Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών ενημέρωσε τα μέλη της για την ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών σε ειδική εκδήλωση ενημέρωσε τα μέλη της για την ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Γιάννη Παναγιωτίδη η πλατφόρμα άνοιξε για την ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ο κ. Παναγιωτίδης δήλωσε ότι «η Ομοσπονδία ανέλαβε μία πρωτοβουλία να ενημερώσει τα μέλη της σχετικά με τις ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν για την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Κι επειδή έχουν ανοίξει οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την υποβολή αυτών των αιτήσεων θεωρήσαμε ότι έπρεπε να γίνει μία ενημέρωση, ιδιαίτερα για τη ρύθμιση που αφορά το ΕΦΚΑ, ώστε να ενημερωθούν πώς θα γίνει η διαδικασία.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά. Μπορούμε να ρυθμίσουμε ως 120 δόσεις στα φυσικά πρόσωπα στην εφορία με κάποιες προϋποθέσεις που αφορούν κυρίως εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια. Τα νομικά πρόσωπα μπορούν έως 36 δόσεις και οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ως 120 δόσεις. Εδώ δεν διαχωρίζει φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Οι δε ρυθμίσεις προς τα προσωπικά ασφαλιστικά ταμεία ΟΑΕΕ, Ταμείο Εμπόρων, ΤΣΑ, μπορούν να ρυθμίσουν σε 120 δόσεις με σημαντικό κούρεμα των προσαυξήσεων κι έχουν τη δυνατότητα της επιλογής στο να επιλέξουν ρύθμιση με επανα-υπολογισμό των οφειλών. Δηλαδή, η οφειλή τους να υπολογιστεί στην κατώτατη κλίμακα που ισχύει από 1-1-2017, δηλαδή τα 176 ευρώ. Για παράδειγμα, χρέη από το 2002 έως 31-12-2018, το ποσό της εισφοράς μπορεί να επαναυπολογιστεί στην κατώτατη κλίματα που ισχύει σήμερα. Έτσι θα έχει μία σημαντική περικοπή στις οφειλές του, όμως θα πρέπει αυτοί που θα επιλέξουν αυτήν τη διαδικασία να το δουν διότι θα είναι ανάλογη και η σύνταξη που θα πάρουν σύμφωνα με το ποσό που θα δώσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *