«Η Καβάλα έχει άλυτα προβλήματα διότι δεν υπήρχαν δήμαρχοι με αποφασιστικότητα» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Βαγγέλης Παππάς σε εκδήλωση

Τους πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Βαγγέλης Παππάς σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο, τον «Γαλαξία». Λίγες ώρες πριν, δήλωσε ότι «είμαστε σχεδόν 6 μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου και ξεκινάμε την προσπάθειά μας για τη διεκδίκηση του δήμου έχοντας εμπειρίες από το παρελθόν, από την προσπάθεια που κάναμε το 2014. Μια προσπάθεια η οποία ήταν καθαρά δική μας. Όπως και τότε έτσι και σήμερα η μόνη σχέση που θέλουμε να έχουμε είναι με τους πολίτες και τίποτε παραπάνω. Πιστεύω ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει χαρακτηριστικά πολυσυλλεκτικότητας. Δεν μπορείς να εκφράζεις έναν πολιτικό χώρο, πρέπει να εκφράζεις όλους τους πολιτικούς χώρους. Και μέσα από αυτό να εκφράζεις συνολικά τη θέληση των πολιτών. Αυτό για μας είναι η αμφίδρομη σχέση την οποία θέλουμε να διατηρήσουμε και επιπλέον θέλουμε να βάλουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ» και αυτό σιγά- σιγά να αρχίσουμε να συνομιλούμε και με τους άλλους συνυποψήφιους για τη θέση αυτή ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη μέρα για την Καβάλα θα έχει χτιστεί μέσα από τη θέληση του καβαλιώτικου λαού αλλά πιο πολύ θα έχει χτιστεί με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει διοίκηση. Διότι τώρα με τον «Κλεισθένη» δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα μόνος του. Πρέπει να βρει συνεργασίες μέσα από άλλους συνυποψήφιούς του. Ο λαός θα κρίνει τη σειρά που θα μπούμε το βράδυ των εκλογών και την επόμενη μέρα θα πρέπει αυτοί που θέλουν το καλό της πόλης να συνεννοηθούν γι’ αυτήν την πόλη, να την πάνε μπροστά και να λύσουν τα προβλήματά της, τα οποία είναι μεγάλα και άλυτα από χρόνια».

ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Σχολιάζοντας για τα μεγάλα και άλυτα προβλήματα, είπε ότι «παραμένουν άλυτα γιατί δεν υπήρχαν δήμαρχοι με αποφασιστικότητα. Γιατί τότε ήταν καθαρά δημαρχο-κεντρικά τα πράγματα, δηλαδή όποιος έβγαινε με ένα ποσοστό τη δεύτερη Κυριακή, με οποιοδήποτε ποσοστό, κέρδιζε τον αντίπαλό του. Τότε την άλλη μέρα του προσθέτανε τόσους συμβούλους ώστε να έχει την απόλυτη πλειοψηφία και να κάνει ό,τι θέλει. Παρ’ όλα αυτά, παρ’ όλη τη δυνατότητα που του έδινε ο νόμος, οι προηγούμενοι δήμαρχοι τα μεγάλα θέματα δεν μπόρεσαν να τα αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο και έχουμε σαν αποτέλεσμα μια Καβάλα να έχει, μεν, φυσική ομορφιά αλλά με τεράστια προβλήματα. Τώρα, ήρθε και προστέθηκε και το ατύχημα με τη γέφυρα κι έχει κάνει την πόλη μας με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Άρα, λοιπόν, θέματα τα οποία δεν προνοήσαμε να τα κάνουμε από χρόνια, τώρα μας έχουν γίνει κυριολεκτικά θηλιά και σφίγγουν το λαιμό της εκάστοτε διοίκησης ώστε να λύσει αυτά τα θέματα που δεν λύνονται μέσα σε μία μέρα, αλλά θέλουν σχεδιασμό, στρατηγική και πάνω απ’ όλα θέλουν αποφασιστικότητα».

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ

Ειδικά για το θέμα της γέφυρας, είπε ότι «έχει περάσει ένας μήνας κι ακόμη ψάχνουν να βρούνε ποιανού είναι γέφυρα, για να μην αποδοθούν ευθύνες. Το θέμα μας είναι ότι από αυτό ατύχημα –που δεν ήταν καλό που συνέβη, αλλά συνέβη- πρέπει όλοι με μία φωνή να το κεφαλαιοποιήσουμε προς όφελος της πόλης. Διότι πρέπει να πούμε ότι δεν μπορούν να μπουν διόδια στην παράκαμψη και επιπλέον θα πρέπει όλοι μαζί να πέσουμε επάνω, να κάνουμε τη μελέτη εφαρμογής για να ολοκληρώσουμε την Περιμετρική, κάτι το οποίο έχουν πόλεις με επίπεδη διάταξη κι όχι εμείς που έχουμε ορεινή διάταξη. Είναι αναγκαία, δηλαδή, να υπάρχει δρόμος που να παρακάμπτει περιμετρικά της πόλης για να μπορεί η κυκλοφορία της να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Σήμερα το βράδυ  ο κ. Παππάς παρουσίασε κάποιους υποψήφιους, περίπου 20, οι οποίοι θα έχουν ένα ειδικό χαρακτηριστικό. Κάποιοι, πολύ λίγοι, θα είναι από τους ήδη υπάρχοντες και οι περισσότεροι θα είναι νέοι. Πρόκειται για ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο, για το οποίο περισσότερες λεπτομέρειες ο κ. Παππάς ανέφερε σήμερα το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Καλπακίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα, κ. Βογιατζίδης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα κ. Πουρσαϊτίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *