Η μείωση των πτήσεων από το εξωτερικό στην Καβάλα δεν επηρεάζει τόσο το γενικό τουριστικό ρεύμα

Πτώση κατά 20% σημειώθηκε στις πτήσεις από το εξωτερικό στο Αεροδρόμιο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη αυτό προκάλεσε μείωση στην τουριστική κίνηση.

Ο κ. Παρασχούδης είπε ότι «όταν οι προγραμματισμένες πτήσεις για το αεροδρόμιο της Καβάλας είναι 20% λιγότερες απ’ ό,τι την προηγούμενη σεζόν, είναι αναμενόμενο. Περιμένουμε να έχουμε μικρότερη προσέλευση μέσω των αεροδρομίων. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι στο σύνολο η τουριστική σεζόν θα είναι τόσο πεσμένη, γιατί περιμένουμε να έχουμε καλύτερη οδική προσέλευση από τις χώρες της Βαλκανικής.

Αυτήν τη στιγμή η Θάσος έχει τους τουρίστες που είχε και πέρυσι, απλώς είναι λίγο λιγότεροι. Ίσως λίγο λιγότεροι Γερμανοί, λίγο λιγότεροι Εγγλέζοι. Έχουμε Πολωνούς, Βέλγους, Ολλανδούς, Σκανδιναβούς. Αυτοί είναι που έρχονται αεροπορικώς. Επίσης έχουμε και πτήσεις από το Μινσκ της Λευκορωσίας. Από ‘κει και πέρα υπάρχουν αρκετοί Μολδαβοί φέτος, με αυτοκίνητα. Και οι Βαλκάνιοι φυσικά που πάντα μας τιμούν, αλλά και κάποιοι Ιταλοί που είναι παραδοσιακοί πελάτες του νησιού μας».

ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ… ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Για τους Βρετανούς είπε ότι «έχουν κάποια θέματα όχι μόνο σαν έθνος αλλά και σαν τουριστικά πρακτορεία. Και αυτό δημιουργεί κάποια αναστάτωση γενικότερα στον τουριστικό κόσμο της Μεγάλης Βρετανίας. Κι ένα κομμάτι αυτής της αναστάτωσης φτάνει και στο νησί μας. Εννοώ μείωση, εννοώ προβλήματα οικονομικά. Πρακτορεία- κολοσσοί έχουν θέματα και κάνουν περικοπές. Όταν το μεγαλύτερο πρακτορείο της Μεγάλης Βρετανίας έχει οικονομικά θέματα τότε όλο το κομμάτι του τουρισμού επηρεάζεται».

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Για τους Έλληνες τουρίστες είπε ότι «είναι σπάνιοι. Πριν από 10 χρόνια η Θάσος ζούσε από τους Έλληνες. Τώρα οι περισσότεροι θα έρθουν τον Αύγουστο ή θα πάνε σε κάποιο σπίτι φίλου τους. Υπάρχουν αλλά είναι σχετικά λίγοι. Είναι αρνητικό για την ελληνική κοινωνία που δεν μπορεί να απολαύσει κάποιες διακοπές όπως παλιότερα και να ξεκουραστεί λιγάκι στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αρκείτε σε κοντινές βόλτες, γι’ αυτό και βλέπουμε τις παραλίες της Καβάλας να είναι αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *