Κύριο άρθροΠολιτική

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας ασχολήθηκε με ένα νέο σύστημα παρακολούθησης των τετραγωνικών μέτρων σπιτιών

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας ασχολήθηκε με ένα νέο σύστημα παρακολούθησης των τετραγωνικών μέτρων σπιτιών για να καθορίζονται τα δημοτικά τέλη, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «ουσιαστικά το μόνο που έκανε την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή ήταν ότι ενέκρινε μια αναμόρφωση του προϋπολογισμού στην οποία δημιουργείται ένας κωδικός με ένα τυπικό ποσό των 500 ευρώ και αυτός έχει να κάνει με την υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος, αν αποφασίσει δηλαδή ο δήμος να κάνει μια τέτοια ανάθεση σε μια εταιρία. Είναι κάτι εντελώς καινούριο, εμάς μας έγινε μια παρουσίαση από αυτούς που το έχουν αναπτύξει και ήδη σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε ξεκίνησαν κάποιοι δήμοι στην Ελλάδα να το χρησιμοποιούν. Αυτό το σύστημα έχει τη δυνατότητα μέσω drones τα οποία χρησιμοποιούνται, αλλά και μέσω κάποιων επιτόπου αυτοψιών που γίνονται σε σημεία τα οποία δεν μπορούν να γίνουν εμφανή ακριβώς τα τετραγωνικά μέτρα του κτίσματος, οπότε γίνεται μια αυτοψία από πολιτικούς μηχανικούς της σχετικής εταιρίας, έτσι ώστε να διατυπώσουν ποια είναι πραγματικά τα τετραγωνικά του κτίσματος και να γίνει μια επικαιροποίηση των στοιχείων τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι δήμοι. Γιατί από ότι φαίνεται σιγά σιγά το κράτος σκοπεύει να δώσει στους δήμους, στους ΟΤΑ, ότι έχει να κάνει με το φόρο κεφαλαίου, έτσι ώστε οι δήμοι πλέον να αναλάβουν αυτή τη διαδικασία. Εμείς ουσιαστικά δεν αποφασίσαμε αν θα το χρησιμοποιήσουμε ακόμα, αλλά κάναμε μια αρχή, δημιουργήσαμε έναν κωδικό, έτσι ώστε αν μελλοντικά αποφασίσουμε να το υλοποιήσουμε να υπάρχει η σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό».

DRONES

Κληθείς να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις για τα drones ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «είναι κάποια συστήματα τα οποία σίγουρα όλοι έχουμε δει, μικρά ελικοπτεράκια όπως τα λένε, τα οποία μέσω καμερών φωτογραφίζουν ουσιαστικά την περιοχή ενδιαφέροντος και μέσω ενός ειδικού λογισμικού το οποίο έχουν αναπτύξει πανεπιστήμια σε συνεργασία με κάποιες εταιρίες, έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν την πραγματική επιφάνεια την οποία καλύπτουν ένα κτίσμα. Και αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των τετραγωνικών τα οποία είναι δηλωμένα ότι καλύπτει ένα κτίσμα και των πραγματικών τετραγωνικών, διότι έχουν γίνει παρεμβάσεις στο κτίσμα κι έχουν μεγαλώσει για παράδειγμα κάποια από αυτά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *