« Η Καβάλα μπορεί να είναι μόνιμη βάση τουρισμού και όχι απλά ένα πέρασμα» δηλώνει η πρόεδρος της ΔΗΜΩΔΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου

Στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας συμμετέχει  μέχρι σήμερα Κυριακή η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια». Η πρόεδρος της κ. Αναστασία Ιωσηφίδου σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στις προσδοκίες που έχουν για την φετινή  τουριστική περίοδο, για την εν λόγω έκθεση αλλά και τον Θρησκευτικό Τουρισμό.

Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχήν μετά από μια πολύ στοχευμένη δράση και προβολή του Δήμου Καβάλας σε πάρα πολλές εκθέσεις σε διεθνές επίπεδο, όπως με την συμμετοχή μας στις Βαλκανικές εκθέσεις, στις εκθέσεις Ρουμανίας, Σερβίας, Τουρκίας αλλά και με την συμμετοχή μας στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις, όπως είναι της Ολλανδίας, της Ινδίας, του Βερολίνου και την συμμετοχή μας το προσεχές διάστημα στην Αγία Πετρούπολη, αυτό που δεχόμαστε είναι θετικά μηνύματα.

Φαίνεται ξεκάθαρα πια η ανταπόκριση όχι μόνο των απλών ανθρώπων αλλά και των δημοσιογράφων και γενικά των τουριστικών πρακτόρων με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή στη διάρκεια των τουριστικών εκθέσεων και βλέπουμε πια πόσο μεγάλη απήχηση έχει ο Δήμος Καβάλας.

Και θα προσθέσω για μια ακόμη φορά ότι αυτό φαίνεται και από το πόσο μεγάλη απήχηση  και ανταπόκριση έχει η συμμετοχή στις εκθέσεις, μια και αναμένουμε πτήσεις περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά αλλά και με τις προκρατήσεις στα ξενοδοχεία που επίσης είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Βλέπουμε πόσα πολλά μπορούμε να περιμένουμε από αυτή την διαφημιστική μας δράση.

Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο είναι σχεδόν γεμάτα τα ξενοδοχεία. Φέτος θα δούμε και περισσότερους Ρουμάνους από άλλες χρονιές. Επίσης λόγω της σύνδεσης του αεροδρομίου μας με Μόσχα και Αγία Πετρούπολη επίσης πιστεύουμε ότι θα είναι φέτος περισσότεροι οι Ρώσοι επισκέπτες. Ήδη πολλοί Γερμανοί θα έρθουν και αυτό φαίνεται επίσης από τις προκρατήσεις».

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Όπως εξήγησε στην συνέχεια η κ. Ιωσηφίδου ο Δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ συμμετείχαν  φέτος για πρώτη φορά στην έκθεση της Αγίας Πετρούπολης. «Αυτό έγινε για δύο λόγους. Πρώτα από όλα έχουμε την απευθείας πτήση από την Ρωσία στην Καβάλα με την Ellinair και την εταιρεία του κ. Μουζενίδη. Άρα μιλάμε για απευθείας πτήση και όχι για τσάρτερ Καβάλα – Μόσχα και Καβάλα – Αγία Πετρούπολη. Πέντε πτήσεις την εβδομάδα από τον Μάιο μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου, άρα η στόχευση στην Αγία Πετρούπολη ήταν μεθοδευμένη.

Θα θυμίσω επίσης ότι το καλοκαίρι του 2016 ο Δήμος Καβάλας υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την περιοχή Νέφκσι της Αγίας Πετρούπολης και εκεί μας περιμένουμε με μεγάλη χαρά και οι επαφές μας καλά κρατούν.  Θα δούμε το Δήμαρχο εκεί, τον υφυπουργό Τουρισμού, θα έχουμε επαφές με κανάλια προβολής, διαφημιστές για να προβληθεί η Καβάλα ακόμη πιο δυναμικά σε σχέση με άλλες περιοχές».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

Αναφορικά με τον θρησκευτικό τουρισμό τέλος, η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε ότι  «Καταρχάς  η Καβάλα είναι μια γαλάζια πόλη. Είναι μια πόλη που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα νησιού και πόλης ταυτόχρονα. Πέρα όμως από τα καταγάλανα νερά και τις απίστευτες γεύσεις πο9υ έχουμε στην περιοχή μας από ψάρι και κρέας έχουμε και πολιτισμό.

Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την ένταξη των Φιλίππων στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Και η ένταξη αυτή μας δίδει τα εφόδια και τη δύναμη η Καβάλα να προβληθεί ακόμη πιο δυναμικά. Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι η μορφή εκείνου του τουρισμού που μπορεί να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο.

Είναι μια μορφή με δυναμική προσέλκυσης επισκεπτών εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες και όλους τους μήνες του χρόνου, Άλλωστε είχαμε μια πολύ δυναμική προβολή ως Δήμος Καβάλας στην έκθεση του Βερολίνου η οποία έκθεση δέχθηκε ειδική προβολή του θρησκευτικού τουρισμού σε συνεργασία με το γραφείο του υπουργού κ. Φούχτελ αλλά και με μια άριστη συνεργασία του Βαυαρικού γραφείου θρησκευτικού τουρισμού που είναι ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία προβολής θρησκευτικού τουρισμού.

Αυτοί μαζί με την διευθύντρια κ. Ρίτερ πρόβαλαν την Καβάλα πολύ δυνατά. Γερμανοί δημοσιογράφοι αλλά και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ3 πρόβαλαν το γεγονός. Μαζί μας δυναμικά άλλωστε ήταν η ίδια η Δήμαρχος. Έτσι μετά από αυτό 17 άτομα ήρθαν στο Βαπτιστήρι της Λυδίας εκεί όπου βασίσθηκε η πρώτη Χριστιανή από τον Απόστολο Παύλο, μεταφέροντας το μήνυμα ότι από εδώ ξεκίνησε ο Χριστιανισμός, από εδώ ξεκίνησε η εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη Όλοι αυτοί μαζί με τον ίδιο τον  βοηθό  επίσκοπο της Βαυαρίας και δη του Μονάχου, που υποδέχθηκε ο ίδιος ο κ.κ. Προκόπιος, παρουσιάζοντας την περιοχή. Στην αποστολή αυτή ήταν και πολλαπλασιαστές γνώμης και ήδη μας έχουν προβάλλει και διαφημίσει στη Γερμανία, όταν οι ίδιοι επέστρεψαν στη Γερμανία.

Μάλιστα μετά από δηλώσεις της κ. Ρίτερ και του γραφείου προσκυνηματικού τουρισμού ειπώθηκε ότι η Καβάλα και το Βαπιστήρι της Λυδίας και οι Φίλιπποι είναι αυτοί που θα ενταχθούν στους πέντε κορυφαίους προσκυνηματικούς τόπους του κόσμου, μαζί με τους Ιερούς Τόπους. Η Καβάλα μπορεί να είναι μόνιμη βάση τουρισμού και όχι απλά ένα πέρασμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση