«Η Ν. Καρβάλη έχει πολλά να αποκαλύψει ακόμη» δηλώνει ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης   Καπλάνης Ιωσηφίδης.

Αδιανόητο χαρακτήρισε την απόπειρα  που επιχειρήθηκε να γίνει μία μονάδα ανακύκλωσης οικοδομικών υλικών στην Καρβάλη απέναντί από το αρχαίο Ακόντισμα, ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης.

 

Όπως τόνισε «Θα πρέπει να πω πρώτα από όλα ότι είναι πάρα πολύ λυπηρό να είναι κανείς συνέχεια στην επιφάνεια και στο προσκήνιο για πράγματα τέτοια που ενοχλούν… Κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει συνέχεια να επιμένουν και να προσπαθούν σε ένα πολύπαθο τόπο για πράγματα που ενδεχομένως αλλού να είναι χρήσιμα και γενικότερα να είναι χρήσιμα στην τακτοποίηση όλων των θεμάτων που αφορούν στην ανακύκλωση στην ελληνική κοινωνία.

Σε αυτή την περιοχή δεν ήταν δυνατό κάτω από τις σημερινές συνθήκες να λειτουργήσει μια τέτοια μικρή ή μεγάλη μονάδα ή οποιαδήποτε έκτασης διότι αυτή η περιοχή δεν μπορεί  να δεχθεί  και άλλα τέτοια… Είναι μια περιοχή που ανακηρύχτηκε αρχαιολογικός χώρος. Είναι ένας τόπος που προσβλέπουμε σε δραστηριότητες άλλου είδους και σε άλλου είδους ενδιαφέροντα. Δεν θα μπορούσε να συνυπάρχει μια τέτοια μονάδα. Και κακώς αυτός ο άνθρωπος θέλησε να κάνει εδώ μια τέτοια επένδυση. Ίσως και να τους παραπληροφόρησαν διότι υπάρχει και αυτό.

Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε με τον επιχειρηματία. Ίσα ίσα μακάρι να μπορούσαμε να το βοηθήσουμε σε άλλες περιοχές και όντως το έργο που ήθελε να κάνει είναι θαυμάσιο. Αλλά εδώ  δεν γίνεται.

Δεν ευόδωσε η προσπάθεια γιατί δεν μπορείς να πηγαίνεις δίπλα σε έναν ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο, δίπλα σε ιαματικά λουτρά και να κάνεις ένα τέτοιο πράγμα. Δεν γίνεται. Έτσι απλά. Η επένδυση δεν μπορεί να προχωρήσει. Και μιλώντας κάποια στιγμή σε επίπεδο περιφερειακής διαβούλευσης εμείς του είπαμε ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο στον τόπο μας».

ΠΕΡΙ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

Και ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρθηκε στην συνέχεια και σε θέματα που αφορούν στην εσωτερική διαπαιδαγώγηση του κόσμου, ώστε αυτοί να μην πετούν σκουπίδια. Όπως τόνισε «οι δημότες πρέπει να μην ρυπαίνουν και με αυτά που ήδη υπάρχουν βρισκόμαστε συνέχεια σε έναν διάλογο ώστε να μπορέσουμε τελικά να συμβιώσουμε. Αλλιώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Ωστόσο δεν είναι μόνο η περιοχή της Ν. Καρβάλης. Τώρα πια με την ήπια γεωργική ανάπτυξη που προωθεί η περιοχή του Ερατεινού με το γεωθερμικό πεδίο γειτνιάζει με την Καρβάλη και εκεί δεν χωρούν επενδύσεις.

Και εκείνη και αυτή η περιοχή με τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις αρχίζει να οργανώνεται διαφορετικά, γίνονται εκεί μονάδες φυτώρια και μακάρι να γίνουν και άλλα για την αειφορία και την ανάπτυξη της περιοχής.

Και στο τέλος τέλος είμαστε στη διαδικασία να αποκαλυφθεί όλος ο αρχαίος κόσμος στα ανατολικά της Καβάλας. Σιγά σιγά θα φανεί και θα γίνει βίωμα σε όλους ότι η περιοχή της Ν. Καρβάλης δεν είναι αυτή που νόμιζαν όλοι μέχρι σήμερα. Και αυτό θα το χρεώσουμε στην προσπάθεια που γίνεται να δώσουμε ένα άλλο προφίλ στην περιοχή.

 

Μια περιοχή με άλλου είδους ανάπτυξη από την αρχαία εποχή. Ένα πλέγμα αξιώσεων που σιγά σιγά αναδεικνύουμε. Θα βγουν και άλλα πράγματα αλλά δεν μπορούμε όλα μαζί. Το σιγά σιγά έχει να κάνει με τους ρυθμούς της ελληνικής κοινωνίας και είθε να έχουμε κάτι πιο γρήγορα. Είδαμε τι έγινε στην Αμφίπολη, ας ελπίσουμε σε κάτι καλό για τον εδώ τόπο μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση