Η Λαϊκή Συσπείρωση  υπέρ των συμβασιούχων του Δήμου Καβάλας

Η Λαϊκή Συσπείρωση, παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας έστειλε την εξής επιστολή στον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γραμμένο Γεώργιο

«κ. Πρόεδρε,

Η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού στέλνει τελεσίδικο μήνυμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας στέλνονται στην ανεργία. Για πολλούς από αυτούς τους αμφισβητείται προκλητικά ακόμα και η πληρωμή τους για δουλειά, που ήδη έχουν παράσχει.

Μέσω αυτής της καταδικαστέας για τη Λαϊκή Συσπείρωση και απαράδεκτης, ως προς το περιεχόμενό της για τους ίδιους τους εργαζόμενους, απόφασης, «δικαιώνονται» τελικά εκείνες οι δημοτικές αρχές που έχουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους.

Μέσω αυτής της απόφασης βρίσκει διέξοδο διαφυγής η Κυβέρνηση, που έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά, σε κάλπικη αντιπαράθεση με την ΝΔ, και ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και αποτελεί »διακαή πόθο» μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε. Η σιωπή μας σημαίνει ότι συνηγορούμε η πόλη και τα χωριά μας να γίνουν χωματερές το επόμενο διάστημα. Ότι αποδεχόμαστε την απόλυση εργαζομένων, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και με το καθεστώς της σύμβασης γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στο Δήμο μας αλλά και στο σύνολο των Δήμων της χώρας, ώστε να καλυφτούν στοιχειωδώς οι ανάγκες. Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, που κτίζεται χρόνια τώρα, και που για τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι αιτία πολλών εργατικών ατυχημάτων.

Επιβάλλετε να πούμε όχι σε αυτόν το νέο αντιλαϊκό κατήφορο. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι έτσι και αλλιώς ενάντια στις απολύσεις, να συνταχτεί με όλα τα Δημοτικά Συμβούλια που εναντιώνονται επίσης,  με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης. Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της Κυβέρνησης να λυθεί άμεσα, να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσει απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα ο Δήμος μας.

Καβάλα 18-6-17

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *