Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Καβάλας αύξησε κατά 1 ευρώ το ναύλο για τους επιβάτες στη γραμμή Καβάλας- Πρίνου, δηλώσεις Μ. Λαζαρίδη

Από τη Δευτέρα η ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Μητσόπουλου αύξησε κατά 1 ευρώ το ναύλο για τους επιβάτες στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Σύμφωνα με  κάποιους αυτό ήταν προϊόν συναλλαγής, δηλαδή οι εταιρείες δέχθηκαν να εκτελούν 3 δρομολόγια καθημερινά στην γραμμή αυτή κατά την διάρκεια του χειμώνα με την δέσμευση ότι θα παραμείνουν μόνες τους οι 3 εταιρείες στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής- Λιμένα.

Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης είχε μία επικοινωνία το προηγούμενο διάστημα με τις εταιρείες για να επιτευχθεί η συμφωνία με τα 3 δρομολόγια και σε δηλώσεις του διέψευσε κατηγορηματικά τα περί συναλλαγής.

Συγκεκριμένα είπε ότι «κάναμε δύο συγκεκριμένες συναντήσεις στις οποίες ήταν και οι πλοιοκτήτες. Μία με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας τον κ. Πλακιωτάκη και μία με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τον κ. Κυριαζόπουλο ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν δεν ετέθη από την πλευρά των πλοιοκτητών κάποιο συγκεκριμένο αίτημα όπως δεν ετέθη από την πλευρά των πλοιοκτητών και ζήτημα αύξησης του ναύλου.       Αυτό το οποίο υπάρχει είναι ένα σχέδιο νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, ακόμη η δική μας κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο έλεγε ότι εταιρείες οι οποίες έρχονται να δραστηριοποιηθούν σε άλλες περιοχές θα έχουν την υποχρέωση να παραμένουν στην περιοχή για 12 μήνες. Το οποίο πρέπει να πω ότι είναι κάτι απολύτως λογικό. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Είναι κάτι που έχω συζητήσει με την πολιτική ηγεσία, όχι με τους πλοιοκτήτες. Η πολιτική ηγεσία το βλέπει θετικά. Μένει να δούμε όταν θα αναλάβει τη νομοθετική πρωτοβουλία τι ακριβώς θα περιλαμβάνει».

ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Και πρόσθεσε πως «Πληροφορήθηκα ότι ένας εκ των πλοιοκτητών,  ο κ. Μητσόπουλος, προχώρησε τελικά στην αύξηση κατά 1 ευρώ του ναύλου των επιβατών και μόνο.. Θέλω να πω ότι αυτή η ενέργεια είναι μονομερής, είναι απαράδεκτη, δεν συζητήθηκε ποτέ και νομίζω ότι αναλαμβάνει και συγκεκριμένες ευθύνες με την ενέργειά του αυτή. Μετά από αυτή τη συγκεκριμένη κίνηση του κ. Μητσόπουλου, εγώ προσωπικά –το τι θα κάνουν οι Καβαλιώτες θα καλούσα να το κάνουν- δεν πρόκειται να ταξιδέψω ξανά με πλοία του κ. Μητσόπουλου. Ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά όταν κάνουμε συζητήσεις και συμφωνούμε πράγματα τα οποία παραβιάζει, είναι έξω από κάθε λογική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *