Η μείωση της φορολογίας η μόνη λύση για τους επαγγελματίες όπως τονίζει ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Παναγιώτης Αρσονιάδης

Ως γενναία ρύθμιση χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας αυτή για τις 120 δόσεις προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η Ομοσπονδία χαιρετίζει αυτή την απόφαση της κυβέρνησης όπως δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας της κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Πράγματι πρόκειται για μια ρύθμιση που ήρθε και ως εξαγγελία της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και σε συνέχεια με τις επεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης, οι 120 δόσεις είναι η πιο γενναία ρύθμιση που έχει γίνει ποτέ.

Μια ρύθμιση που εκτιμώ τόσο εγώ προσωπικά όσο και η ίδια η Ομοσπονδία ότι στοχεύει οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι βιοτέχνες να εκμεταλλευτούν.  Να θυμίσω ότι έχουμε το θέμα των εισφορών υγείας στον ΟΑΕΕ όπου ζητάμε να διαγραφούν και όπου με συγκεκριμένη παράγραφο του νόμου έχει προβλεφθεί ότι εφόσον υπάρχει εκκρεμοδικία και εφόσον η απόφαση είναι υπέρ των επαγγελματιών θα συμψηφισθεί με το ποσό της οφειλής.

Οπότε και σε αυτή την περίπτωση είμαστε ήσυχοι ότι μπορεί να έχουμε ένα ποσό Χ σήμερα και εφόσον κερδίσουμε το δικαστήριο, το οποίο εμείς είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα είναι με απόφαση υπέρ μας,  το ποσό της συνολικής οφειλής θα μειωθεί σημαντικά και θα αφορά σε ό,τι έχει να κάνει με τις εισφορές υγείας στον πρώην ΟΑΕΕ που διεκδικήσαμε δικαστικά οι 350 πρώην επαγγελματίες».

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ

Ο κ. Αρσονιάδης ακολούθως ανέφερε ότι «Επί της ουσίας προεκλογικά όλες αυτές οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν όσο γενναίες και αν είναι δεν φτάνουν να δώσουν την ανάσα στον επαγγελματία, στον έμπορο και στον βιοτέχνη και δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να ακολουθήσει τα μηνύματα της σε ό,τι αφορά το θέμα των εισφορών και της μείωσης των φόρων.

Καμία επιχείρηση σήμερα δεν μπορεί να αντέξει με αυτούς τους δυσβάσταχτους φόρους και θα πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό προς πάσα κατεύθυνση. Δεν γίνεται…. Όχι 120 αλλά και 240 να ήταν οι δόσεις, αν δεν υπάρχουν έσοδα, εισοδήματα για να περισσεύουν στην τσέπη του επαγγελματία και να είναι ικανά να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες του επαγγελματία, τόσον όσον αφορά τις υποχρεώσεις σε εισφορές όσο και σε καθημερινές προσωπικές του ανάγκες, οι επαγγελματίες δεν θα τα καταφέρουν!».

Ο ίδιος εύχεται να πετύχει η όποια ρύθμιση. «Είναι κάποιοι που λένε ότι ο επαγγελματίας έχει φτάσει στο ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να τονωθεί η αγορά, να υπάρξει ένα ισχυρό αναπτυξιακό πλαίσιο και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από μια γενναία μείωση της φορολογίας για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *