«Η μάχη που δίνω είναι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας και της Καβάλας», απαντάει ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης για τη στάση ορισμένων δημοτικών συμβούλων με αφορμή το θέμα της Παναγίας

Την προστασία του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησαν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας από τις δηλώσεις του βουλευτή κ. Μακάριου Λαζαρίδη που επέκρινε την στάση τους στο θέμα του αναπτυξιακού προγράμματος της Παναγίας προϋπολογισμού 4,2 εκ. ευρώ  που δεν το ενέκριναν. Ο κ. Λαζαρίδης έκανε λόγο για τραγικό λάθος σε ό,τι αφορά την απόρριψη του προγράμματος.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η μάχη που δίνω είναι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας και της Καβάλας. Και να πάμε την Π.Ε. Καβάλας ακόμη πιο ψηλά. Πραγματικός αντίπαλός μου δεν είναι οι προσεγγίσεις κάποιων δημοτικών συμβούλων. Δεν έχω κάνει προσωπικές επιθέσεις, μίλησα για μία λαθεμένη απόφαση του περασμένου χρόνου από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Ο οποιοσδήποτε απλός πολίτης έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στις ενέργειες των βουλευτών, του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη. Εκτός αν αυτή η πολιτική και κομματική νομενκλατούρα η οποία δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα στην Καβάλα θεωρεί ότι η Καβάλα δεν είναι δημοκρατική πόλη και νομός, οπότε πρέπει μόνο κάποιοι εκλεκτοί και αρεστοί να μιλάνε, να βγουν και να μας το πουν. Να πουν ότι απαγορεύεται σε οποιονδήποτε πέρα από τους ιδίους να ασκούν κριτική ή να τοποθετούνται δημόσια.

Η Καβάλα έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να μπορέσει να αναβαθμίσει ουσιαστικά την πιο ιστορική συνοικία της. Την περασμένη εβδομάδα με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνιάδη, πήραμε τη σκυτάλη από τον δήμαρχο της Καβάλας κ. Μουριάδη, συναντηθήκαμε με την κα Σαμουρκασίδου και την κα Χατζηβαρύτη που ήταν οι υπεύθυνες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το κάστρο» της Παναγίας κ. Φώτης Λαζαρίδης. Το κάναμε διότι αναζητούμε ευκαιρίες για να εντάξουμε ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος της περιφέρειας ΑΜΘ.

Την προσεχή Τρίτη ο κ. Αντωνιάδης με την κα Σαμουρκασίδου και την κα Χατζηβαρύτη και πιθανώς τον κ. Λαζαρίδη θα επισκεφθούν την Περιφέρεια. Έχω συνομιλήσει ήδη με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο ούτως ώστε να δούμε πού μπορούμε να εντάξουμε ένα κομμάτι του προγράμματος.

Δεν θα μπω σε περαιτέρω προσωπικές επιθέσεις. Καταλαβαίνω ότι αυτοί οι άνθρωποι αντιλήφθηκαν με καθυστέρηση ότι η τότε απόφασή τους, τους δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Αυτό που προέχει για μένα είναι η αντιμετώπιση και η επίλυση των προβλημάτων. Όχι η αντιπαράθεση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *