Η Θασιακή Ένωση πραγματοποίησε εκδήλωση για τα 107 χρόνια απελευθέρωσης της Θάσου και τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας πραγματοποίησε εκδήλωση για τα 107 χρόνια της απελευθέρωσης της Θάσου και τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων. Ο πρόεδρος της Θασιακής κ. Νίκος Τσιλογιώργης σημείωσε  ότι ήταν μία εξαιρετική εκδήλωση με διπλό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν η ετήσια πολιτιστική εκδήλωση που κάνουμε και είναι αφιερωμένη στην επέτειο της απελευθέρωσης της Θάσου. Φέτος συνδυαστικά, επειδή συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων, επίσημος προσκεκλημένος σύλλογος ήταν ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων Καβάλας. Η εκδήλωση είχε πάρα πολύ κόσμο, ήταν αφιερωμένη στην 107η επέτειο της απελευθέρωσης της Θάσου και στην 100η επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων. Συμμετείχαν επίσης ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας, η Ομάδα Φίλων Παραδοσιακού Χορού και τα χορευτικό της Θασιακής Ένωσης. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος, ο βουλευτής Καβάλας κ. Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, κ. Παππάς, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτογενούς τομέα κ.κ. Πολίτης και Καραγιώργης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γρανάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δέμπας, ο πρώην  βουλευτής κ. Εμμανουηλίδης και πάρα πολύς κόσμος».

ΕΚΔΡΟΜΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «η Θασιακή συνεχίζει, δεν σταματάει. Μέσα σε λίγες μέρες κάναμε τρεις εκδηλώσεις κορυφαίες. Ξεκινήσαμε με την βράβευση των αριστούχων μαθητών που έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται από το 1974, κάναμε το 8ο Συμπόσιο Θασιακών Μελετών, συνεχίσαμε με τα Ελευθέρια της Θάσου στο Λιμένα και εδώ γιορτάσαμε την απελευθέρωση του νησιού και τη γενοκτονία των Ποντίων.

Η επόμενη δραστηριότητα είναι μια τριήμερη εκδρομή στο Βόλο το τριήμερο 29 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου».

ΥΔΡΟΠΤΕΡΥΓΟ

Για το υδροπτέρυγο που δεν εκτελεί δρομολόγια λόγω βλάβης είπε ότι «δεν έχουμε κάτι νέο. Η αίσθησή μου είναι ότι μάλλον θα τελειώσει άδοξα. Δεν βλέπω να επανέρχεται. Μακάρι να διαψευστώ. Φέτος δεν πήγε καλά. Το ξεκίνημά του δεν ήταν καλό. Είχε προβλήματα. Τώρα δεν έχω επίσημη πληροφόρηση από το Λιμεναρχείο.

Για τα δρομολόγια Καβάλας- Πρίνου, αλλάζουν από 1 Νοεμβρίου. Οι πληροφορίες λένε ότι θα πάμε λίγο καλύτερα από πέρυσι, θα έχουμε δηλαδή τουλάχιστον 3 δρομολόγια ημερησίως και όλες τις μέρες της βδομάδας. Σε λίγες μέρες θα το δούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *