«Η Περιφέρεια ενίσχυσε οικονομικά το Νοσοκομείο Καβάλας» δηλώνει ο Διοικητής του Α.  Καρασαββόγλου

Η Περιφέρεια ενίσχυσε οικονομικά το Νοσοκομείο Καβάλας για την προμήθεια ιατρικού μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο Διοικητής του κ. Καρασαββόγλου σε δηλώσεις του εξήγησε πως πρόκειται για μηχανήματα που θα δοθούν στα Κέντρα Υγείας  (Κ.Υ.) Χρυσούπολης, Θάσου και Ελευθερούπολης.

Όπως τόνισε αρχικά «Αυτό που ισχύει είναι ότι θα προμηθευτούμε άμεσα δύο πράγματα ως Νοσοκομείο. Το πρώτο είναι ότι θα προμηθευτούμε ιατρικά μηχανήματα για λογαριασμό των Κέντρων Υγείας. Και αυτό γίνεται γιατί τα ίδια τα Κ.Υ. δεν μπορούσαν να εμπλακούν στη διαδικασία της απόκτησης τέτοιων μηχανημάτων, απαραίτητων για την καθημερινή τους λειτουργία βέβαια.

Άρα αυτό κάνουμε εμείς για λογαριασμό των Κ.Υ. Πρόκειται για 3 ακτινογραφικά μηχανήματα και 4 ηλεκτροκαρδιαγράφους πολυκάναλους  τροχήλατους. Αυτά λοιπόν θα τα προμηθευτούμε εμείς και θα πάνε στο Κ.Υ. Πρίνου, στην Χρυσούπολη και στην Ελευθερούπολη.

Άρα μιλάμε για μια σημαντική ενίσχυση των Κ.Υ. Παλέψαμε και ευτυχώς βρήκαμε αυτή την πηγή για  θέματα που αναδείξαμε πριν από ένα χρόνο περίπου αφού πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική προμήθεια».

80 ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Το δεύτερο ευχάριστο νέο για το Νοσοκομείο Καβάλας, είναι ότι βρέθηκαν 80 χιλιάδες  ευρώ για τα επείγοντα περιστατικά και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). «Για εμάς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να το αυτονομήσουμε και να το αναδείξουμε.

Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και θα ακολουθήσει εντός του έτους, ενίσχυση του προσωπικού των ΤΕΠ. Μιλάμε για προμήθεια λοιπόν ενός ακτινολογικού, έναν ηλεκτροκαρδιαγράφο, ένα υπερηχογράφο και ένα φορητό ακτινογράφο. Όλες αυτές οι δουλειές που γίνονταν μέσα στο Νοσοκομείο και όχι στο ΤΕΠ, τώρα θα γίνονται εκεί επιτόπου. Δεν θα ταλαιπωρούνται ούτε οι γιατροί, ούτε οι νοσηλευτές αλλά ούτε και ο πολίτης βέβαια.

Θα μπουν όλα τα μηχανήματα μέσα στο ΤΕΠ  και εκεί θα γίνεται όλη η δουλειά. Θεωρώ λοιπόν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη και πρέπει να ολοκληρωθεί το προφίλ του τμήματος με το πρόσθετο προσωπικό. Θα πάρουμε και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό μέσα από άλλα προγράμματα και γενικά νομίζω ότι θα πάμε καλά» σημείωσε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση