Η παράσταση «Το Αβγό» σήμερα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου

Η «Θεατρική Μηχανή» παρουσιάζει «Το Αβγό» του Φελισιέν Μαρσό, από 15 – 19 και 22 – 26 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας, «Γιώργος Παυλίδης».

Πρόκειται για ένα έργο σατυρικό, καυστικό, ειρωνικό, που με μαεστρία αποκαλύπτει τη δυστυχία της αθωότητας και πως το κοινωνικό μας σύστημα επιτρέπει να διαμορφώνονται συμπεριφορές και πράξεις που μας πληγώνουν και μας θυμώνουν.

32 ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Το έργο γράφτηκε το 1956 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία όπου θεωρείται πια κλασσικό. Στην Ελλάδα ο αξεπέραστος Δημήτρης Χορν δημιούργησε έναν Μαγκί, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, που έμεινε στην μνήμη των ανθρώπων που τον απόλαυσαν ως ρόλο ζωής.

Για το έργο παραχωρήθηκε χθες  συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Κεραμεύς Ντουμπουρίδης, σημείωσε ότι συνολικά στην παράσταση μετέχουν 32 ερασιτέχνες ηθοποιοί!

Επίσης, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα η «Θεατρική Μηχανή» έχει ανεβάσει 38 παραστάσεις, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και τον πρόεδρο του, Πέτρο Πετρόπουλο, καθώς και την διευθύντρια του «Πυθαγόρα», Άλκηστη Βλάχου. Επίσης, ευχαρίστησε το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Ιδρύματος, Νίκο Κιούρτη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ – ΔΙΑΝΟΜΗ

Σκηνοθεσία, Δημήτρης Κεραμεύς Ντουμπουρίδης, σκηνικά – κοστούμια, Αντιγόνη Τσαφή, διεύθυνση σκηνής, Μαρία Παπαλεξίου, ήχος – φώτα, Παύλος Ξανθόπουλος.

Διανομή (μεταξύ άλλων) Δημήτρης Καγιάσας, Σώτη Σωτηράκη, Κώστας Μπουφινάς, Θόδωρος Εμμανουηλίδης, Μαρία Βερασδάνη, Μαρία Μπουγά, Αριστοτέλης Σάρρος, Δώρα Βαβαλέσκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση