«Η Ελλάδα θα μπει σε αναπτυξιακή τροχιά όταν αρχίσει να παράγει πλούτο», δηλώνει ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη αύριο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, στην πολιτική του φθορά αλλά και στην ελληνική οικονομία που την χαρακτήρισε φυλακισμένη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει τη δική του φθορά. Θα προσπαθήσει να πει το αφήγημα. Θα προσπαθήσει να γοητεύσει πάλι τον κόσμο με τη δήθεν καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια. Η ουσία είναι, όμως, ότι η ελληνική οικονομία είναι μία οικονομία με τεράστια βάρη, με αλυσίδες στα πόδια, η οποία μπορεί σαν τον φυλακισμένο να έχει βγει από τη φυλακή, αλλά έχει ακόμη χειροπέδες στα χέρια και αλυσίδες στα πόδια. Έτσι, λοιπόν, παρ’ ό,τι έχει βγει από τη φυλακή δεν μπορεί να τρέξει, δεν μπορεί να πάει μακριά. Και δεν έχει ακριβώς κερδίσει την ελευθερία της».

Για το τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του με τον… «φυλακισμένο», είπε χαρακτηριστικά ότι «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» δεν θα πει. Θα ακούσουν όλοι ένα πλάνο σταδιακής αφαίρεσης όλων των συσσωρεμένων βαρών της ελληνικής οικονομίας που απλά έχουν οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τη μεσαία τάξη. Έχουν φτωχοποιήσει μεγάλο τμήμα της μεσαίας τάξης. Δεν αφήνουν τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας να αξιοποιηθούν και να βγάλουν τη χώρα από το πρόβλημα γιατί μόνο με κεφάλαια που θα επενδυθούν στη χώρα μπορεί να βγει από αυτήν την κατάσταση, αν ποτέ βγει, κι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, διότι απλά η ελληνική οικονομία δεν προσελκύει κεφάλαια, δεν είναι ελκυστική ως προς το φορολογικό της καθεστώς».

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Μέχρι στιγμή ο κ. Μητσοτάκης ήταν πολύ φειδωλός. Μίλησε για στοχευμένες περικοπές φόρων, γιατί η Ελλάδα είναι μία υπερφορολογημένη χώρα. Ο Έλληνας πολίτης πληρώνει τους περισσότερους φόρους. Σίγουρα στις αναπτυγμένες χώρες του ΟΟΣΑ έχει διαπιστωθεί αυτό και επίσημα. Επομένως εκεί πρέπει να γίνουν στοχευμένες ελαφρύνσεις. Ο κ. Μητσοτάκης με τρόπο στοχευμένο μίλησε για κατάργηση του ΦΠΑ στην εστίαση, για μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, κατάργηση του φόρου στο κρασί. Στοχευμένα. Όταν αρχίσεις να παράγεις πλούτο και προσεκλύσεις στην οικονομία σου κεφάλαια που θα μετατραπούν σε επενδύσεις ή επενδύσεις που θα μετατραπούν σε νέες θέσεις εργασίας, μπαίνεις σε πραγματική αναπτυξιακή τροχιά. Αρχίζεις να παράγεις πλούτο. Στην Ελλάδα δεν παράγεται τα τελευταία χρόνια. Ο πλούτος δεν πρέπει να μετρηθεί με την έννοια των χρημάτων που έχει ο πλούσιος. Ο πλούτος είναι η αύξηση του ΑΕΠ. Από το πλεόνασμα μπορείς να κάνεις πολλά. Μπορείς να κάνεις και κοινωνική πολιτική, πολλά μπορείς να κάνεις.

Δεν είπε κανείς ότι από την πρώτη μέρα ή τον πρώτο μήνα ο Μητσοτάκης θα τα δώσει όλα. Πρέπει να γυρίσει λίγο ο τροχός και να αρχίσει να παράγεται πλούτος σ’ αυτήν τη χώρα. Η συνταγή είναι απλή. Αν θέλεις να αυξήσεις τις δαπάνες τότε πρέπει να βάλεις και φόρους για να βρεις τα λεφτά τουλάχιστον τώρα πια που δεν μπορούμε να δανειστούμε ελεύθερα. Αν θέλεις να μειώσεις τους φόρους, τότε πρέπει να κινηθείς και σε μία λογική μείωσης των δαπανών αφού δεν έχεις χρήματα για να χρηματοδοτήσεις».

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Για το θέμα των συντάξεων είπε «ο κ. Τσίπρας σαν πολύ καλός προπαγανδιστής, πιάστηκε από τις λέξεις και δημιούργησε όλη την αναστάτωση. Το ασφαλιστικό του δικτάτορα Πινοσέτ, τον οποίο πιστεύω ότι 9 στους 10 Έλληνες και… 11 στους 10 νέους, ούτε θυμούνται. Ασχέτως αν υπήρξε κι αυτός στυγνός δικτάτορας. Το ασφαλιστικό επί Νέας Δημοκρατίας εφαρμόστηκε περίπου στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, όχι μόνο στη Χιλή του Πινοσέτ. Κατά τούτο, ο κ. Καραγκούνης που χρησιμοποίησε το όνομα του Πινοσέτ, κακώς το χρησιμοποίησε γιατί έδωσε το δικαίωμα να τον «τρολάρει» ο πολιτικός αντίπαλος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *