Η μεταφορά των υπηρεσιών του ΟΛΚ, του Λιμεναρχείου Καβάλας και της 2ης Λιμενικής Περιφέρειας στο κτήριο του Τελωνείου είναι στο σχεδιασμό του Οργανισμού

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας αποφάσισε τη μεταφορά των Υπηρεσιών του, του Λιμεναρχείου και της Περιφερειακής Λιμενικής Υπηρεσίας στο κτίριο του Τελωνείου και να μετατρέψει το χώρο που στεγάζεται σήμερα σε ξενοδοχείο, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Χρήστος Ηλιάδης.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης σημείωσε πως «ο Οργανισμός Λιμένα έχει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό που είναι σε εξέλιξη, ώστε οι τελωνειακές υπηρεσίες να μεταφερθούν σε άλλο σημείο και εκεί στο κτήριο που υπάρχουν τα γραφεία του Τελωνείου να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένα, του Κεντρικού Λιμεναρχείου και της 2ης Λιμενικής Περιφέρειας. Ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το κτήριο το οποίο είναι στη χρήση και διαχείριση του Οργανισμού με διαγωνισμό για να γίνει ξενοδοχείο. Αυτός είναι ο σχεδιασμός, υπάρχουν οι συζητήσεις, δεν υπάρχει καμία έγκριση. Υπάρχει μια θετική διάθεση προς αυτήν την κατεύθυνση. Θεωρώ ότι θα γίνει πράξη το όλο εγχείρημα το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, όχι τόσο για το λιμάνι, δεν είναι κύρια λιμενική υποδομή, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό για την πόλη και τον τουρισμό όλης της περιοχής».

Ερωτηθείς πότε προσδιορίζει χρονικά να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε πως «δεν θέλω να βάζω χρονοδιαγράμματα, το κράτος μας έχει και μια γραφειοκρατική διαδικασία μεγαλύτερη από την κανονική, ωστόσο υπάρχει διάθεση από τους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία ώστε να βρεθεί λύση που θα επιτρέψει να αξιοποιηθεί το κτήριο που στεγάζεται ο Οργανισμός προς όφελος της τοπικής οικονομίας».

ΠΛΩΤΕΣ

Κληθείς να σχολιάσει σχετικά με τις μεταλλικές πόρτες που τοποθετούνται στις πλωτές εξέδρες στο Κεντρικό Λιμάνι της Καβάλας, σημείωσε πως «προκύπτει θέμα ασφάλειας των πλωτών εγκαταστάσεων, δεν θέλουμε επουδενί να βρούμε ζημιές ή οτιδήποτε άλλο είτε στα σκάφη ή στις πλωτές εγκαταστάσεις. Με αυτή τη λογική σχεδιάσαμε και παραγγείλαμε κάποιες πόρτες οι οποίες είναι στο ίδιο υλικό με την πασαρέλα, δηλαδή εκεί που πιάνεται η πόρτα, ώστε να μην έχουμε προβλήματα διάβρωσης. Θα λειτουργεί με ένα μηχανισμό συγκεκριμένο ο οποίος θα ξεκλειδώνει και θα κλειδώνει με την κάρτα που έχουν όλοι οι χρήστες για να παίρνουν νερό και ρεύμα. Δηλαδή χωρίς κάτι έξτρα οι χρήστες θα μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν τις πόρτες και μόνο αυτοί, ώστε να μην έχει πρόσβαση κάποιος ο οποίος δεν έχει σχέση με τις εγκαταστάσεις. Αυτό ήταν απαραίτητο, είναι μέσα σε αυτά όλα που τα κάνουμε και τα λέμε υποστηρικτικές εργασίες και υπηρεσίες για να λειτουργούν καλύτερα οι πλωτές εγκαταστάσεις. Ο κόσμος δεν σέβεται όσο πρέπει τις δημόσιες υπηρεσίες, δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση