« Η ΝΔ διευκρινίζει όσα θα κάνει και είναι εκείνα ακριβώς που μπορεί να κάνει» δηλώνει ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Δευτέρα με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Αυγενάκη, την Χρυσούπολη και την Θάσο. Στην Χρυσούπολη είχε συνάντηση με τους αγρότες και υπήρξε αλληλοενημέρωση, όπως ανέφερε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας κ. Γιάννης Πασχαλίδης.

Επικεφαλής κλιμακίου της Ν.Δ. που περιόδευε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από την Παρασκευή, ήταν στη Χρυσούπολη, ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης. Μαζί του ήταν ο βουλευτής επικρατείας Βασίλης Οικονόμου και ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Το κλιμάκιο συμπλήρωσαν στελέχη του κόμματος, όπως οι κύριοι Μελάς και Γιαννακάκης αλλά και οι πολιτευτές της Καβάλας, Κλειτσιώτης και  Πασχαλίδης καθώς κι άλλα στελέχη της Ν.Δ. κυρίως από το Νομό Καβάλας.

Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε πως    «Το κλιμάκιο επισκέφθηκε κατ΄ αρχήν τη δημοτική οργάνωση Ν.Δ. Χρυσούπολης, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με αγρότες της περιοχής του Νέστου στην αίθουσα  της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας. Ίδιες συναντήσεις έγιναν σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε η περιοδεία στη Δράμα, με αφετηρία τον Έβρο, την Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, την Ορεστιάδα, την Ροδόπη και την Ξάνθη μέχρι το βράδυ της Κυριακής».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Στις δηλώσεις του ο κ. Αυγενάκης, που ήταν το μεσημέρι στη Θάσο, είπε μεταξύ των άλλων: «Ανοίγουμε διάλογο με τους αγρότες, χτίζουμε συμφωνία αλήθειας με καθαρές κουβέντες, για να εξηγήσουμε και να καταστήσουμε σαφές τι μπορούμε και τι δεσμευόμαστε να κάνουμε. Δεν θέλουμε να δίνουμε επίδομα, δηλαδή ψίχουλα στους αγρότες. Θέλουμε η αγροτική οικονομία να είναι βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Αυγενάκης είπε, ότι είναι βέβαιη η νίκη της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ενδιαφέρον της ηγεσίας και του κόμματος είναι να χτιστούν κοινωνικές συμμαχίες, γιατί όπως είπε έτσι θα υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα, όταν το κόμμα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο κ. Πασχαλίδης επ` αυτού δήλωσε ότι «Το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης περιοδείας του κλιμακίου της ΝΔ με επικεφαλής το γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Αυγενάκη στην περιοχή μας παρακολούθησα και εγώ εκτιμώντας ότι επρόκειτο για μία πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων που στόχευε στην πληρέστερη ενημέρωση όχι μόνο των αγροτών αλλά κι ευρύτερα των επαγγελματιών. Πέρασαν από όλους τους νομούς και μίλησαν για πολλά. Πέρασαν από τη Δράμα για παράδειγμα, αλλά και από την Χρυσούπολη ενημερώθηκαν οι μετέχοντες για τα τεκταινόμενα και για όσα πρόκειται να συμβούν».

Στο ερώτημα εάν συναντά ανταπόκριση από τον κόσμο ο σημερινός λόγος της ΝΔ ο κ. Πασχαλίδης μας απάντησε: «Εκείνο που διαπίστωσα ήταν ότι ο κόσμος δυσκολεύεται να πιστέψει στο σύστημα. Αρκετοί από τους ομιλητές του κοινού παρατήρησαν ότι δε ψήφισαν τη ΝΔ επειδή είχαν πιστέψει στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα. Συμπλήρωσαν όμως ότι εκείνο που επιθυμούν είναι η ειλικρίνεια. Πιστεύω λοιπόν ότι οι απαντήσεις που έλαβαν ήταν ειλικρινείς. Η ΝΔ διευκρινίζει όσα θα κάνει και είναι εκείνα ακριβώς που μπορεί να κάνει. Δεν τάζει δηλαδή περισσότερα από όσα είχαν υποσχεθεί οι προηγούμενοι. Όσα υποστηρίζει σήμερα η ΝΔ τα τεκμηριώνει έχοντας εξασφαλίσει τα εξισωτικά μέτρα. Λέμε για σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ επειδή βρήκαμε από αλλού χρήματα για να καλύψουμε αυτό το έσοδο».

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή ημερομηνία προκήρυξης εθνικών εκλογών, ο πρώην βουλευτής σημείωσε ότι  «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σαφής απάντηση. Η χώρα καταρρέει, η κυβέρνηση καταρρέει και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί, ωστόσο συνεχίζει να ψεύδεται. Μπορεί η ΝΔ να ζητά την προκήρυξη των εκλογών δεν είναι ωστόσο σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί αφού είναι σίγουρο ότι θα ηττηθεί».

Ο Γιάννης Πασχαλίδης απουσίασε από την εκδήλωση με ομιλητή τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, αφού όπως μας εξήγησε θεώρησε ως προτεραιότητα την παρουσία του στις εκδηλώσεις της Θρακικής Εστίας. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι προτίμησα να παραστώ στις εκδηλώσεις του συλλόγου διότι από εκεί προσδοκώ περισσότερα πολιτικά οφέλη. Αυτό είναι μεγάλο λάθος να το λέμε. Τι άλλο να πω; Να μιλήσουμε τώρα για ψήφους; Και στη Νικήσιαννη πήγα πάλι για ψήφους;

Από την άλλη, δεν ξέρω αν ο κ. Βενιζέλος μπορεί να έρθει στη ΝΔ. Αυτό είναι θέμα αρχηγού και επιτελείου ΝΔ. Εξάλλου η συνεργασία του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου ήταν χρήσιμη και εάν ο κυβερνητικός σχηματισμός παρέμενε στην εξουσία για δύο ακόμη μήνες πολλά θέματα θα είχαν τακτοποιηθεί. Απλά δεν μας άφησαν. Και τέλος στην περιοδεία του Αυγενάκη, ήμασταν όλα τα στελέχη εκεί μια και είχαμε ένα κλιμάκιο που έπρεπε να πάμε. Αν δεν πηγαίναμε θα μας έλεγαν γιατί δεν πήγαμε. Τι να πω τώρα;» σημείωσε με έμφαση..

Αναφορικά με τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας Κώστα Ευθυμιάδη, ο ίδιος καταληκτικά δήλωσε ότι  «Πιστεύω ότι ο Κώστας  Ευθυμιάδης ήταν ένας ευθύς άνθρωπος και διατήρησε τη νομαρχιακή επιτροπή σε υψηλό επίπεδο. Κάτι που το χρειαζόμασταν όλοι. Συνυπήρξαμε και στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, έτσι είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι πάντα προσέφερε για το συνάνθρωπό του και για το νομό του. Αγωνίσθηκε και στο κόμμα και στο σύνολο. Και πράγματι ήταν ένας μετριοπαθείς άνθρωπος», δήλωσε ο κ. Πασχαλίδης, ο οποίος δεν δέχθηκε σε καμία περίπτωση ότι πλέον είναι φανατικός πολιτικός. «Καλύτερα να λες αυτά που σκέφτεσαι παρά να τα κρύβεις. Αν ξεφεύγω κάπου, δεν ξέρω. Αλλά γενικά είμαι μετριοπαθείς».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.