Η Περιφέρεια ΑΜΘ στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της αδελφοποιημένης πόλης Νυρεμβέργης

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα συμμετάσχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Νυρεμβέργης που είναι αδελφοποιημένη με τον Δήμο Καβάλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής σημείωσε ότι στο πλαίσιο της αποστολής θα έχουν επαφές με φορείς της Νυρεμβέργης για θέματα ανάπτυξης.

Ο κ. Σιμιτσής δήλωσε ότι «πηγαίνουμε στην Νυρεμβέργη που είναι αδελφή πόλη της Καβάλας ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου των Ελλήνων και των Γερμανών που είναι φίλοι με τους Έλληνες στην Ελλάδα, ο σύλλογος «Φίλος», όπου είναι πρόεδρος ο γνωστός συμπολίτης μας, Σωτήρης Ξώγνος. Έχουμε 20 χρόνια αδελφικές σχέσεις με τη Νυρεμβέργη. Εκπρόσωπος της Καβάλας θα είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κώστας Πεφάνης, και μαζί με το Δήμο Καβάλας θα πάει αυτή τη φορά και εκπροσώπηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για να δούμε πώς μπορούμε να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις. Διότι αυτά που έμαθε ο Δήμος Καβάλας από το Δήμο Νυρεμβέργης θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα και για την  Περιφέρεια. Θα έχουμε συζητήσεις με εκπροσώπους αναπτυξιακών και επιχειρηματικών φορέων για θέματα ανάπτυξης, ενέργειας και ανακύκλωσης. Θα επισκεφθούμε και το καβαλιώτικο περίπτερο στις χριστουγεννιάτικες γιορτές για να δείξουμε ότι αυτές οι σχέσεις ανάμεσα στην Καβάλα και την Περιφέρειά μας και τη Νυρεμβέργη και τη Βαυαρία, είναι σχέσεις ζεστές, διαχρονικές, χρήσιμες και πολύτιμες. Από την Καβάλα θα είναι και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης.

Χρόνια τώρα το λέμε ότι οι σχέσεις αυτές με τις αδελφές πόλεις πρέπει να έχουν ουσία και αντικείμενο. Μια χρησιμότητα. Θα εισηγηθώ στον Περιφερειάρχη ώστε και οι αρμόδιοι σύμβουλοι της διοίκησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να μαζέψουν από τους δημάρχους και τις πόλεις με τις οποίες είναι αδελφοποιημένες οι πόλεις της δικής μας Περιφέρειας, για να δούμε πώς θα μπορούσε να συμμετέχει στις σχετικές διαδικασίες και η Περιφέρεια, για να δει διδάγματα και παραδείγματα από αυτές τις σχέσεις.

Το επίσημο πρόγραμμα της αποστολής ξεκινάει την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *