Η Καβάλα σήμερα διαμαρτύρεται κατά των επιπρόσθετων διοδίων στην Εγνατία

Όπως ήταν προγραμματισμένο, συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο,  έδωσαν χθες το μεσημέρι οι τοπικοί φορείς που συμμετέχουν στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης του νέου σταθμού διοδίων στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κωστής Σιμιτσής και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων  Άρης Βέρος και Βαγγέλης Παπάς, ενώ την στήριξη του εξέφρασε με τηλεφώνημα του  και ο δημοτικός σύμβουλος  κ.  Αγανικόλας ο οποίος απουσίαζε .

Όπως είπε η Δήμαρχος που άνοιξε την αναφορά της, «τον τελευταίο καιρό η εταιρία «Εγνατία Οδός» ετοιμάζεται να βάλει δεύτερο σταθμό διοδίων στα όρια του Νομού Καβάλας, πολύ κοντά στην πόλη, στην περιοχή της Άσπρης Άμμου. Πρέπει να σημειώσουμε πως η Αλεξανδρούπολη τώρα θα αποκτήσει το πρώτο της διόδιο, η Ξάνθη δεν έχει κανένα, έχει ένα μόνο η Κομοτηνή και η Καβάλα αποκτά το δεύτερο σταθμό…  Η κατανομή φαίνεται ότι είναι παντελώς άνιση. Από τη άλλη σκοπεύουν να τα τοποθετήσουν πάνω από το Περιγιάλι στον χώρο της Εγνατίας , μετά από όλες τις διακλαδώσεις και διασταυρώσεις που γίνονται μετά τα  φανάρια, με πρόσβαση και έξοδο μέσω της Νέας Καρβάλης και κατεύθυνση προς την ίδια τη πόλη.

Πέρυσι η Καβάλα έζησε μια πολύ άσχημη κατάσταση όταν έπεσαν τα πρανή πάνω στην Εγνατία οδό και οι εργασίες αποκατάστασης κράτησαν πολύ καιρό , ζήσαμε την κατάσταση να περνούν οι νταλίκες μέσα από τη πόλη, εμείς είμαστε  που ζούσε την ατέλεια της Περιμετρικής της Καβάλας και κατ ουσία η Εγνατία οδός, εμείς είμαστε  που ζήσαμε στην πόλη μας το να ανοίγουν οι δρόμοι κάτω από τα πόδια μας γιατί είναι σχεδιασμένη σε εποχές που δεν είχαν υπολογιστεί τέτοιου είδους φορτία . Αρνούμαστε κατηγορηματικά να δεχτούμε όλο αυτό τον συγκοινωνιακό φόρτο μέσα από την πόλη, αρνούμαστε εξ αρχής το ίδιο το διόδιο, δεν μας καλύπτει η δικαιολογία ότι ψηφίστηκε το 2014 με υπουργική απόφαση, αλλά είχαν όλο τον χρόνο μπροστά τους να το ακυρώσουν . Φαίνεται όμως για να ικανοποιήσουν ορισμένες άλλες περιοχές, φορτώνουν  την περιοχή της Καβάλας για να ελαφρύνουν άλλες περιοχές. Αυτό δεν θα είναι μόνο καταστροφή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου , αυτό θα είναι η καταστροφή του τουρισμού μας, δεδομένου ότι οι θεσσαλονικείς προκειμένου να έρθουν στην Καβάλα, θα περνούν 4-5 διόδια, και η οικονομική επιβάρυνση θα τους κάνει να το σκέπτονται ξανά και ξανά. Ζητώ απ τους καβαλιώτες, άσχετα με τον πολιτικό χώρο που ανήκουν , να συμμετέχουν  σήμερα στο συλλαλητήριο, γιατί πρέπει με  δυναμισμό να δείξουμε προς την κεντρική διοίκηση ότι δεν δεχόμαστε άλλες επιβαρύνσεις».

ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο κ. Μαρκόπουλος  από την πλευρά του , απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Καβάλας και του Νομού, προκειμένου να συμμετάσχουν σ αυτή την προσπάθεια που έχει να κάνει και με την ποιότητα ζωής στην πόλη και με το περιβάλλον και τις περιβαλλοντικές περιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια κακή εξέλιξη και από την άλλη έχει να κάνει και με τις επιπτώσεις που προκαλούνται στον τουρισμό και σε όλους τους τομείς. «Πιστεύω είπε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση και θέλω να πω πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα πως από την παρουσία του κόσμου εξαρτάται και η εικόνα που θα εκπέμψουμε ως Καβάλα».

Μετά τα όσα είπαν ο Αντιπεριφερειάρχης και η Δήμαρχος για το ίδιο ζήτημα μίλησαν  και οι άλλοι τρείς συνομιλητές των οποίων η άποψη δεν παρέκλινε καθόλου από τις  θέσεις των πρώτων ομιλούντων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση