πολιτών της πόλης που αναγκάζονται να κινούνται μέσα από τους δρόμους με την αντίστοιχη επικινδυνότητα που υπάρχει, χωρίς να καταλαβαίνουν και να αντιλαμβάνονται ότι δημιουργούν πρόβλημα σε όλη την κοινωνία. Με τη σημερινή μας κίνηση στόχος είναι να ενεργοποιηθούν οι αρχές του τόπου και να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν με το δικό τους τρόπο την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια”, δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας.

Ο ΣΚΟΠΟΣ

”Θέλουμε παράλληλα, να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, γι’ αυτό και θα δώσουμε εικονικές κλήσεις, που έχουμε εκτυπώσει με το λογότυπο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, σε όσους παρκάρουν παράνομα, θέλοντας να δείξουμε ότι με αυτό που κάνουν κάποιοι συμπολίτες μας, μας φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση. Τους παρακαλούμε να μην το κάνουν. Δεν έχουμε σκοπό να τιμωρήσουμε, δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε, θέλουμε απλώς να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες και να υπάρξει μεγαλύτερη παιδεία σε όλους μας για να έχουμε κοινωνίες που είναι αρμονικά φτιαγμένες και ο ένας προσπαθεί να βοηθήσει και να σέβεται τον άλλον. Σαφώς υπάρχει βελτίωση σε όλο αυτό που διαπιστώνουμε ότι γίνεται χρόνο με τον χρόνο. Απλώς επειδή ζούμε σε μία χώρα που οι κανόνες ενώ υπάρχουν δεν τηρούνται, θέλει περισσότερη δουλειά, χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση, ενδεχομένως και αυστηρότερη πολιτική από τις αρχές, από την Αστυνομία, την Τροχαία, τον Δήμο και τη Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου όποιοι έχουν λάθος συμπεριφορές να μπαίνουν στη διαδικασία της αυστηρής αντιμετώπισης από την Πολιτεία”, επισήμανε καταληκτικά ο Μάκης Κρεμύδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *