«Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και η ΒΦΛ αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν μία έρευνα του ΤΕΙ Καβάλας» εξηγεί  ο  Διευθυντής της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ  Ν.  Μπεχράκης

Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και η ΒΦΛ αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν μία έρευνα του ΤΕΙ Καβάλας και συγκεκριμένα 2 ερευνητικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ κ. Μπεχράκη  η σχέση τους με το ΤΕΙ είναι αμφίδρομη καθώς απορροφούν τους αποφοίτους του. 

Όπως τόνισε αρχικά «Αποφασίσαμε μετά από στενή συνεργασία ενός έτους με τα ΤΕΙ ΑΜΘ να χρηματοδοτήσουμε μια έρευνα που γίνεται στα ΤΕΙ. Και αυτό διότι θέλουμε να συνδέσουμε την επιχειρηματικότητα με την έρευνα και θέλουμε αυτό να γίνει με την ταυτόχρονη παραγωγή νέων και καινοτόμων προϊόντων που να βασίζονται στη νέα τεχνολογία. Αυτό βέβαια αφορά στην χρηματοδότηση δύο ερευνητικών προγραμμάτων.

Το ένα που χρηματοδοτείται από την ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ καλύπτει νέα μορφή λιπάσματος για καλλιέργειες. Πάνω σε αυτό έχει ξεκινήσει ήδη την έρευνα το ΤΕΙ και επειδή σταμάτησε μια χρηματοδότηση που είχαμε από το δημόσιο και δεν τα λέμε τώρα, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε εμείς την έρευνα μετά από συμφωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ.

Γενικά η σχέση μας με το ίδρυμα είναι μεγάλη. Έχουμε προχωρήσει ήδη σε εκπαίδευση προσωπικού στα ΤΕΙ, πέρα των σπουδών, εκπαίδευση σε εξειδικευμένα θέματα, πάνω στη βιομηχανία. Επομένως η σύνδεση την οποία επιχειρούμε είναι πολύπλευρή, σταθερή και βασίζεται πάνω στην σχέση που πρέπει να έχει η βιομηχανία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τους αποφοίτους του ΤΕΙ προσλαμβάνουμε άλλωστε».

ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Αναφορικά με το εργοστάσιο  των Λιπασμάτων ανάφερε ότι «Τώρα σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο, λειτουργεί κανονικά, έχουμε προχωρήσει σε παραγωγή όλων των λιπασμάτων μας και καλύπτουμε την παραγωγή και τις εμπορικές μας παραγγελίες.

Δεν νομίζω ότι έχουμε αυτή την στιγμή ιδιαίτερα προβλήματα σχετικά με την λειτουργία του. Μάλιστα ολοκληρώσαμε ένα εκτενές πρόγραμμα συντήρησης και επισκευών μέσα στο καλοκαίρι. Η προσπάθεια μας  θα είναι να πάμε σε πλήρη λειτουργία και να καλύψουμε όλη την ετήσια εμπορική ζήτηση. Αυτή είναι η στόχευση και η αποστολή μας στην Καβάλα και δεν θα κάνουμε πίσω. Είμαστε σε φουλ παραγωγή, παράγουμε τα λιπάσματα που απαιτεί αυτή η περίοδος. Μόλις πάμε στον χειμώνα θα αλλάξει η παραγωγή ανάλογα με τις απαιτήσεις εκείνης της εποχής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.